Barcelona – What to do?

9 apr 2015 | Reizen

IMG_3278

Ongeveer 10 jaar geleden werd praktisch in onze voortuin een treinrails aangelegd: de HSL. Heeft voor hartstikke veel commotie en overlast gezorgd, maar het was zeker interessant: met die trein kon je naar Parijs. Of zelfs naar Barcelona! Zo waren de plannen. Mijn moeder maakte toen de belofte: als de HSL af is, gaan we samen naar Barcelona. Wat ik heb begrepen, is dat die trein niet zo’n succes bleek te zijn en daarom is hij nooit helemaal doorgetrokken tot Spanje. Tóch ga ik nu, 10 jaar later, alsnog met mijn moeder Barcelona bezoeken!

De reden is misschien ietsjes minder leuk (ik heb heel erg vakantie nodig) maar dat maakt niet dat ik er niet naar uit kijk! 🙂 Aanstaande maandag stappen we ‘s ochtends heel vroeg in het vliegtuig, dan hebben we de hele maandag en dinsdag en woensdagochtend vliegen we weer terug. Een heel klein city-tripje dus, maar we zijn van plan veel te doen in die twee dagen!

What to eat
Als ik aan Spanje denk, denk ik aan cocktails. Misschien omdat ik die zo veel dronk toen ik er een paar jaar geleden was met een vriendin 😉 ? Mojito is nooit zo’n mijn ding, Sex On The Beach daarentegen…

Sangria kunnen we natuurlijk ook niet overslaan. Veel mensen weten niet dat je dit drankje ook in de witte wijn-variant kunt drinken, maar dat is ook echt een aanrader! Met vriendinnen maak ik dat vaak zelf voordat we uitgaan. Mijn moeder houdt er ook van, dus volgende week bestellen we zeker een karaf.

Het eten in Spanje vind ik niet heel geweldig. De patatas bravas vind ik lekker, maar heel bijzonder is het niet. Calamares (inktvisringen) heb ik daarentegen nog nooit ergens lekkerder gevonden!

What to buy
Ik ga er niet diehard naar op zoek, maar het zou wel heel leuk zijn als ik tegen een leuke bikini aan loop. Die ik nu draag heb ik ook alweer 3 zomers, dus een nieuwe mag wel weer eens. Ik zit te denken aan bordeauxrood maar volgens mij is dat echt het ergste dat je een bleekscheet aan kunt trekken (maar ik vind het zo’n mooie kleur).

Ik heb zin in nieuwe schoenen! Voor de lente/zomer heb ik alleen mijn zwarte All Stars en ik wil eigenlijk leuke Nikes ofzo voor de afwisseling!

Ik heb héél erg een zonnebril nodig. Die ik nu heb, draag ik al bijna 3 jaar en zit ondertussen helemaal onder de krasjes. Ik vind zonnebrillen kopen altijd erg lastig omdat ik m’n neus er vaak heel raar onderuit vind floepen. Ik hoop dat ik een leuke vind in Barcelona!

Nu we het toch over floepende dingen hebben, ik heb ook dringend een nieuwe sportbh nodig! Hij doet z’n werk niet meer goed.

spanje2011.1spanje2011.2 
(Barcelona 2011 – Hop on Hop off Tour & Magic Fountains)

What to visit
We willen heel graag naar de Sagrada Família. M’n moeder heeft het er al vaker over gehad, en als we dan in Barcelona zijn kunnen we dat natuurlijk niet overslaan. Ik heb hem alleen een keer van buiten bekeken, en toen vond ik het al heel interessant. Ik ben benieuwd hoe het er van binnen is!

Ook Parc Guell kunnen we niet overslaan! Ik hoorde dat dit een stukje buiten de stad is en dat de fietsroute heel zwaar is, heeft iemand van jullie dit ooit gedaan? Het lijkt ons namelijk leuk om een stuk te fietsen door Barcelona maar ik wil wel even weten of dat te doen is.

We overnachten in een hotel aan de Ramblas, dus vlakbij Mercat de la Boqueria. Het lijkt me leuk om hier ook een rondje te lopen!

En ook nog…
Ik vind het heel fijn om ‘er even lekker tussenuit te gaan’, ben ik aan toe!

Ik neem mijn camera mee, dus ik ben van plan om mooie foto’s te maken. Ik neem eigenlijk echt nooit mijn camera mee op vakantie omdat ik het zo’n gedoe vind (en rondlopen met een camera is eigenlijk ook niks voor mij), maar het zijn nu maar twee dagen en het is echt een city-trip. Misschien is dat juist een keer wel leuk? Nu ik dit typ (woensdag) is net mijn nieuwe lens geleverd, dus die kan ik volgende week goed uitproberen 🙂

Ik hoop héél erg dat het lekker weer is daar! In Nederland wordt het geloof ik ook mooi vanaf dit weekend, maar Barcelona zal vast nog net iets warmer zijn.

 

Ik ben al twee keer eerder een dagje in Barcelona geweest. De eerste keer met mijn ouders: was ik helemaal klaar om een dag diehard te shoppen, waren alle winkels dicht omdat het zondag was (zondag gaat alles gewoon echt dicht dus – ik weet zeker dat mijn ouders dat gewoon wisten). De tweede keer ging ik een dagje met een vriendin. Alweer helemaal klaar voor een dagje shoppen: bleek het Santa Marina, een nationale feestdag, te zijn. En toen waren alweer alle winkels gesloten. Dus nouja, op hoop van zegen maar dit keer 😉

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

7 Reacties

 1. Ysanne

  Oeh wat heerlijk dat je er even tussen uit gaat 🙂 Snap dat je er zin in hebt, lekker weer én een leuke stad. Veel plezier alvast!

  Antwoord
 2. Deisy

  Wat lekker zeg dat je naar Barcelona gaat. Ik vind Barcelona zelf echt een hele fijne stad! Naar Parc Guell fietsen weet ik niet, maar ik vond het wel zwaar om er naartoe te lopen haha: het is echt stijl haha! Sagrada Família vond ik zelf wel mooi, maar niet indrukwekkend ofsow: ben heel erg benieuwd wat jij er van gaat vinden en natuurlijk naar de foto’s die je gaat maken en de herinneringen die je op gaat doen. Denk ik in ieder geval dat je een leuke tijd tegemoet gaat! X

  Antwoord
  • admin

   Oh ja, ik vrees dat fietsen dan ook wel zwaar is haha! Ik vind Barcelona ook een hele fijne stad, ga inderdaad vast een leuke tijd hebben 🙂

   Antwoord
 3. Nienke

  Wieeh ik wil mee 🙂 de Temple Expiatori del Sagrat Cor, een hele mond vol, is echt een aanrader! Het is een kerk op een berg met een soort van oud pretpark er bij echt een hele aparte combi haha maar je hebt daar zoooo een mooi uitzicht over Barcelona en de zee w-a-u-w. En die kerk is gewoon gratis te bezoeken en super rustig. Oja en je gaat met een hele coole kabeltram naar boven!

  Antwoord
  • admin

   Heee Nien 😉 Klinkt apart, zet ‘m op m’n lijstje 🙂

   Antwoord
 4. Sandra

  Wat leuk dat je naar Barcelona gaat! Ik ben er vorig jaar geweest. Wát een geweldige stad! Op mijn blog heb ik twee artikelen geschreven over de leukste dingen die ik daar heb gedaan. Misschien kan je daar wat uithalen? Verder zou ik op de fiets naar Parc Güell niet snel doen, tenzij je een mega conditie heb haha. Het is er erg stijl… Alvast veel plezier en geniet er van!

  Antwoord
  • admin

   Ik heb je artikelen bekeken! Ziet er echt heel leuk uit! 🙂 En naar Parc Guell gaan we maar gewoon met het OV dan, haha.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten