Back to life, back to reality.

3 sep 2015 | Leven

IMG_2587

Wauw. Echt jeetje, wat heb ik een leuke zomer gehad! Ik heb genoten van een heleboel lekkere drankjes bij het kampvuur, ben voor het eerst ooit in Scandinavië geweest, heb heerlijk liggen bakken in de Griekse zon en ik ben spontaan voor het eerst in m’n leven in m’n eentje op citytrip geweest. Ik kan na deze zomer zo ongeveer de helft van m’n denkbeeldige bucketlist afstrepen. Het was mooi.

En nu zit ik hier. In Utrecht, met een to do-lijst van hier tot ehh … Kreta? Van eind juni tot en met augustus heb ik écht geen reet uitgevoerd (of nouja, die bucketlist is me d’r ook wel eentje – maar je snapt mijn punt) en nu is het weer tijd voor actie. Ik ben helemaal opgeladen om dit nieuwe collegejaar fris te beginnen, ik heb er zelfs oprecht zin in! Over een week of twee is deze mentaliteit waarschijnlijk compleet verdwenen (ik heb 17 september al het eerste tentamen: what the) maar een goed begin is het halve werk. Ik heb in ieder geval een heule hoop plannen voor dit jaar…

Commissies

Dit jaar ga ik een beetje actiever worden bij mijn studievereniging. Hoop ik dan, want ik moet er binnenkort eerst nog voor solliciteren. Ik had me in eerste instantie ingeschreven bij de redactiecommissie, en voor de zekerheid ook nog bij de jaarboekcommissie. Later zag ik dat er vanaf dit jaar een nieuwe commissie wordt gevormd: de kookcommissie! Hoe leuk is dat!? Mijn naam staat helemaal bovenaan de lijst (want: zie foto)! Ik ben benieuwd of ik bij de commissies mag, maar ik heb er stiekem wel vertrouwen in.

#healthychick

Mijn sportschool zit in Utrecht, en ik was daar de hele zomer niet. Dus ehhh, ja, ik ben letterlijk 2 maanden lang niet in de sportschool geweest. Afgelopen dinsdag had ik er weer helemaal zin in, en heb ik mezelf een uur lang gesloopt. Echt gesloopt, want ik zette de gewichten minstens net zo zwaar als vóór de vakantie en loop nu al twee dagen alsof er iets klem zit van onderen. Ook let ik sinds ik in Utrecht ben weer netjes op wat ik eet en dat gaat eigenlijk ook heel erg goed! Ik heb er best plezier in om gezond bezig te zijn, dat was ook wel weer even nodig na al die pita’s gyros 😉

De knutselclub

Ik heb het heel erg naar mijn zin bij mijn studie, maar ik mis dat creatieve. Op de middelbare school vond ik Kunstvak altijd heel leuk en nu is er niks dat daar ook maar een beetje op lijkt. Ik was er een tijdje geleden zeker van dat ik me in ging schrijven bij een studentenvereniging met allemaal kunst- en cultuuractiviteiten, maar daar wacht ik nu nog even mee. Deze week heb ik bij Parnassos (ook een kunst/cultuurcentrum, met heeeel veel verschillende cursussen) een paar intro-workshops gedaan en misschien dat ik sommige in de loop van het jaar wel echt ga doen! Ook wil ik nog even kijken hoe het gaat met die commissies.

Nieuwe kamer?

Afgelopen mei/juni was ik weer een tijdje op zoek naar een nieuwe kamer, maar dat heb ik even losgelaten. Al die nieuwe studenten zijn nu bezig met een nieuwe kamer zoeken en dan is hospiteren echt niet te doen. Én het is bij mij in huis eigenlijk ook supergezellig. Het enige waar ik van baal is nog steeds dat ik zo weinig licht heb in m’n kamer. Verder is het hier echt prima.

Studiejaar #2

Voor de zomervakantie heb ik een richting binnen mijn studie moeten kiezen, waar ik nu, in het tweede jaar, de vakken voor volg. Ik heb gekozen voor het verdiepingspakket ‘Communicatie, Organisatie en Interactie’, waarbij de vakken zich richten op communicatie binnen organisaties en de talige kant van communicatie (dus zo duidelijk mogelijk een bijsluiter opstellen, voorbeeldje). Het eerste semester ga ik me daar in verdiepen, daarna heb ik een half jaar om zelf in te vullen. Ik kan dan stage gaan lopen, een minor volgen (die je sowieso ergens in je studie moet doen), naar het buitenland gaan; dat soort dingen. Toen ik erachter kwam dat ik een universitaire minor bij de HBO studie Journalistiek kon volgen (huh, ja dat kan echt!), zat ik meteen rechtop. Ik heb me er een beetje in verdiept, en ja, het is echt wat voor mij! Zodra ik me ik kan schrijven ga ik dat doen, weet ik bíjna zeker 😉

Nieuw baantje

In oktober werk ik alweer 4 (vier!!) jaar bij de AH. Het laatste jaar werk ik alleen nog maar in het weekend, omdat ik dus in Utrecht ben gaan wonen. Ik heb het er nog steeds naar mijn zin, maar het wordt wel langzaam tijd voor wat anders. Ik wilde deze week gaan solliciteren bij de Douwe Egberts in Utrecht, kom ik daar; is die hele Douwe Egberts weg. Gewoon, verdwenen. Nu ga ik op zoek naar een ander koffietentje, waar ik dan doordeweeks wat uurtjes wil gaan maken. Ik heb namelijk heel weinig contacturen bij mijn studie en extra centjes kan ik altijd wel gebruiken €€€

§ę

Zo. Jullie zijn weer helemaal op de hoogte van mijn leventje. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie ook weer begonnen met school?

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Kim

    Oeh, die minor klinkt echt superleuk, zeker aanpakken. Journalistiek is altijd goed als je ‘iets met commicatie’ studeert! Ik begin morgen weer en heb een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant heb ik wel zin in weer een ritme, aan de andere kant, dat eeuwige studeren… we gaan het zien!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten