13x bijzondere pizzatoppings (en de beste pizza’s)

Pizzafreaks opgelet! Ook ik ben gek op pizza: van die vette Amerikaanse bodems tot mooie dunne Italiaanse pizza’s, pizza’s op een lichte wrap, klassiekers en uitbundige combinaties. Alles! Vandaag zet ik de 13 lekkerste pizza’s en bijzondere pizzatoppings van mijn blog op een rij. Tot nu toe dan hè. Welke pizza moet ik echt een keer proberen?

13x bijzondere pizzatoppings

Wat maakt een pizza een pizza? Een bodem en een handjevol ingrediënten. De mogelijkheden zijn met die filosofie ein-de-loos. Hier wat inspiratie! 😉

1. Regenboogpizza: met paprika, rauwe ham en geitenkaas

Deze pizza is een soort regenboog met drie kleuren paprika, rauwe ham, rucola en geitenkaas. Ik krijg zo vaak foto’s van mensen opgestuurd dat ze deze pizza hebben gemaakt. Supersimpel, ziet er heel fancy uit!

2. Zelfgemaakte pizza met tomaat, mascarpone en zwarte knoflook

Zelf pizza maken is dus helemaal niet moeilijk. Ik kan het, en ik ben écht geen bakker, dus jij kan dit ook. In dit recept leg ik je uit hoe je deze fantastische pizza maakt, van het deeg tot de heerlijke bijzondere toppings! Deze pizza ligt heel vaak in mijn oven!

3. Tortizza met ‘nduja en buffelmozzarella

In veel Italiaanse restaurants is ‘nduja een bekend ingrediënt, maar de kans is groot dat jij het voor je zelfgemaakte pizza’s nog nooit als optie hebt overwogen. Wat het is? Smeerbare pittige salami-achtige worst. Dat klinkt vies, maar is echt héél erg lekker, zeker in combinatie met buffelmozzarella op deze pizza. Je koopt het gewoon bij de supermarkt!

pizza van filodeeg

4. Griekse pizza van filodeeg met spinazie en feta

Ook van filodeeg kun je een prima pizzaatje maken! Ik belegde deze krokante pizza met spinazie met allerlei Griekse kruiden, zoute feta en frisse rode ui.

5. Pizza met burrata, nectarine en biet

Een pizza met fruit en nope, het is géén ananas! Deze stevige pizza belegde ik met zachte ricotta, aardse bietjes, kruidige tijm, romige burrata en… zoete nectarine. Ultiem zomers en lekker licht!

6. Plaatpizza van bladerdeeg met dadels, spek en roomkaas

Ik dacht: wat als ik nou eens een pizza beleg met de klassieke combi ‘dadels met spek en roomkaas’? En zo geschiedde. Deze heerlijke plaatpizza ligt vol met bijzondere pizzatoppings en doet het goed op een borrelplank of als side dish naast een lekkere salade.

franse uienpizza met gruyère

7. Franse uienpizza

Deze pizza is een soort combinatie tussen het allerlekkerste stukje van een kaascroissant en het laatste hapje van een goedgevulde Franse uiensoep. Met gekaramelliseerde uien, mozzarella en gruyère is dit echt een méga lekker pizza!

8. Tortizza (wrappizza) met carpaccio en truffelmayo

Dit is een van de nieuwere pizza’s in mijn collectie: tortizza met carpaccio. Ik maakte ooit al eens een pizza met een wat dikkere bodem maar op krokante, dunne wraps vond ik het toch beter smaken. Natuurlijk belegde ik de wrappizza’s met lekker veel pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayo.

9. Bloemkoolpizza burrata en tomaat

Oké, het bijzondere van deze pizza zit ‘m niet in de topping maar in de bodem. De bloemkoolbodem van Magioni vind ik (no spon!) namelijk echt behoorlijk lekker. De topping van tomaat, pijnboompitjes en basilicum maakt het een hele simpele, smaakvolle pizza. In het midden een groot stuk burrata die zo lekker uitloopt over de warme pizza… Zo goed!

10. Turkse pizza (vegetarisch) met sla en knoflooksaus

Een pizza waar iedereen fan van is: Turkse pizza! Niet helemaal zoals ‘ie hoort – want echte Turkse pizza’s maak je niet met Mexicaanse wraps en ook niet vega – maar wel lekker makkelijk en heel snel klaar.

11. Japanse pizza met zalm, zeewier en miso

Waarom zou je in de Italiaanse sferen blijven als je ook internationaal kunt gaan, hè? 😉 Deze Japanse pizza is echt heel leuk voor de afwisseling. Lekker zout en zilt! Met miso, zeewier, gerookte zalm, sesam en sriracha. Een creatieve, bijzondere pizza.

12. Pizza bianca met courgette, rode ui, feta en walnoot

Deze pizza ligt vol met bijzonder lekkere toppings, maar blijft toch redelijk klassiek en netjes. Lekker is ‘ie absoluut, het is zelfs één van mijn favoriete pizza’s! Met courgette, rode ui, feta, walnoot en natuurlijk een kneepje honing.

13. Plaatpizza met courgette, vijf en geitenkaas

Nog een pizza met fruit, namelijk met vijgen. Deze pizza staat binnen een halfuurtje op tafel, maar zit bomvol smaken. Het voelt heel luxe aan, zo met die dunne plakjes vijg en zachtgebakken geitenkaas.

Nog meer bijzondere pizzatoppings?

De truc zit ‘m vooral in het verder kijken dan je neus lang is. Een beetje fusion cooking, dat mag best! Ik maakte eerder bijvoorbeeld ook al een Indiase pizza op naan, met aubergine en mangochutney. En tortizza’s met barbecue vega chicken, rode ui en bosui. In mijn archief vind je nog véél meer lekkere pizzarecepten!

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten