IMG_1609

Weten jullie nog wat ik zei over pasta pesto? Dat vind ik maar een saaie bedoeling maar afgelopen week ging ik toch weer aan de slag met pesto. Dit keer maakte ik ‘m iets minder truttig, met koriander, pinda’s en sesamolie. Onverwachts ZO lekker! En ja, het lijkt vooralsnog meer op iets dat je lichaam verlaat maar geloof me: deze Aziatische pesto smaakt goed!

Dit heb je nodig (2p):
1 kopje rijst
1 kopje kokosmelk
1 bloemkool
1 bakje verse koriander
pinda’s
sojasaus
1 teentje knoflook
sesamolie
scheutje water

Dit moet je doen:
Zet twee pannetjes op het vuur: een grote met veel water en een kleine steelpan met niks. Snijd de bloemkool in stukjes en kook die in ongeveer 10 tot 15 minuten in het water. In het andere pannetje kook je een kopje rijst in één kopje kokosmelk en in één kopje water. Je kunt in plaats van water ook nog meer kokosmelk gebruiken maar dan wordt het wel heel zwaar en daar had ik dit keer niet zo’n zin in. De kokosmelk is nu lekker subtiel.

Voor de pesto pak je je blender of je vijzel erbij. Ik ging voor de blender. Daar gooi je één teentje knoflook in, heel veel verse koriander (ik deed er bijna heel zo’n pakje van de groenteafdeling in), een handje pinda’s en een scheut sesamolie. Je kunt ook voor een andere olie gaan maar deze vind ik het lekkerst. Dit blend je tot een gladde massa. Waarschijnlijk blijft het veel te dik maar dat verhelp je makkelijk met een scheut water en eventueel nog een beetje olie. Ook giet je er een héél klein beetje sojasaus bij. Dat maakt de pesto lekker zoutig en geeft het (helaas) ook een minder aantrekkelijke kleur. Vind het persoonlijk heel erg lijken op eendenpoep, da’s minder leuk.

Oké ehh ja, giet de bloemkool af en dien de roosjes op op een bord met daarnaast de kokosrijst en bovenop wat van de Aziatische pesto. Verdeel er voor het gezicht nog wat stukjes pinda en verse koriander overheen en eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 7,6/10 – De pesto vond ik echt héél geslaagd. Dit heeft zoveel meer pit dan die standaardversie met basilicum (of spinazie, zoals ik ‘m ooit maakte) en het is ook nog eens heel simpel te maken. Ook vond ik het wel lekker bij de bloemkool, maar minder bij de rijst. Niet vies, maar ik denk dat het lekkerder kan smaken met iets anders. Noodles ofzo. Geen idee! Tips zijn welkom!
Ik at dit op 12/9/2018