Andijviestamppot met vega balletjes, pindasaus en gebakken uitjes

23 sep 2018 | Hollands, Stamppot, Vegetarisch

IMG_1680

Een heeele goedemorgen! Het is kutweer en ik vind het prima want 1) ik hoef niet naar buiten en 2) het is eindelijk compleet verantwoord om weer lekker te stampen! Met de stamppotstamper, in een pan zompige aardappels met net teveel melk en net te weinig smaak. Totdat je ‘m pimpt met vega balletjes en pindasaus! Dit was zó simpel en zó goddelijk lekker. Ik vind dat iedereen dit deze winter een keer moet eten.

Dit heb je nodig (2p):
300 gram andijvie
500 gram aardappelen
scheut melk (of slagroom)
pindasaus
vegetarische gehaktballetjes
gebakken uitjes

Dit moet je doen:
Zet twee pannen met water op het vuur (of één hele grote) en gooi in de ene pan de aardappeltjes. Als je net als ik voor voorgeschilde aardappels gaat natuurlijk, anders eerst schillen etc. Ik kocht een zak van 500 gram voor maar 1 euro en dat vind ik het meer dan waard! Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten goed zacht. De laatste drie minuten gooi je de andijvie erbij zodat het meekookt en slinkt. Mijn pan was daar niet groot genoeg voor, dus ik kookte het in een paar minuten in een aparte pan. In een koekenpan bak je met wat olie de vegetarische gehaktballetjes rondom aan. Het is geen vlees, dus hoeft niet te garen, maar een beetje gebakken zijn ze wel lekkerder.

Giet de andijvie en aardappels af en prak het met zo’n stamper door elkaar. Giet er een scheutje slagroom of melk bij zodat het lekker smeuïg wordt en breng het op smaak met peper en zout. Schep een paar grote lepels stamppot op je bord en verdeel de balletjes. Verwarm de pindasaus volgens de verpakking. Top af met de saus en gebakken uitjes. Dit. is. geweldig.

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ohhh dit is echt een geweldige combinatie. Zo’n ontzettend logische combi ook, eigenlijk. Ik had een portie mee naar school als lunch en die avond heeft een studiegenoot het meteen nagemaakt. Zij was ook fan. Dikke aanrader, deze andijviestamppot!
Ik at dit op 19-09-2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten