Pasta met geroosterde tomaatjes en gebakken brie

7 jun 2018 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

IMG_0072

Goodmorning! Ik heb iets héérlijks voor jullie vandaag: linguine met geroosterde cherrytomaatjes, lekkere olijfolie en daarnaast gebakken stukjes brie. Ik ga naar de (Italiaanse) hel voor dit recept, ik weet het, maar laten we niet te moeilijk doen want ook jij vindt dit vet lekker klinken. Ja toch. Het was in ieder geval een perfect vegetarisch maaltje voor na een warme, zomerse dag. Ook weer iets voor vanavond dus 😉

Dit heb je nodig (2p):
pasta (linguine bijvoorbeeld)
cherrytomaatjes
verse basilicum
brie
1 ei
bloem
paneermeel
peper
zout
olijfolie extra vierge
boter

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes, haal de kroontjes eraf en leg ze in een bakblik. Gier er wat olijfolie, peper en zout overheen en schuif dit dan voor een minuut of 20 in die oven. Niet roeren, dan spetteren ze allemaal kapot. Kook de pasta naar keuze in een grote pan water gaar met daarbij wat zout zodat de slierten of stukjes niet te erg aan elkaar plakken. Om diezelfde reden doe je er na het afgieten ook een scheutje olijfolie (extra vierge) doorheen. In de tussentijd snijd je de brie in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en deze paneer je één voor een. Eerst haal je het stukje door de bloem, daarna door een gemixt eitje en daarna door de paneermeel. Bewaar ze allemaal op een bord en verwarm een goede koekenpan met daarin wat boter. Als de pan goed heet is, leg je de stukjes brie erin en die laat je dan op middelhoog vuur aan beide kanten lekker bruin en knapperig worden. Ik moest me echt inhouden om nu niet alvast te beginnen met eten. Moest eerst foto’s maken natuurlijk. Schep de pasta op een bord met daarnaast de geroosterde cherrytomaatjes en een paar stukjes gebakken brie. Top af met wat blaadjes basilicum en een klein scheutje olijfolie extra vierge en eventueel nog wat zeezout. Dat laatste deed ik niet omdat de pasta al véél te zout was voor mijn doen, die was namelijk gemaakt door een vriendin van me die al jaren een Italiaanse vriend heeft. Maar goed: she knows how! Evengoed vond zij de brie er trouwens ook echt niet bij passen maar het was wél heel lekker! Dan geeft het toch niet?

Mijn oordeel: 8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,5/10 – “Hele lekkere simpele pasta voor de zomer, was echt lekker. Brie was ook chill.”
Oordeel eetgenoot (Fiona): 7/10 – “Want het was heel makkelijk maar het voelt toch speciaal. Qua combi past het niet, maar de brie is te lekker dus kan gewoon.”
Oordeel eetgenoot (Nienke): 7,5/10 – “Het was allebei heel lekker maar ik weet niet of het nou dé combinatie was, de gepaneerde brie hoorde misschien meer thuis op een borrelplateau.”
Ik at dit op 5/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Anoniem

    Klinkt lekker . Ik ga het eens met mozzarella proberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten