Beau’s april 2023 #3: bloesems, belasting en bouwplan

24 apr 2023 | Leven

Hallo mensen! Het is weer maandag en dat betekent: terugbliktijd. Afgelopen week was een beetje medium. Qua werk zat ik er ff heel slecht in. Geen concentratie (en de godganse dag op zoek naar prikkels op social media, ZO. IRRITANT.), net niet genoeg te doen om druk te voelen (en dat vind ik juist zo lekker werken) met het ultieme dieptepunt op zondag: de inkomstenbelasting. Wat een drama. Verder heb ik wel heel goed genoten van de zon die deze week af en toe ff om een hoekje kwam kijken. Lees mee!

Maandag 17 april

Ik begon de week met iets nieuws: Pinterest. Nou ja, ‘nieuw’. Ik heb al een paar jaar een account maar deed daar tot vandaag niets mee. Ik weet dat veel (food)bloggers een groot deel van hun websiteverkeer te danken hebben aan Pinterest en het gevoel van ‘ik moet hier iets mee’ knaagt al een tijdje. Hoe ik het medium moet gebruiken, begrijp ik nog niet helemaal. Ik ben in ieder geval alvast begonnen met mijn recepten pinnen. Je kunt de foto’s (en dus recepten) (zo werkt dat toch?) op mijn website nu in ieder geval heel makkelijk pinnen met de het Pin it-knopje dat op alle afbeeldingen verschijnt. Verder schreef ik vandaag mijn fotodagboek van de week ervoor uit, zocht ik foto’s aan de achterkant van de website uit en deed ik wat redigeerwerk voor een opdrachtgever. Tussendoor ging ik naar buiten (incluis nieuwe zonnebril) voor een lange wandeling in de zon. Had ik nodig. ’s Avonds maakte ik kip teriyaki maar dan met kikkererwten, chickpea teriyaki dus. Vond het erg lekker. Het recept ga ik nog uitwerken!

Dinsdag 18 april

’s Ochtends had ik taaie opstartproblemen maar gelukkig kreeg ik wel heel wat administratie gedaan. Voor zowel de omzetbelasting van Q1 (als zzp’er moet je ieder kwartaal doorgeven wat je hebt verdiend en de btw afdragen, dat is een eitje) als de inkomstenbelasting van 2022 (die iedereen moet doen, dat is een hel). Goed, ik dacht dat ik alle cijfertjes en documenten goed had verzameld en mijn boekhoudprogramma helemaal netjes had gemaakt maar not. Kom ik zo op terug. ’s Middags dronk ik koffie bij Stach met een vriendin, dat was wel even gezellig! ’s Avonds maakte ik een pittige curry (komt ook nog online) en daarna wandelde ik weer een beetje door de wijk en langs moestuintjes.

Woensdag 19 april

Woensdag was echt een heeeeerlijke dag! De fijnste van de hele week. Ik begon ‘m met een lesje hot yoga. De zon scheen daarna zo lekker dat ik thuis meteen m’n krukje voor de deur installeerde en daar in de zon, met een bak koffie, op Ilona wachtte. We werkten vandaag een dagje samen, maar eigenlijk heb ik haar laten barsten binnen, terwijl ik zo’n beetje de hele middag met een boek onderuitgezakt in de zon zat. Ik had ff zo geen zin in mijn taken en wél in dit boek dat op mijn koffietafeltje lag te lonken. Ik had geen heftige deadlines dus dacht: dit is het grote voordeel van eigen baas zijn, laat ik het er ff van nemen. And so I did. Over het boek zei ik het volgende:

“Ik reserveerde dit boek al maaaanden geleden bij de bieb (ik stond toen op plek 100-nogwat, haha) en heb ‘m nu in een paar dagen uitgelezen. Vond ‘m heel goed! Leest soepel, heeft veel details en is echt sterk geschreven, terwijl het verhaal eigenlijk niet te beschrijven is. Zó heftig.”

Tegen het einde van de middag deed ik nog een héél klein beetje werk, maar ik ging al snel naar Fiona. Daar dronken we een wijntje in de laatste zonnestralen, totdat de zon achter de kerk zakte, waarna ík me een keer lekker liet bedienen op de woensdagavond.

Donderdag 20 april

Een dag later was het ineens weer IJSkoud, helaas. Fiona wilde naar de net geopende TK Maxx in de stad en ik liet me weer gewillig afleiden. Ik had geen verwachtingen van deze outlet maar na vandaag ben ik fan. Ze hebben zó veel mooie dingen voor heel weinig geld! Neem deze Moleskine (aka het notitieboekje der notitieboekjes), twee voor 4 euro. Of een hele profi yogamat voor 30 ekkies, terwijl de nieuwe collecties voor zeker vier keer dat bedrag over de toonbank gaan. Deze oorbellen (zie hieronder, 6 euro) kon ik ook niet laten hangen. Ik kocht vandaag allemaal spullen die ik echt nog ‘nodig’ had, maar moet hier zeker niet te vaak komen, haha. ’s Middags had ik een online meeting om een nieuwe opdracht door te spreken en verder deed ik weer belachelijk weinig. ’s Avonds maakte ik één van de lekkerste pasta’s ooit, met pompoen-fetasaus en gekaramelliseerde uitjes.

Vrijdag 21 april

Oké oké, vrijdag mocht er ook wel wezen. Geen (of in ieder geval: weinig) zon vandaag, maar ik was wel eindelijk weer lekker aan het werk. Dat deed ik bij Cupp, samen met Lieke. Ik schreef twee SEO-blogs voor een opdrachtgever, en vertaalde wat teksten vanuit het Engels naar soepel lezend Nederlands. Vertalen is niet mijn werk, maar het herschrijven van Nederlandse teksten wél en het was ff te veel gedoe om er weer een vertaler bij te halen. Vandaar dat ik het zelf deed. Dit heb ik natuurlijk zo afgesproken met de opdrachtgever 😉 Ook werkte ik aan meerdere blogs voor mijn eigen website én werkte ik mijn urenadministratie en mail bij. Tussendoor genoot ik van een broodje pulled mushroom bbq en een plak citroen-maanzaadcake.

Na de werkdag maakte ik een wandeling met Fiona en daarna fabriceerde ik een borrelplank voor mij en Joran. Deze kaas ziet er niet uit maar is echt góddelijk. Is een hele oude brokkelkaas, besteld via Crisp.

Zaterdag 22 april

Net als vorige week, overtrad ik deze zaterdag mijn eigen regel, namelijk: Gij Zijt Een Utrechter, Gij Kunt Iedere Dag Naar De Winkels, Gij Mag En Zal De Binnenstad En Zeker Hoog Catharijne Niet Betreden Op Den Zaterdag. Maar goed, Joran kan wél alleen op zaterdag naar de stad dus er zat niets anders op dan ons met de mensenmassa meebewegen door het winkelcentrum. Hij had namelijk nieuwe schoenen en sportkleren nodig en ik vind het dan altijd wel leuk om mee te gaan. Eigenlijk kon ik de drukte vandaag ook wel hebben. Het is maar waar je je op instelt, denk ik.

’s Middags kwamen mijn ouders langs. Ze hielpen ons met het maken van een klusplan voor onze nieuwe tuin. We willen de schuur veranderen, de kiezels weghalen en een leuke zithoek maken, maar wisten ff niet waar te beginnen. Nu wel, zin in! Ook bestelden we pizza’s bij een zaak die ik hier niet ga noemen. Ik zou wel willen, want de pizza’s waren écht heel goed, maar de bezorgtijd was bijna 2 uur (met slechte communicatie) en dat kan natuurlijk niet. Was wel een hele gezellige middag en avond <3

Zondag 23 april

De volgende ochtend ging ik eindelijk weer eens mee krachttrainen met Joran en dat ging bést wel goed! Daarna lunchten we bij zijn vader met hele lekkere zalm en kip van de barbecue. Eenmaal terug in Utrecht waagden we ons aan de belastingaangifte van 2022. Die moeten we tegenwoordig samen doen (#huiseigenaren) en als zzp’er is dit ook geen kwestie van ‘ja, ziet er goed uit, klik maar door’. We waren allebei moe en mentaal uitgeput, en dat was in combinatie met mijn economische onkunde geen pretje. Waaaarom is die shit zo moeilijk? Goed, het is uiteindelijk gelukt maar echt gezellig hebben we het weekend niet afgesloten. Volgende week beter 😉

Tschüss!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten