Beau’s april 2022 #4: keukenboy, Koningsdag en kwasten

2 mei 2022 | Leven

Hoi! Het is dit keer niet echt een bijster interessant fotodagboek, maar toch leuk dat je weer meeleest. Stukje verwachtingsmanagement. Afgelopen week vierde ik Koningsdag heel spontaan t贸ch supergoed, verfden Joran en ik na 5 maanden eindelijk de woonkamer wit en ging het leven verder gewoon z’n gangetje. Eten (bestellen), werken, tv kijken, je kent het.

Maandag 25 april

Na een vrij hectische week (ik was namelijk in Madrid, remember?), begon ik maandag weer fris en fruitig met werk. ’s Ochtends in loondienst, ’s middags voor Keukenmeid. Tegen het einde van de middag kwam Joran terug van een weekend met vrienden en omdat we elkaar al een week niet hadden gezien, hadden we een hoop bij te praten. Korte toelichting per foto: oranje tulpen (want gezellig en hou van oranje), het nieuwste boek van Lianne Keemink werd per ongeluk dubbel geleverd dus het tweede exemplaar gaf ik weg via Insta, en Joran die bij thuiskomst meteen mijn chocostash plunderde (dit was de nieuwste reep van Tony’s – donkere melk, brownie, pecan).

Dinsdag 26 april

Ook dinsdag werkte ik weer gewoon thuis. Kantoordagen voelen nog steeds als de uitzondering, is dat ook zo bij jullie? Vind ik overigens prima want ik vind thuiswerken heel chill. En Joran was deze week vrij dus dat was extra gezellig. Na mijn werkdag ging ik langs bij mijn voorleeskinderen, die dit keer liever PimPamPet en Halli Galli speelden dan dat ze met mij Dolfje Weerwolfje lazen. Ook prima.

Toen ik thuiskwam, kon ik zo aanschuiven want mijn keukenboy had goedgevulde spek-groente-kaaspannenkoeken gemaakt. Een goeie bodem voor een Koningsnacht lang zuipen, maar dat deden we niet 馃槈 Althans, het was wel mijn intentie om een leuk feestje op te zoeken in de stad, maar eenmaal daar hadden we daar allebei niet meer zo’n zin in. Het was ZO druk en omdat alle pleinen met feesten waren afgesloten met hekken, moest je vet lang in de rij staan. Het enige plein waar we makkelijk naar binnen kwamen was het Domplein en daar werd vet rare house/techno gedraaid. En daar hou ik sowieso al niet van maar met Koningsnacht sla je dan echt volledig de plank mis, als je het mij vraagt. Na een uurtje ronddwalen op zoek naar een caf茅 (die allemaal dicht bleken te zijn) vertrokken we maar weer naar huis en hingen we op de bank met een extra lekker toetje en The Office.

Woensdag 27 april

Voor Koningsdag had ik so far ook nog geen plannen. En hoewel dat best stom voelde (het is mijn favoriete feest van het jaar, denk ik) maakte ik me er ook niet heel erg druk om. Ik scoorde een tompouce en smeed toen heel spontaan plannen om naar Berkel te gaan, want ik wist dat mijn ouders, broertje 茅n Maudy + al hun vrienden daar zouden zijn. Dat bleek uiteindelijk echt een geweldig goed plan want het was daar heeeeel gezellig. De middag/avond vloog voorbij – voor ik het wist zat ik weer in de trein richting U (met Joran, die ik oppikte bij een snackbar op Rotterdam Centraal nadat hij met vrienden naar een groot feest was geweest).

Donderdag 28 april, vrijdag 29 april en zaterdag 30 april

Donderdag moest ik helaas helaas gewoon werken. Wel gunden we onze stagiairs (en onszelf) een uitbrakochtend, dus we begonnen pas om 11 uur. Ik heb geen foto’s van de donderdag en vrijdag en ik kan me ook nu al niet meer herinneren wat ik verder deed. Vrijdagavond hing ik in ieder geval op de bank met afleveringen Jane the Virgin. Zaterdagochtend werkte ik nog een beetje en ’s middags verfden Joran en ik de woonkamer. Dat moest al gebeuren sinds de verhuizing (er zaten wat lelijke vlekken van schilderijen van de vorige bewoners) maar het was er nog niet van gekomen. Ja, dat hadden we inderdaad beter kunnen doen v贸贸rdat onze nieuwe bank er was. Verder was zaterdagavond, net als vrijdag, niet heel spectaculair. Ik las een boek en ging lekker vroeg naar bed, niks mis mee.

Zondag 1 mei

Zondagochtend gingen Joran en ik samen sporten (dat betekent: samen naar de sportschool fietsen en eenmaal binnen allebei onze eigen kant op) en ’s middags verfden we de woonkamer n贸g een keer. Sommige vlekken schenen nog een beetje door, namelijk. ’s Avonds bestelden we (net te weinig) sushi en genoot ik van de laatste zonnestralen in de achtertuin. Onze tuin ligt niet heel gunstig wat zon betreft, maar er zijn wel wat lekkere plekjes. Terwijl ik dit typ, zit ik bijvoorbeeld op een stoel helemaal achter in de tuin, want daar schijnt ‘ie wel. Ik moet maar eens een tuinset uitzoeken 馃檪

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten