8x lekkerste risotto (ultiem comfortfood!)

4 mrt 2019 | Risotto, Vegetarisch, Vis, Vlees

Als ik íets heb geleerd het afgelopen jaar, is het wel dat risotto altijd een goed idee is. Voor mij is het soms net therapie: schoenen uit, muziek aan, risotto in de pan. Er staan ondertussen ook al heel veel toppers online en vandaag geef ik je een overzicht met 8x de lekkerste risotto. Welke ga jij een keer maken? Mijn favorieten zijn 1, 3, 4 en 7. Kan niet kiezen.

1. Tomatenrisotto met basilicum en burrata

Ik begin gelijk goed met dé klapper van Keukenmeid: een heerlijk smeuïge risotto met tomatenblokjes, een romige bol burrata en frisse basilicum om het af te maken. Deze is echt fantastisch: de smaken gaan allemaal zo goed samen en dit is ook een heerlijke manier om iets te maken met burrata. De kaas smelt helemaal over het warme gerecht heen!

2. Aziatische risotto met sugarsnaps, garnalen en cashewnoten

Risotto hoeft niet altijd Italiaans te zijn toch? Deze risotto heeft een Aziatisch tintje door de toevoeging van garnalen, cashewnoten en sojasaus. De kaas liet ik achterwege, dat vond ik er niet bij passen, maar die mis je gelukkig totaal niet! Is weer eens wat anders, deze risotto.

IMG_0918

3. Citroenrisotto met mozzarella en basilicum

Wat een plaatje hè? Ik ben gek op citroen en ook in deze risotto pakte deze frisse smaak heel goed uit. In combinatie met basilicum en stukjes mozzarella is het een hele subtiele, smakelijke maaltijd. Het kan natuurlijk ook met een gewone groene courgette!

4. Tomatenrisotto met mozzarella en krokante chorizo

Ook dit is één van mijn favorieten, dit is zo’n risotto die ik steeds opnieuw klaarmaak voor anderen maar ook voor gewoon alleen mijzelf. Deze maaltijd heeft alles: tomaat, zachte mozzarella, frisse basilicum en knapperige, zoute chorizo. Love it!

5. Risotto met bietjes, feta en veldsla

Een vega risotto! Bietjes smaken in alle gerechten goed met feta en pijnboompitjes en ook in deze risotto was het een heerlijke combinatie. Ik vind dit een hele zomerse risotto, zo door dat roze kleurtje. Ga ik zeker nog eens maken!

IMG_2335

6. Risotto met brie en hamblokjes

Met BRIE! BRIE! Damn, deze is echt heel lekker. Dit is denk ik de meest smeuïge van het hele rijtje hier. De brie maakt de risotto extreem romig, de zoute hamblokjes geven het iets meer pit en de erwten maken het nog enigszins voedzaam.

7. Risotto met zwarte knoflook en prosecco

Geweldig: risotto met zwarte knoflook, courgette en prosecco. Ja, in plaats afblussen met een wit wijntje, gebruikte ik eens wat overgebleven prosecco. Deze risotto past helemaal op de menukaart van een chique restaurant, maar stiekem maak je ‘m best wel eenvoudig thuis. Misschien is dit wel de lekkerste risotto van het rijtje, misschien.

8. Risotto met een botersausje en pistache

Ik sluit het rijtje af met een super klassieke risotto met een paar pure smaken (voor als je niet van al die poespas houdt) (I love poespas). Deze risotto breng ik op smaak met een simpel sausje van roomboter en daarnaast knapperige pistachenootjes. De rucola is een beetje pittig en dat smaakt heel goed bij de rest!

Nog meer lekkere risotto’s

Check deze pagina voor nog véél (maar echt: veel) meer risottorecepten!

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten