IMG_3740

Joehoe! De zomer is ein-de-lijk gearriveerd! Zo hard als we naar deze zwoele avonden hebben verlangd, zo lastig is het nu om te bedenken wat je in vredesnaam gaat eten in deze hitte. Ik heb hier een overzicht met 8x recepten voor in de zomer. Licht, fris, snel klaar én koud te eten dus allemaal picknick-proof. Fijne avond!

1. Spaghetti met zelfgemaakte tapenade, courgetti en coburger

Yesss let’s begin met één van mijn favorieten: spaghetti gemengd met courgetti voor een frissere bite met daar doorheen een supersimpele zelfgemaakte tapenade en stukjes coburger. Laat je niet afschrikken: die tapenade is binnen een minuutje in elkaar geflanst en kost dus heel weinig moeite.

2. Couscous met romige spinazie, feta en amandel

Couscous = zomer, toch? Eet je couscous een keertje met een romige spinaziesaus met gebrokkelde zoute feta en stukjes knapperige amandel. Dit recept was ik een beetje vergeten maar ga ik binnenkort zéker weer eens maken!

IMG_4536

3. Wraps met vis (pangasius), spinazie en citroen

Nog een lekker lichte maaltijd is deze: wraps met stukjes gebakken vis, (kort) gebakken spinazie en kikkererwten en een vleugje citroensap.

4. Groene gazpacho met basilicum en mozzarella

Het ultieme zomerse soepje kon natuurlijk niet ontbreken: gazpacho! Deze groene, koude soep is gemaakt met spinazie, basilicum en komkommer maar je kunt er ook prima nog een courgette doorheen pureren. Paar getoaste broodjes ernaast en het is een maaltijd!

pastasalade_zalm

5. Pastasalade met gerookte zalm, dillesaus en haricot verts

Of gewoon met sperziebonen natuurlijk, iets minder decadent. Gerookte zalm met dillesaus is natuurlijk altijd een topcombinatie maar óók bij koude pasta smaakt dit heel goed. Niet te lang buiten de koelkast bewaren natuurlijk, zo in die hitte!

6. Witlofsalade met appel, walnoot en rauwe ham

Ik ben niet de allergrootste fan van witlof maar in salades als deze komt het wel heel goed tot z’n recht. In deze lichte salade zitten verder stukjes frisse appel, walnoten en een paar plakken coburger of een andere rauwe ham.

tortizza_vijgen

7. Tortizza met vijgen, geitenkaas en olijfolie

Ohhhh men, dit is écht een geweldig recept. Kan niet wachten tot ik weer wat vijgen krijg van mijn tante/kan jatten van de boom van de buren! Was de vijgen goed, snijd ze helemaal in plakken en beleg er dan wraps mee. Geitenkaas erbij, paar minuten in de oven en dat is het!

8. Frisse salade met falafel, aardappel en tzatziki

Griekse salades vind ik heerlijk maar vaak wel net iets te licht. Deze salade met falafel, gebakken aardappeltjes en een grote schep verse tzatziki vult wel goed maar is nog steeds een prima, lichte maaltijd voor in de zomer. Wil je het nog makkelijk? Koop dan kant en klare tzatziki! Mag vandaag.