Bao buns met krokante kip, mango en pittige mayonaise

IMG_0287

Ik heb weer wat nieuws hoor: bao buns. Een tijdje geleden at ik ze voor het eerst met pulled jackfruit en sindsdien ben ik fan! Die broodjes zijn zó perfect zacht en klef en met letterlijk álles te vullen. Dit keer deed ik er krokante kip in met kiemgroenten en mango om het lekker fris te maken. Bovenop wat pittige mayo en dat is alles. Zul je altijd zien: dit belachelijk makkelijke recept is sowieso één van de lekkerste in mijn archief! Dat is how I like it!

Dit heb je nodig (2p):
4-6 bao buns
2 krokante kipschnitzels (echt die grove)
kiemgroenten (AH heeft goedkope pakjes met een mix)
mango
srirachasaus
mayonaise

Dit moet je doen:
Heel veel makkelijker dan dit recept ga je het niet krijgen. Een uitleg lijkt me bijna onnodig 😉 Zet in ieder geval twee pannen op het vuur: een grote pan gevuld met water en een koekenpan met daarin een beetje olie of boter. De pan met water breng je aan de kook met daarbovenop een stoommandje. Daar stoom je de bao buns voor ongeveer 5-10 minuutjes in zodat de broodjes superzacht en een beetje klef worden. Doe er wel even een bakpapiertje tussen, anders krijg je het deeg niet meer van je stoommandje. Heb je geen stoommandje? Gebruik dan een zeef met bakpapier en daarop een pannendeksel om het te faken! Werkt ook best wel prima! In de koekenpan bak je ondertussen de krokante kip bruin. Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf krokante kip maken maar die kipschnitzels zijn in alle eerlijkheid natuurlijk gewoon al geweldig. In een kommetje meng je 2 of 3 eetlepels mayonaise met een klein beetje sriracha. Sriracha is echt een megapittige saus dus begin met weinig en voeg dan gewoon naar smaak meer toe. Ook snijd je de mango in kleine blokjes óf koop net als ik van die voorgesneden mango. Voorgesneden fruit en groenten vind ik over het algemeen complete onzin maar mango is echt een ander verhaal. Ik kan dat gewoon niet snijden. Vul de gestoomde broodjes met een paar stukjes krokante kip en stop er aan de zijkanten van de broodjes lekker veel kiemgroenten en stukjes mango bij. Top af met de pittige mayonaise! Twee broodjes per persoon is genoeg voor de lunch, voor avondeten zou ik er eerder drie per persoon maken.

Mijn oordeel: 8,7/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8,5/10 – “Gewoon heel lekker.”
ze heeft het nog steeds over deze broodjes dus deze recensie kon best een beetje enthousiaster
Ik at dit op 20/06/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten