IMG_3175

Ik vind koken de laatste tijd steeds leuker! Nu ik in Utrecht elke avond zelf mag bepalen wat ik eet, besluit ik vaker om er echt iets lekkers van te maken. 9 van de 10 keer eindig ik weer met een AGV’tje uit potjes en de diepvries, maar zo nu en dan pak ik echt uit en ga ik aan de slag met receptjes van het internet. Een tijdje geleden vierde ik mijn verjaardag alvast met vriendinnen, en ik had ze uitgenodigd om te komen eten. Ik heb de hele middag in de keuken gestaan en het leek me leuk om jullie te laten zien wát ik dan allemaal heb staan bakken en braden!

IMG_3179

Ik had pas één keer eerder risotto gegeten – gemaakt door een huisgenootje en ik vond het lekkerrr – maar nog nooit zelf gemaakt! Al snel kwam ik erachter dat het receptje van internet niet echt ging werken aangezien ik voor 8 personen moest maken. Uiteindelijk heb ik alles zelf bedacht en maar wat geprobeerd. Dit is wat ik ongeveer heb gebruikt:

– rucola en verse spinazie (konden mijn gasten kiezen )
– 2 pakken risottorijst
– een pot erwten
– een zakje walnoten
– twee zakjes met gesnipperde parmezaanse kaas
– een fles wijn (haha ja er ging echt een hele in)
– bijna 2 liter groentebouillon

Ik had het lekkerder verwacht, eigenlijk. Dat zal wel helemaal aan mijn bereidingswijze liggen want al die ingrediënten bij elkaar kan onmogelijk níet lekker zijn! Ik dacht niet aan peper en zout toevoegen, kwam niet in me op (ik weet het; dat is les 1).

Wat dan wél heel lekker was, zijn de hapjes naast de risotto. Het zijn dadels in spek, gebakken in BBQ-saus. In Polen heb ik dit vorig jaar gegeten en ik vond het echt een heel lekker hapje. Een receptje hiervan verschijnt nog wel eens hier op BATC!

IMG_3187

Na de risotto schepte ik bij iedereen iets heel lekkers uit de oven op. Dit recept heb ik al vaker gemaakt, en komt van Chicks Love Food. Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt (het hele recept kun je hier vinden):

– zoete aardappels
– worteltjes
– rode ui
– balsamicoazijn
– fetakaas
– pijnboompitjes (was ik zelf vergeten te kopen, maar is eigenlijk wel heel belangrijk)

IMG_3195
IMG_3197

Als toetje had ik iets waar ik héél benieuwd naar was: een Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Brownie! Dit geweldige idee komt van Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet. Het smaakte echt zó goed, zeker met een bolletje vanille-ijs ernaast. Ik gebruikte rietsuiker, in plaats van witte suiker, waardoor mijn karamel (voor mijn gevoel moet dit echt met de C, ook in het Nederlands) niet zo mooi werd als bij Leonie.

– suiker
– grove zeezout korrels
– boter
– browniemix
– vanille-ijs

IMG_3204

 

Een van mijn vriendinnen kwam laatst op het idee om een ‘eetclub’ te beginnen. Na deze avond vind ik dat eigenlijk wel een heel goed plan! Het was supergezellig! Zo fijn om weer even met mijn vriendinnen bij te kletsen Ik zie ze niet zo vaak meer doordat we allemaal ergens anders zijn gaan studeren, maar als we dan weer samen zijn is het echt heel gezellig. Kook jij wel eens voor je vriendinnen of voor andere mensen?