Wortelfrietjes met misomayo

wortelfriet

Meer dan af en toe eet ik een gerecht puur en alleen omdat ik zin heb in de saus. Saus = (Mensen die kale patat eten: wij kunnen geen vrienden zijn.) De afgelopen week had ik verrekte veel zin in misomayo. Er was geen bitterbal te bespeuren in huis, maar ik vond wél nog een paar dikke winterpenen in de groentela. Daar maakte ik heel spontaan vét lekkere wortelfrietjes mee! En het recept deel ik natúúrlijk met jullie!

(meer…)

Beau’s september 2022 #5: tante, truien en treurig veel tv

Gutenmorgen! Het is maandagochtend en ik ga een erggg drukke week tegemoet dus ik ga je ff in recordtempo bijpraten over de vorige. Daar hoef ik ook niet veel woorden aan vuil te maken want ik deed weinig spannends. Vond ik zelf wel ff prima, maar het spektakelgehalte van dit dagboek is dus laag. Dan weet je dat. Waar je wel over leest: een babyshower, (veel) foodpost, mooi servies, een schoonmaaksessie met moeders, werk en een massage.

(meer…)

Curry met feta, boerenkool en amandel

Het klinkt raar maar trust me in this one: curry met feta. Ik had deze romige boerenkoolcurry graag met halloumi gemaakt maar dat had ik niet in huis. En ik ging in geen geval de deur nog uit + kreeg het niet over m’n hart om een flitsbezorger door de regen te laten fietsen. Dus ja, dan moet een mens creatief zijn. De feta bleek gelukkig een geniale toevoeging, zeker met die bite van amandel erbij. Op en top herfsty.

(meer…)

Tajine met Iers rundvlees, gekonfijte citroen en pruimen

tajine rundvlees

Herfst = stoofvleestijd! Niet in de minste plaats omdat ik de hele dag thuis ben – zo’n pan staat dan met gemak 8 uur lang te pruttelen. En daarna is ‘ie lekker warm, vol en kruidig Dit keer fabriceerde ik een Midden-Oosterse stoof – tajine – met mals Iers rundvlees. Andere ingrediënten? Ras el hanout. Gekonfijte citroen. Pruim. Ja, dat komt binnen hè? Ik leg je uit hoe je ‘m maakt! 

(meer…)

Beau’s september 2022 #4: bloggerslunch, boekenzee en bakken

Hallo beste mensen! Wat een lekkere week heb ik achter de rug! Ik nam eindelijk écht afscheid van mijn lieve (ex-)communicatieteam, ging voor het eerst in eeeeuwen weer eens naar een perslunch, at burgers buiten de deur, stond lekker veel in de keuken en werkte veel. Ook zat ik onder een dekentje (of twee) op de bank en genoot ik van de nazomerzon. Oh, en de winterjas is weer officieel back in business. Let’s go!

(meer…)