Beau’s april 2023 #2: pizza’s, planga en parttime

17 apr 2023 | Leven

Morning lieve lezers, welkom terug. Een gat van twee weken, dat heb ik al jaren niet laten gebeuren. Maar dit gat is doelbewust, want de afgelopen twee weken waren heel verdrietig, heel heftig en vooral: heel privé. We (ik, Joran + fam) zijn helaas een dierbare verloren. Afgelopen week kroop ik langzaam uit de bubbel van bloemstukken en handjes schudden, en ging ik ook weer heel rustig aan het werk. Over die week ga ik je wél bijpraten 😉 Komt ‘ie!

Maandag 10 april

Op Tweede Paasdag gaven we onszelf vrij van… alles. Ik kan het me eigenlijk niet heel goed meer herinneren maar volgens mij heb ik alleen maar tv gekeken, Mario Kart gespeeld (online, met familie) (erg leuk) en pizza gegeten.

Dinsdag 11 april

Die dinsdag klapte ik voor het eerst mijn laptop weer open om aan het werk te gaan. Daar had ik gelukkig ook wel weer zin in! Ik heb uiteindelijk een kleine twee weken niet gewerkt, maar al mijn opdrachtgevers waren begripvol dus ik heb geen haast gevoeld. Wel een kleeeeeein beetje stress wat betreft inkomen en nieuwe opdrachten, moet ik toegeven. Was niet nodig (in de afgelopen maanden heb ik écht genoeg verdiend om twee schampere weken te overbruggen) maar dit was toch ff de eerste keer dat ik dacht: ja shit, deze ‘last’ draag ik als freelancer nu zelf. Ik heb het op dit moment iets rustiger en dat is voor nu juist wel fijn, maar ik heb vanaf mei ook weer plek voor iets nieuws! Heb je een tijdelijke invaller in je communicatieteam nodig, wil je een voorraadje SEO-blogs aanleggen of heb je iemand nodig die je e-book redigeert? Ik ben je meid.

’s Ochtends werkte ik heel veel mails en kleine to do’s weg, ’s middags maakte/filmde/fotografeerde ik een nieuw recept. Had ik zin in.

Woensdag 12 april

De woensdag begon ik met een hele lekkere yogales en daarna rondde ik de overdracht voor NJR af (je weet wel, mijn oude werkgever waar ik weer een paar weken bijsprong). Ook werkte ik een blog over persoonlijke ontwikkeling uit voor een opdrachtgever. Daarna deed ik boodschappen voor ’s avonds, want Pascale, Fiona en Nienke kwamen weer eten. Ik maakte deze paddenstoelenrisotto met truffelburrata en had als toetje nog een paar stukjes carmelitas, naar recept van Claudia. Die waren heeeeel goed!

Donderdag 13 april

Op donderdag had ik zin om weer eens buiten de deur te werken. Dus dat deed ik. Samen met Fiona, bij Cupp. Ik schreef twee blogs (dit keer wel food related) voor een opdrachtgever, herschreef teksten over jongerenparticipatie voor een online platform en zette weer wat recepten van mijn eigen website over naar een nieuw format. ’s Avonds maakte ik een pastaatje met een gezonde groene saus – het recept deel ik binnenkort nog wel!

Vrijdag 14 april

Ik had mijn belangrijkste to do’s voor deze week afgevinkt en werkte vandaag eigenlijk vooral aan mijn website. Ik heb de link in bio-pagina een beetje aangepast, zette weer blogs over en begon aan De Grote Foto Verwijder Klus. Sinds 2015 heb ik mijn blog nogal vervuild met nutteloze afbeeldingen (die nergens te zien zijn, maar aan de achterkant wel bewaard worden) en dat is niet goed voor de laadsnelheid. Belangrijk, dus. Verder werkte ik vandaag met een strakke deadline, want ik had om stipt 14.30 met Lieke afgesproken op het terras van Camping Ganspoort in de zon. Daar had ik HEEL veel zin in <3 Ilona sloot ook aan en samen dachten we, onder het genot van een biertje en biba’s, ons boekenclubplan uit. Dat wilden we al een hele tijd doen, en nu is het eindelijk happening! Woon je in Utrecht, hunker je na een goed boek naar een nabespreking en is de bieb je happy place? Kom bij onze leesclub (meer info + inschrijven)! Je kunt je alleen deze week opgeven, dus wees snel 🙂

’s Avonds werkte ik – ietwat beschonken door welgeteld twee speciaalbiertjes #wild – de tweede pizza van die week naar binnen. Boven, achter mijn bureau, want Joran was ziek en trok de pizzalucht beneden erg slecht. De rest van de avond keek ik de serie Wellmania vanuit het logeerbed. Die vond ik best wel leuk trouwens!

Zaterdag 15 april

Eén van mijn terrasgenoten gisteren had een nieuwe goede zonnebril en toen ik die uitprobeerde, ging er een wéreld voor me open. Wat een rust aan mijn ogen. De volgende ochtend besloot ik dus meteen: ik moet NU een nieuwe zonnebril. Samen met Ilona ging ik naar Hoog Catharijne (aka De Hel op zaterdag) en daar slaagde ik goed! Ik kocht uiteindelijk dit hippe exemplaar bij Ace & Tate. Blij mee!

’s Avonds had ik een ouderwetse filmavond met oud-huisgenoten Ilona en Keylee met, jawel, pizza. Ik klaag niet. We keken Your Place Or Mine en die was slecht, maar precies waar we zin in hadden. Heerlijke avond <3

Zondag 16 april

Ik was de hele dag alleen thuis en ineens zó moe. Ik heb wasjes gedraaid, een boek uitgelezen (en ik begon meteen weer in een nieuwe, tv gekeken, boodschappen gedaan – meer niet. ’s Avonds maakte ik een gezonde frittata voor mij en Joran. Het recept deelde ik al op Insta!

Tot volgende week weer!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Hester Brugman

    Gecondoleerd! ❤️ Hopelijk zijn de allerscherpste randjes inmiddels van het verdriet af, maar alsnog heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd. Leuk ook van die boekenclub! Het is dat ik inmiddels niet meer in Utrecht woon 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten