8x de lekkerste pizza (en bijzondere!)

IMG_0265

Pizzafreaks opgelet! Ook ik ben gek op pizza: van die vette Amerikaanse bodems tot mooie dunne Italiaanse pizza’s, pizza’s op een lichte wrap, klassiekers en uitbundige combinaties. Alles! Vandaag zet ik 8x de lekkerste pizza’s van mijn blog online. Tot nu toe dan hè. Welke pizza moet ik echt een keer proberen?

1. Regenboogpizza: met paprika, rauwe ham en geitenkaas

We beginnen met dé topper van het rijtje! Deze pizza is een soort regenboog met drie kleuren paprika, rauwe ham, rucola en geitenkaas. Ik krijg zo vaak foto’s van mensen opgestuurd dat ze deze pizza hebben gemaakt. Supersimpel, ziet er heel fancy uit!

2. Zelfgemaakte pizza met tomaat, mascarpone en zwarte knoflook

Zelf pizza maken is dus helemaal niet moeilijk. Ik kan het, en ik ben écht geen bakker, dus jij kan dit ook. In dit recept leg ik je uit hoe je deze fantastische pizza maakt, van het deeg tot de heerlijke toppings! Deze pizza ligt heel vaak in mijn oven!

IMG_0392

3. Griekse pizza van filodeeg met spinazie en feta

Ook van filodeeg kun je een prima pizzaatje maken! Ik belegde deze krokante pizza met spinazie met allerlei Griekse kruiden, zoute feta en frisse rode ui.

4. Tortizza (wrappizza) met carpaccio en truffelmayo

Dit is een van de nieuwere pizza’s in mijn collectie: tortizza met carpaccio. Ik maakte ooit al eens een pizza met een wat dikkere bodem maar op krokante, dunne wraps vond ik het toch beter smaken. Natuurlijk belegde ik de wrappizza’s met lekker veel pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayo.

5. Klassieke pizza bianca met ricotta en basilicum

Soms, heel soms, heeft een pizza niet zoveel nodig om heel lekker te zijn. Deze pizza maakte ik op een simpele bodem (die ik alleen nog ff uit hoefde te rollen haha) met ricotta, mozzarella, basilicum en een paar scheutjes van een goeie olijfolie. Heerlijk!

IMG_4232

6. Bloemkoolpizza burrata en tomaat

Dit is op dit moment mijn favoriet! De bloemkoolbodem van Magioni vind ik (no spon!) echt fantastisch lekker en de topping van tomaat, pijnboompitjes en basilicum maakt het een hele simpele, smaakvolle pizza. In het midden een groot stuk burrata die zo lekker uitloopt over de warme pizza… Zo goed!

7. Turkse pizza (vegetarisch) met sla en knoflooksaus

Een pizza waar iedereen fan van is: Turkse pizza! Niet helemaal zoals ‘ie hoort – want echte Turkse pizza’s maak je niet met Mexicaanse wraps en ook niet vega – maar wel lekker makkelijk en heel snel klaar.

8. De allergoedkoopste salamipizza met rucola en truffelmayo

Saved the best for last! Oké: deze pizza is zo simpel en sowieso de pizza die ik het vaakst in mijn leven heb gegeten. Men neme de allergoedkoopste Ristorante salamipizza van Dr Oetker, twee handjes rucola en een beetje truffelmayo. Bak de pizza af en verdeel daarna de toppings er overheen. Ik heb dit liever dan iedere andere bezorgpizza. Geen link naar een recept maar wél een aanrader! De lekkerste pizza, dit is ‘m. Misschien.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten