Artisjok met rauwe ham, amandelen en geitenkaas

4 mrt 2018 | Vlees

IMG_9097

Morning! Je hebt nu het allereerste deel van een gloedjenieuw project voor je! De laatste tijd dompel ik mezelf onder in de foodblogwereld en ik kwam tot het besef dat er zoveel eten is dat ik niet ken of in ieder geval nog nooit geproefd heb. Bimi, tempeh of zeekraal: geen idee hoe het smaakt. Daarom heb ik een soort project voor mezelf bedacht: het alfabet van het vergeten eten! Onder dit recept vind je de spelregels. Terug naar het gerecht van vandaag: pakketjes artisjok met rauwe ham, nootjes en geitenkaas. Het liefst had ik de artisjok helemaal zelf geslacht maar daar is het nu totaal niet het seizoen voor, daarom gebruik ik harten uit blik. Verder weet ik ook niet zo goed waar en hoe je artisjok eet, alle tips/suggesties zijn welkom!

En haha YES, alle 26 gerechten worden gepresenteerd op dit spuuglelijke bord!

Dit heb je nodig:
– artisjokharten
– plakjes coburger
– amandelen
– geitenkaas
– krieltjes
– paprikapoeder

Dit moet je doen:
Laat de artisjokharten uit blik goed uitlekken in een vergiet. Er zit heel veel vocht tussen al die blaadjes, dus je kunt ze het beste ondersteboven neerzetten en zelfs een beetje uitknijpen. Daarna pak je ze een voor een in met een plakje coburger (of een andere rauwe ham) en op laag vuur bak je ze aan alle kanten aan in een laagje olie of boter. Terwijl dit lekker staat te bakken, hak je wat amandelen in kleine stukjes en die rooster je in een droge koekenpan. Bewaar ze even apart en bak daarna de krieltjes met wat lekkere kruiden, zoals paprikapoeder. Zet de artisjokharten mooi op je bord (ik vind die dingen echt kunstig!), strooi daar de stukjes amandel overheen en verkruimel wat geitenkaas. Aardappeltjes erbij en done!

 

Mijn oordeel: 7.2/10 – De artisjokpakketjes waren echt HEEL lekker maar ik geef het toch niet meer dan een 7.2 omdat de aardappeltjes erbij een beetje saai waren. En simpelweg alles met rauwe ham en wat nootjes is lekker, dus zo’n wonderlijke combinatie is ‘t niet. De artisjok zelf vond ik prima en een beetje zurig ook, hou ik wel van. Ergens na mei liggen er verse artisjokken in de winkel en dat wil ik ook wel eens proberen klaar te maken!
Ik at dit op 1/3/18

Spelregels het Alfabet van het Vergeten Eten:
– 26 aparte gerechten (dus geen combi’s)
– het moet voor míj een nieuw ingrediënt zijn
– alles op het mooie alfabetbord
– ik moet wel iets doen met het ingrediënt (dus niet gewoon los)

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten