Beau’s april 2023 #4: tompouce, tien en tuintegels

1 mei 2023 | Leven

Gutenmorgen en welkom in mei! Terwijl ik dit fotodagboek tik, worden er zonnepanelen op ons dak gelegd. Heel nice, nu nog zon. Nou, laat ik niet overdrijven: afgelopen week was het met vlagen eindelijk lekker lente. En zoals het een thuiswerker betaamt heb ik werkelijk íédere zonnestraal gevangen. Verder vierde ik deze week een 10-jarig jubileum (nou ja, een soort van…) en Koningsdag (hé wow, die zit nu ook 10 jaar, gezel!). Ik neem je mee!

Maandag 24 en dinsdag 25 april

‘Pictures or it didn’t happen’ neem ik dit keer wel heel letterlijk. Ik heb van maandag en dinsdag namelijk maar één foto, die van dit versgebakken koekje, en daarbuiten weet ik gewoon niet wat ik deze twee dagen heb gedaan. Volgens mijn agenda heb ik beide dagen heel hard gewerkt, waarvan een dagdeel bij Kaffeetaria, en schoongemaakt. Oh, ineens weet ik weer iets: maandagavond speurde ik met Joran de fietsenstalling bij CS af (je weet wel: die GROOTSTE FIETSENSTALLING TER WERELD, hahaha) op zoek naar een reservefiets die we kwijt waren. We vonden ‘m niet, maar op de terugweg liet hij ineens heel terloops vallen ‘dat de fiets ook, heel misschien, in het fietsenrek tegenover ons huis zou kunnen staan’. En daar stond ‘ie dus. Wat een domme actie dit, haha.

Nog ff over dat koekje: ik maakte pindakoeken met witte chocolade, stukjes toffee en zeezoutvlokken, min of meer naar dit recept van Eefsfood. Waren echt véél te goed!

Woensdag 26 april

Woensdagochtend ging ik weer naar yoga. Helemaal happy en ready, met m’n gloednieuwe professionele yogamat. Het plezier was van korte duur want dat ding was spékglad. Maar echt, alsof ik met m’n zweethandjes en -voeten op een ingeoliede bowlingbaan stond. Niet te doen. Na de les was ik door al mijn gestuntel dus niet bepaald relaxed. Zonde. Diezelfde avond probeerde ik die mat te fixen met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die volgens Google wel eens konden helpen. Ik begon met afwasmiddel, ging daarna scrubben met grof zeezout en pakte er laten maar gewoon schuurpapier bij. De bovenste vettige laag is er nu wel zo goed als af, maar de mat moet nog wat slijten door gebruik. Schijnt. Ik vind het maar raar: ik koop toch een mat om nú goed te kunnen yogaën?

Anyway, na yoga kwam Ilona langs om bij mij thuis te werken en ondertussen werden ook mijn boodschappen van Crisp bezorgd. Ik kreeg shoptegoed en heb daar onder andere deze passievruchten van besteld. Ik heb nog nooit eerder iets met passievrucht gemaakt, maar ik dénk dat ik hier iets van een curry mee ga fabriceren. ’s Avonds at ik deze lekkere gnocchi met tomatensaus, burrata en crispy chiliolie met Ilona.

Donderdag 27 april

Koningsdag! Ik weet dat veel mensen niks hebben met deze geforceerde feestdag, maar ik vind het eigenlijk ieder jaar weer leuk. Ik begon deze zonnige dag met een wandeling naar de bakker, en met ontbijt en een goed boek in de tuin. Daarna dronk ik mimosa’s met vriendinnen (best lekker, had ik nog nooit eerder op geloof ik) en ging ik naar een feest in het dorp van Berkel (en Rodenrijs) (voor de nieuwe lezers: daar kom ik vandaan). Op zo’n dag als deze vind ik het zó leuk om weer even thuis te zijn, mensen van vroeger en van via-via te spreken en om het gewoon even makkelijk leuk te hebben. Geen kaartjes kopen voor iets, je opdoffen voor saus of hele hoge verwachtingen stellen. Gewoon: leuk. En eigenlijk was het zelfs gewoon HEEL leuk.

Vrijdag 28 april

Natuuuuuuuurlijk was ik vrijdag een beetje brak, het zal weer eens niet. Ik had gelukkig niks gepland en heb me uitstekend vermaakt met kopjes thee, soep, een waterijsje hier en daar, en heel seizoen 7 (de laatste!) van Workin’ Moms. Genoten! ’s Avonds kwamen vrienden van Joran langs, dat was ook wel ff gezellig.

Zaterdag 29 april

Zaterdag was het fantastisch lekker weer en ik heb iedere zonnestraal geabsorbeerd in de tuin. Ik verplaatste m’n stoeltje steeds een beetje mee met de zon, totdat ik mijn boek uit had. Dat boek, De Hand van Mustang Sally, is trouwens echt een dikke aanrader:

“Vijf sterren! Dit is hoe ik m’n boeken graag heb. Meeslepend, betekenisvol, dramatisch, Hollands, vlot. Echt een HEEL goed boek! In het kort: een gezin verliest een kind/broertje en je volgt hen (en het kind dat daarna wordt geboren) zo’n 40 jaar lang.”

’s Middags deed ik nog een beetje yoga (met een doek erop, want ik sta nog steeds niet steady) ennn het laatste beetje belastingaangifte #fun.

Zondag 30 april

Ook de zondag begon ik met yoga (heb helemaal ontdekt hoe heerlijk online lesjes zijn, en op zolder is het als de zon schijnt bijna net zo lekker warm als in de yogastudio, haha) en daarna wandelde ik met Keylee. We kwamen een heerlijk zonnig terras tegen, bij Café Brava, en dronken daar een kop koffie. ’s Middags ging ik met Joran nog even snel naar de bouwmarkt om tuintegels en vlonderplanken te bekijken. Ik vind deze terrazotegels wel wat hebben, ze hebben in het echt een warme ondertoon, maar ik twijfel nog een beetje of dat wel mooi is in combinatie met de houtachtige vlonder en de rest van de tuin. To be continued.

’s Avonds aten we bij Koenraad, aan de Voorstraat. We hadden namelijk wat te vieren: we kenden elkaar tien jaar! Een echt 10-jarig jubileum was ’t niet, we zijn ooit zo’n 2,5 jaar uit elkaar geweest, maar toch noemenswaardig <3 Dat restaurant beviel trouwens heel goed! We gingen voor het verrassingsmenu met vier gangen, komt ‘ie:

Voor: gebrande langoustine met een soort witte gazpacho, paprikaolie, druiven en nog een paar smakelijke dingen. Dit was niet helemaal Jorans ding, maar ik vond het súperlekker!
Tussen: kabeljauw met salsa matcha (Spaans, van peper en nootjes, niet van dat groene spul), een soort zeewier en – again – nog wat dingen die ik niet meer weet. Wederom erg lekker.
Hoofd: lamsbout met geroosterde aubergine met za’atar (heeeeul lekker zacht), hangop en een puree van aubergine. Patatjes on the side. Lekker sauzig, zacht en bomvol smaak.
Na: een soort tiramisu maar dan luchtiger en met gedroogd eekhoorntjesbrood (dat is een paddenstoel) en een scheutje olijfolie. Dit was echt in één woord: fenomenaal. We hebben allebei besloten dat dit misschien wel het lekkerste toetje ooit was. Als je binnenkort nog eens bij Koenraad gaat eten: bestel dit. Dat moet! En ik ben niet eens zo van de tiramisu hè, dat zegt wat.

PS Als je je afvraagt wat Joran in die doos doet: hij had nekpijn en zo kon ‘ie toch filmpjes kijken. Cheers op nog 10 jaar dit, haha.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten