IMG_4740

Als ik Joran of huisgenoten vraag wat ze die avond willen eten, zeggen ze allemaal en àltijd: bao buns. Volgens mij kun je die dingen nog steeds alleen maar bij toko’s halen (AH, lees je mee?) en dat is gedoe. Daarom haal ik ze eigenlijk heel weinig terwijl ze zó lekker zijn. Bao buns zijn lekkere kleffe en fluffy broodjes en smaken vet goed met alle dingen die je maar kunt bedenken. Deze keer vulde ik ze met krokante kip, avocado, mango, kiemen en een pittig sausje. Iedereen weer blij!

Dit heb je nodig (2p):

6 bao buns *
2 krokante kipschnitzels
1 avocado
1 mango
bakje gemengde kiemen*

mayonaise
sriracha

* denk je nu ‘ja maar hey, ik ga dus ook echt niet omfietsen voor die toko’, maak het dan eens met pitabroodjes!

Dit moet je doen:

Begin met het snijden van de mango en de avocado. Alles in blokjes. Ik vind mango snijden echt vre-se-lijk dus het liefst koop ik van die voorgesneden stukken maar dat is natuurlijk wel onzinnig. Even door de zure mango heen bijten dus, ha. Bak de krokante kipschnitzels in een laagje olie aan beide kanten goudbruin en snijd er dan reepjes van.

De bao buns maak je als volgt klaar: zet een grote pan met een laag water op het vuur en zet daar je stoommandje op. Leg daarin een stukje bakpapier tegen het kleven. De bao buns leg je er bevroren in, dekseltje erop en dan een minuut of 5-10 laten stomen totdat ze lekker sticky en zacht zijn. Als je geen stoommandje hebt kun je ook iets knutselen met een zeef, bakpapier en een pannendeksel. Dat werkt best goed!

Vul de gestoomde bao buns met de reepjes kipschnitzel, stukjes avocado en mango en een paar plukken gemengde kiemen. Top af met een lekker pittige mayonaise. Die maak je door een paar lepels mayo te mengen met srirachasaus of sambal. Proef zelf even hoe pittig je ‘m zou willen. Eetsmakelijk!

Mijn oordeel: 7,9/10 – De combi is en blijft vet goed maar op de een of andere manier vond ik het de vorige keer toch lekkerder. De saus was dit keer een beetje mwah, vonden we allemaal.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,5/10 – “Ik vond de saus… Ik vond het heel lekker maar ik vond de saus een beetje slap. Het mocht van mij wel iets pittiger.”
Oordeel eetgenoot (Joran): Lekker, maar wel te vol gepropt en lastig te eten. Hij at later en zijn mayo had ik iets pittiger gemaakt. Heb hem er niet over gehoord.
Ik at dit op 16/7/2019