Beau’s augustus 2022 #1: mosselen, meiden en modellen

8 aug 2022 | Leven

Saluti volgers! Dit dagboek gaat over de eerste week van freaking augustus. Ik heb nog steeds geen vakantie (wel erggg veel behoefte aan) maar deed genoeg leuke dingen. Ik at met de eetclub, lunchte met schoonfam, at op uitnodiging pizza’s met vriendinnen, assisteerde tijdens een shoot en kookte twee recepten in opdracht (zo leuk vind ik dat!). Lees mee 🙂

Maandag 1 augustus

Maandag werkte ik thuis. Ik maakte de video’s voor die videotraining over social media af (is gelukt dus, woehoe!) en die zijn binnenkort te bewonderen bij Tine’s Baan & Business University. Daar leer je alles wat je moet weten als je start met zzp’en naast een baan in loondienst en je geen idee hebt waar te beginnen. ’s Avonds sportte ik voor de tv.

Dinsdag 2 augustus

Dinsdag werkte ik op kantoor en haalde ik een poké bowl als lunch. Zat zo verlekkerd naar mijn eigen recept te kijken, kon nergens anders meer aan denken. ’s Avonds maakte ik vegetarische taco’s.

Woensdag 3 augustus

Deze woensdag had ik een volle werkdag. Dat was een kleine race tegen de klok want die avond stond er iets heel leuks op de planning: een avondje pizza’s eten bij Pizza Beppe. Zij nodigden me uit om daar met twee vriendinnen gezellig langs te komen en daar had ik wel oren naar 😉 Dat de Napolitaanse pizza’s die ze serveren vet lekker zijn, dat wist ik al. Een paar jaar geleden (fun fact: de avond nadat ik een contract aangeboden kreeg bij de plek waar ik morgen mijn laatste werkdag heb) at ik hier de pizza met venkelworstjes en ik proefde ook ooit al die met tartufo. Allebei superrrrrlekker.

Bij de truffelpizza’s dronken we fotogenieke Aperol Spritz en we sloten de avond af met huisgemaakte tiramisu. We hadden echt een heerlijke zomeravond op het terras in de binnenstad (maar ze zitten op meer plekken in Utrecht en zelfs in andere steden) <3 Thanks voor de uitnodiging Pizza Beppe – jullie mogen al-tijd in m’n DM sliden met dit soort uitnodigingen, dat weten jullie hè?

Donderdag 4 augustus

Donderdagochtend werkte ik thuis en daarna assisteerde ik een fotoshoot. Moet ook gebeuren (en: ik hoef nog maar een paar dagen te werken en de to-dolijst komt wel zo’n beetje aan z’n einde). De shoot was op het dak van een parkeergarage met vet mooi uitzicht over de stad.

’s Avonds schoof mijn broertje aan voor het eten, want die moest voor werk in de buurt zijn. Leuk! Ik maakte vega balletjes (“… was dat vega?! Nou, daar ben ik dan mooi ingetrapt.”) in een heerlijke tomaten-dadelsaus met pasta en feta. Ik zal het recept binnenkort eens uitwerken! De rest van de avond hing ik op de bank met het boek Drift, van Bregje Hofstede, totdat ik ‘m uit had. Dit zei ik erover op Insta:

“Dikke aanrader! MEGA literair maar echt <3 Ze beschrijft liefde (en relaties + over jezelf denken) tot in de kleinste details zo treffend dat ik er bijna bang van werd.”

Vrijdag 5 augustus

Ook vrijdag werkte ik. Ik stond onder andere in de keuken voor een recept voor een samenwerking, eindelijk weer eens! Zo leuk! Het recept deel ik binnenkort met jullie, maar mijn eetclub kreeg die avond een (letterlijk) voorproefje. Het thema van de avond was Vietnam en we aten dus mijn creatie + maakten zelf spring rolls + aten deze vrrrrreselijk lekkere Vietnam style koffie panna cotta. We waren dit keer maar met z’n drieën maar het was wel weer heel gezellig 🙂

Zaterdag 6 augustus

’s Ochtends had ik een klein katertje maar wist ik mezelf wél weer eens naar de sportschool te slepen. Ik zit er nog altijd echt niet lekker in en ik balanceer steeds tussen ‘joh, fuck this, ik fiets en ik wandel, ik vind het wel best’ en ‘kom op, niet zo zeuren, hoort erbij, is beter voor je’. Mijn verstand weet het juiste antwoord al hoor. Nou goed, ik deed een uurtje cardio en ging daarna thuis meteen weer aan het werk. Ik maakte weer een recept in opdracht, met MOSSELEN. Dat was de eerste keer maar beviel erg goed! Vertel ik binnenkort meer over! Ik had veel te veel gemaakt en ben totaal tegen eten weggooien, dus ik probeerde in iedere Whatsappgroep een portie aan iemand te slijten. Met bezorgservice! Twee vriendinnen – die aan de andere kant van Utrecht wonen – reageerden, dus ik maakte me klaar voor nóg een uur cardio 😉 Bij een van hen schoof ik aan en samen keken we Ex On The Beach (die ik natuurlijk al lang had gezien). Op de terugweg ging ik naar de verjaardag van Pascale, was ook heel gezellig!

Zondag 7 augustus

Met een heel klein katertje ging ik de volgende dag lunchen met de schoonfam (niet op de foto) en daarna gingen we nog even naar mijn fam. ’s Avonds aten Joran en ik patatjes en verrichte ik nog wat werk. Hoort erbij. Bijna vakantie.

En dan heb ik meteen een mooi bruggetje: volgende week is er even géén fotodagboek want dan lig ik te bakken en braden in de Italiaanse zon.* Tot snel!

* Er wordt goed op ons huis gepast dus haal je niks in je hoofd.

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten