6x lekkere recepten voor stamppot (bijzondere combinaties)

30 nov 2018 | Stamppot

stamppot pindasaus

Ik heb net een nieuwe winterjas gekocht, morgen is het december en er is geen ontkomen meer aan: winter is coming. En dat vind ik eigenlijk best wel prima. Ik hoorde laatst iemand zeggen ‘ik hou van seizoenen’ en hoewel dat echt mega geitenwollensokkig klinkt, ben ik het er eigenlijk wel mee eens. Het heeft allemaal wel wat, zoals de winter met STAMPPOT. Daar ben ik zó gek op en inmiddels staan er al heel wat fantastische recepten voor stamppot op Keukenmeid.com. Hier een overzicht met 6 heerlijke stamppotten. Stamp ze!

1. Stamppot andijvie met vegetarische balletjes en pindasaus

De recepten staan niet perse op volgorde van lekkerheid maar deze met andijvie is misschien wél de allerlekkerste van het rijtje. Maak een simpele andijviestamppot een heel stuk interessanter met (vegetarische) balletjes, een flinke lading pindasaus en gebakken uitjes. Klinkt als een rare combi? Is het niet!

stamppot bitterballen

2. Stamppot boerenkool met bitterballen, kaas en mosterdjus

Ehhh over gekke combi’s gesproken… Maar geloof mij maar als ik zeg dat dit alweer heel goed samen gaat. De simpele boerenkool krijgt heel veel smaak met zoute, knapperige bitterballen en blokjes oude kaas. Voor in het kuiltje in het midden maak je een jus met mosterd. Hoe Hollands wil je het hebben?

3. Vegetarische zuurkool stamppot met Marokkaanse twist

Ohhh, dit is ook zo’n lekkere! Deze stamppot met zuurkool breng je op smaak met Marokkaanse ras el hanout. In plaats van rozijnen voeg je een keertje dadels toe en bovenop leg je wat vegetarische balletjes. Niet heel fotogeniek, dat moet ik toegeven, maar echt een mega lekker potje multiculti.

4. Stamppot met snijbonen en kibbeling

Liefhebber van vis? Eet het een keer bij je stamppotje! Deze stamppot met snijbonen pimp je met zoute kibbeling en maak je af met lekker veel ravigottesaus. Het recept wordt nog makkelijker: de kibbeling haal je gewoon in de supermarkt.

stamppot zoete aardappel

5. Zomerse stamppot met zoete aardappel en chorizo

Ook in de zomer ben ik fan van stamppot. Vaak maak ik ‘m dan zo dat je het ook koud zou kunnen eten en de ingrediënten zijn wat frisser. Deze stamppot maak je met zoete aardappel, rucola, feta en krokante blokjes chorizo. Lekker joh, perfecte combinatie van zout en fris en zacht en knapperig. Top!

6. Stamppot andijvie met Oosterse runderreepjes (vega)

De laatste van het rijtje: een lekkere classic andijviestamppot maar dan een beetje spannender. Maak er runderreepjes bij in een sausje van ketjap, chili en rode ui. Ok, ik was zelf een beetje uitgeschoten met de chilivlokken (pittig!) maar buiten dat was dit een superlekkere maaltijd. Ik ging zelf voor vegetarische runderreepjes maar dat hoeft niet.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten