Oostenrijkse Frittatensoep met pannenkoekreepjes

2 mei 2018 | Pannenkoeken, Snel, Soep, Vegetarisch

oostenrijkse frittatensoep

Het is mei en dat betekent dat het wintersportseizoen nu echt tot een einde komt. Ik ging halverwege maart nog en dat vond ik al vrij laat, maar je kunt dus echt tot en met de meivakantie nog skiën. Hoe dan ook: in Nederland is het momenteel weer koud kutweer en daarom gaat een warme Oostenrijkse Frittatensoep (mijn lievelingslunch op wintersport!) er wel in! Houd wel even in je achterhoofd dat je nu niet compleet uitgeput, bevroren en hongerig bent en je Frittatensoep dus nét even anders smaakt dan op de piste.

Dit heb je nodig (2p):

2 blokjes runderbouillon
1 laurierblaadje
1 ei
scheutje melk
2 eetlepels bloem
peterselie
4 kaiserbroodjes
olijfolie (om in te bakken)
peper
zout

Dit moet je doen:

Breng een liter water aan de kook met daarin twee bouillonblokjes en een laurierblaadje. Dek de pan af en houd de bouillon heet.

Meng het ei met de bloem en een scheut melk. Het pannenkoekenbeslag moet niet te dik zijn! Liever een beetje dunnig. Breng het beslag op smaak met een snufje zout, peper en lekker veel fijngehakte peterselie.

Tip: heb je nog bieslook of tuinkers staan? Dat kun je ook prima toevoegen aan het beslag!

Verhit een koekenpan met daarin een scheut olie. Bak daar 2-3 redelijk slappe pannenkoeken in. Rol de pannenkoeken daarna op en snijd er dunne reepjes van.

Voeg de pannenkoekreepjes toe aan de bouillon en kook nog 2 minuten mee. Verdeel de Frittatensoep over twee kommen en maak af met extra peterselie. Serveer er kaiserbroodjes bij. Of ander leuk Duits-klinkend brood, haha, maar op de piste eet je het wel echt met kaiserbroodjes.

 

Mijn oordeel: 7,5/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): – 6/10 “Niet zo spannend, maar wel lekker. Eetbaar, zeg maar. Die pannenkoekreepjes vond ik op zich wel lekker. Alleen houd ik dus niet zo van brood dippen in soep, zo zompig.”
Ik at dit op 30/4/18 (en op 14/12/2022 – foto is nieuw)

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten