Beau’s april 2024 #4: furie, feestje en Friese stabijs

1 mei 2024 | Leven

Hallo hallo vanuit een zonnige achtertuin! De lente is HIER! Afgelopen week nog niet, toen was echt nog dikke truien- en winterjassenweer. Maar dat mocht de pret niet drukken (ik ben sowieso niet iemand die heel erg baalt van slecht weer) want het was een week vol leuks. Koningsnacht en -dag, een lunch buiten de deur, een avondje met de leesclub, lekker koken voor vriendinnen en een weekend vol bezoekjes aan alles en iedereen.

Maandag 22 april

Ik weet niet wat ik heb gedaan maar het was waarschijnlijk werken, níét badmintonnen en ’s avonds het fotodagboek van de week ervoor schrijven.

Dinsdag 23 april

Dinsdag was ook een gewone werkdag maar mét een lunch bij Camping Ganspoort. Ik nam een poké bowl van het nieuwe menu, vet lekker! ’s Avonds sprak ik weer af met de leesclub. Ik had er niet zo’n zin in, ik was moe en had behoefte aan even lui doen, maar het was uiteindelijk echt héél erg gezellig! We bespraken het boek De Furie van Alex Michaelides en ik denk dat ik wel voor iedereen spreek als ik zeg: dit boek is je tijd niet waard. Dit zei ik erover op Insta:

“Deze ’thriller’ lazen we met de leesclub. Alweer echt een flutboek. Niet spannend, de schrijver heeft echt te hard geprobeerd om er een interessant en verrassend verhaal van te maken met plottwists (maar toch heel veel clichés) en de volgorde van het boek (gevolg, gebeurtenis, aanleiding) vond ik zo onlogisch. Dat haalde voor mij veel te veel zin om door te lezen weg. Pluspunten voor hoe snel ik erdoorheen ging.”

Ben wel weer eens toe aan een leuk boek, haha…

Woensdag 24 april

Woensdag was ik vrij van mijn werk en de hele dag stond in het teken van mijn leven weer op orde krijgen. Ik loop zó achter de feiten aan, al weken. Ik doe nog wat freelancewerk op woensdag en dat + die hond is gewoon even een beetje veel. Want ik heb die dag ook nodig voor andere dingen. Koken voor vriendinnen (omdat ik dat wil, niet omdat het moet), mijn blog, het huishouden, wasjes draaien, Grote Onderhoudsbeurten (aka haar wassen + IPL-behandelingen), om maar even wat te noemen. Anyway, na een ochtendje werken kwam de schoonmaakster ons huis weer fris maken (dat is nu echt extra fijn) dus wij moesten even weg. We besluiten te lunchen bij De Poort en dat was – zoals altijd – weer heerlijk. Lekker klassiek en basic, maar dat doen ze erg goed. ’s Middags deed ik dingen in huis en dook ik de keuken in voor de standaard vriendinnenavond. Ik had zin om een borreltafel te maken, dus ik bedacht wat lekkere hapjes: ik bakte een brood (geen succes, ben er heel erg slecht in) en maakte halloumi in mangochutney, misoboter, whipped ricotta met amandel, kappertjes, olijf, citroen en peterselie, en geroosterde groenten. Erg lekker <3

Oja, en er kwam ook een leuk perspakketje binnen van Chilli Chan’s met o.a. crispy chiliolie. En dat gaat wel op hier thuis 😉

Donderdag 25 april

Donderdag was een drukkere werkdag met me myself and I in de spotlight. Het was namelijk mijn beurt om een presentatie te geven over mijn leven. Van baby en geboorteplaats tot banen en huisdieren. En ik heb mijn collega’s natuurlijk ook even laten lachen om mijn oude blogs (zoals deze). ’s Avonds had ik weer dansles en daarna keek ik The Bachelor. Tragisch en toch genieten.

Ook leuk: ik heb nieuwe schoenen (Nike Tech Hera) en die matchen perfect met m’n Dopper (laatst gekregen van een vriendin). Lievelingskleur <3

Vrijdag 26 april

Vrijdag was – op ongesteldheidskrampen die me dwongen om midden op kantoor op de bank te gaan liggen na… – een relaxte werkdag. We sloten ‘m af met een Koningsnachtborrel met tompoucen ennn Aperol Spritz. Heb erg gezellig geborreld met een klein groepje collega’s. En toen ik thuiskwam, liet ik me helemaal meenemen in de docu Jehova – Van God Los op Videoland. WAT een wereld joh. Je weet dat er iets niet helemaal pluis is, maar dít… Heel heftig. Kijktip!

Zaterdag 27 april

Koningsdag! Mijn dag begon al vroeg met een onrustige Niko die wilde wandelen. Liep ik daar, helemaal ingepakt in de miezer, zie ik ineens een andere Friese stabijpuppy! Het is geen heel uniek ras, maar toch: in mijn wijk, ook precies zo’n klein hondje. Helemaal leuk. De andere pup was pas 10 weken, dus Niko was ‘m voor de verandering wel de baas (hij is 17 weken). Was echt zoooo leuk om ze samen zo te zien spelen, zo blij <3

Na deze vrolijke ochtend ging ik de stad in met Ilona. We struinden wat over de vrijmarkt en dronken koffie (en schuilden voor de regen) bij De Ontdekking. ’s Middags haalde ik tompoucen en bracht ik er eerst eentje bij Janny (vrouw voor wie ik maandag en dinsdag altijd kook), en daarna een bij mijn schoonvader. En Niko ging natuurlijk gezellig mee.

Om hem maar eens in een iets positiever daglicht te plaatsen: sinds ongeveer een week is ‘ie véél beter handelbaar. Hij bijt minder, snapt dat hij knuffels moet pakken als hij wil spelen en blaft minder ongecontroleerd. Alleen blijven gaat nog steeds totaal ruk. Hoewel… Op Koningsdag ben ik ook even in het dorp bij mijn ouders geweest. En daar was het zo gezellig dat ik de hele tijd nóg een rondje, en toen nóg een rondje, meedeed. Niko zat in z’n bench bij mijn ouders thuis, in z’n eentje. Deze situatie was een beetje een gevalletje: we zien wel hoe het gaat. Ik had écht behoefte aan even sociaal en gezellig doen en hij moet dat alleen leren zijn ook écht langzamerhand wel gaan leren. Mijn moeder appte de buurvrouw steeds om te vragen ‘of het nog stil was’ en dat bleek zo te zijn. Ik heb goede hoop dat ‘ie de volle 4,5 uur (ja… wow) rustig en stil is geweest. Toen ik thuiskwam was de bench nog droog en schoon dus ja, ik denk dat het wel een succes was? Maar we zijn weer een paar dagen verder en het is gewoon steeds weer blaffen tot de max. Hier worden we wel een beetje moedeloos van :’)

Zondag 28 april

Zondag zette ik de sociale tour voort (zonder tompoucen). Eerst ging ik naar mijn opa (waar Floor, Friese stabij van een jaar of 10, niks moet hebben van Niko) en daarna naar mijn neef (zijn Friese stabij is 7/8 en tolereerde Niko wel). Joran had vroeger ook een hond van dit ras dus eh ja, we hadden nogal een voorkeur vanuit gewenning 😉 ’s Avonds pikte ik Joran op bij de metro en samen reden we naar zijn familie in Delft. Daar aten we gezellig samen sushi. Eenmaal terug in Utrecht ruimden we het huis op en verplaatsten we de bench naar een iets minder interieurverziekend plekje. Moet ‘ie nog wel een beetje aan wennen. En daarna vroeg naar bed want ik was heel moe na zo’n heftig sociaal weekend. Maak ik niet zo vaak meer mee, hè 😉

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten