Beau’s april 2024 #3: klei, kapper en koekjes

22 apr 2024 | Leven

Hallo hallo! Op deze maandagavond praat ik je weer bij over mijn afgelopen week. Ik ging naar een bruiloft, knutselde oorbellen in elkaar (die ik helemaal leuk en 2024 approved vind!), was het hele weekend alleen met Niko, kookte én bakte weer eens lekker op m’n gemak en liet een flink stuk van m’n haar knippen bij de kapper (en nog steeds is het lang, I know).

Maandag 15 april

Na een werkdag ging ik voor het eerst in wéken weer eens naar badminton. Blijft gehaast en daar zit ik op de maandagavond niet echt op te wachten, maar ok. Het seizoen duurt nog maar een maandje en dan ben ik er ook wel weer klaar mee. Was even leuk, maar met dansen + veel wandelen met de hond vind ik het wel even prima zo.

Dinsdag 16 april

Dinsdag ging ik tijdens werk met mijn baas mee naar groothandels voor mooi classy restaurantservies (het kantoor waar ik werk, grenst aan een restaurant en heeft dezelfde mede-eigenaars). Ik had mezelf enigszins opgedrongen want ik vond dat ik daar verstand van had. We zijn geslaagd! ’s Avonds deed ik… geen idee.

Woensdag 17 april

Woensdagochtend werkte ik, daarna ging ik naar de kapper. Een andere dan anders, want daar werd mijn afspraak helaas geannuleerd vanwege omstandigheden. Kan gebeuren, maar mijn haar was zo lang en futloos. Ik moest er echt ff wat mee. En bij The Hair Hub ben ik uiteindelijk heel goed geholpen. Erg blij met het resultaat! Binnenkort ga ik terug om het te laten kleuren (highlights) want daar was nu geen tijd voor. ’s Middags begon ik met mijn nieuwste knutselproject: oorbellen maken. Ik had fimoklei besteld en binnenkort komen er ook haakjes binnen. Volgens mij gaat dit hart-stik-ke leuk worden. ’s Avonds kwamen Pascale en Fiona eten (vet lekkere risotto met geroosterde paprika en basilicumolie) en ook die zijn nu hooked aan het kleien.

Donderdag 18 april

Donderdag was de dag dat ik weer eens een social event had, namelijk de bruiloft van m’n nicht en haar vriend, en ik… stond op met een dik oog. Maar echt dík dik, ik denk dat het door een muggenbeet kwam ofzo. ’s Ochtends werkte ik op kantoor met een ice pack tegen m’n oog gedrukt en gelukkig hielp dat wel een beetje. Het slonk al snel. ’s Middags en ’s avonds was ik bij de bruiloft en dat was heel gezellig met de fam. En mooi en lief om te zien. Ik heb zelf geen trouwambities, nooit gehad ook, maar uitgenodigd worden: top. Laat die avond losten we de dog sitter (Fiona) weer af. Heel fijn dat die vandaag bij Niko kon blijven.

Vrijdag 19 april

Vrijdag werkte ik gewoon weer op kantoor en ’s middags zelfs met De Leukste Collega (en de harigste). Hij was echt een engeltje vandaag en dat was fijn want ik had het best wel druk. ’s Avonds was ik alleen met ‘m. Wat ik deed: een boek lezen, een verrukkelijke pasta met tomatensaus maken en De Bachelor kijken. Genieten.

Zaterdag 20 april

Zaterdag was een hele lekkere dag! Ik maakte een grote wandeling (maar niet te groot, want dat mogen puppy’s nog niet) met Niko en daarna nam ik ‘m mee naar een lunch met Ilona, bij De Pomp. Ik bestel daar eigenlijk altijd de kimchi croque maar ik was in een crrrrazy bui en ging eens voor de labneh met gepocheerde eitjes, geroosterde wortel en zuurdesem. Smaakte goed, maar de kimchi croque is gewoon onverslaanbaar. ’s Middags maakte ik matchakoekjes naar dit recept. Ik voegde ook nog gezouten pinda’s toe en dat bleek een schot in de roos. Fucking lekkere koekjes!

’s Avonds kwam Keylee langs voor thee + koekjes + kleien. Was gezellig! Daarna kroop ik nog even op de bank voor Máxima. Ik vind het een leuke serie!

Zondag 21 april

’s Ochtends deed ik wat werk voor een freelanceopdracht, daarna ging ik even naar LE:EN voor een kop koffie tijdens het lezen. Ook om Niko even alleen thuis te laten. Dat gaat nog steeds… wisselvallig. Soms blaft ‘ie 5 minuten en is hij daarna een uur stil. Veel vaker is het veel (véél) langer blaffen. Echt niet fijn voor ons, hem én de buren. Maar het moet. Hij moet dit leren. Tips zijn absoluut welkom! Wat we nu doen is dit: eerst wandelen, eten, spelen, plassen/poepen, dan met een lekker snackie in z’n bench, de tv aan op de achtergrond, ’tot zo’ zeggen (voor routine) en dan gewoon gaan.

De rest van de dag las ik verder in een boek waar ik niet echt van genoot. We bespreken ‘m binnenkort met de leesclub, dus het ‘moet’ wel. ’s Avonds las ik ‘m uit. Ik mag mijn oordeel nog niet delen (want dat is niet echt leuk voor de rest van de leesclub, hebben we besloten) dus dat komt volgende week 😉 De noedels met pindakaassaus die ik ’s avonds at, waren ook noemenswaardig. Echt heeeeel lekker! Laat die avond kwam Joran weer thuis ♥

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Mevrouw Niekje

    ’t Boek op de foto zegt me niets dus ik ben zeer benieuwd naar je review! Leuke week heb je gehad!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten