Asperges met eiersalade, gebakken aardappels en roasted ham

3 mei 2021 | Hollands, Mijn favorieten, Vlees

Een op-en-top lentegerecht op deze trieste maandag (serieus: wtf): asperges. Ik vind de klassieke versie met een gekookt eitje en een paar aardappels lekker maar… wel een beetje droogjes. Dus wat doe je dan? Saus en zout toevoegen. Deze maaltijd asperges met eiersalade en roasted ham is de upgrade die ik zocht! En jij misschien ook wel…

Asperges met eiersalade, gebakken aardappels en roasted ham

Ik vind de klassieke versie lekker maar… 'n beetje droog. Dit (asperges met eiersalade) is de upgrade die ik zocht! En jij misschien ook…
Totale tijd 40 minuten
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 8 witte asperges
 • 4 plakken roasted ham
 • 4 aardappelen
 • 3 eieren
 • 2 el mayonaise
 • 1 el mosterd
 • bieslook
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • De gebakken aardappels in dit recept maakte ik klaar volgens Jorans order: eerst gekookt, dan gebakken. Zoals zijn vader ze maakt. Ik waste dus eerst de aardappelen, kookte ze een minuut of 4-5 en sneed er daarna dikke plakken van. Die legde ik op een bakplaat, smeerde ik in met olijfolie en zout en bakte ik toen op 180 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin. Kan jij ook doen 😉 Het was namelijk zeker lekker zo!
 • Ondertussen heb je genoeg tijd voor de rest. Kook de eieren in een minuut of 8 hard en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan.
 • Schil ook de asperges alvast. Dat doe je met een dunschiller en van het harde uiteinde tot onder het zachte topje. Dat harde uiteinde (van ongeveer 1,5 centimeter) snijd je er ook af.
 • De eiersalade maak je heel eenvoudig door de gepelde eieren, mayonaise en mosterd te mengen. Yes, gewoon prakken. Breng dit op smaak met peper, zout en lekker veel verse bieslook.
 • Vul de grootste (hoogste) pan die je hebt met water en breng dit aan de kook. Leg de asperges erin en kook ze in 8 minuutjes zacht. Je dient ze daarna het best meteen op, dus zorg dat je dit goed timet met de rest van je maaltijd.
 • Is alles klaar? Serveer de gekookte asperges met daarnaast de gebakken aardappels, een paar plakken roasted ham (zoooo lekker, toen ik nog bij de AH werkte sneakte ik deze plakjes weg onder de werkbank) en bovenop een flinke klodder eiersalade. Top af met gemalen peper, zeezout en wat extra bieslook.
Trefwoord aardappel, ei, ham, mayonaise, witte asperges

Mijn oordeel: 8/10 – Heel klassiek, maar dan nét een beetje lekkerder. Vind ik. Die eiersalade was echt een fijne, smeuïge toevoeging. Oh, en ik kies áltijd gebakken aardappelen over gekookte.
Ik at dit op 10/04/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten