Beau’s augustus 2022 #4: vrijgezellig, vertrek en vrijheid

29 aug 2022 | Leven

Hoi! Live vanaf een hippe flexwerkplek (en een tikkie strak van de sterke koffie die ze hier schenken) geeft deze fulltime freelancer jullie een update van Het Leven! Jaja – afgelopen week moest ik ’t zelf rooien. Ik had wel meteen wat opstartproblemen maar dat komt vast goed. Ook leverde ik meteen een vrije dag in (bij mezelf, ha) voor een weekendje Putten met vriendinnen. Lees lekker mee 🙂

Maandag 22 augustus

Keukenmeid HQ is weer geopend! Maandag begon ik weer met werken na onze vakantie in Italië. Had ik best weer zin, maar ik had toch meer zin om ’s ochtends, nog voor het 9 uur was, te beginnen met een pan rendang. Dus ik racete heen en weer naar de supermarkt, haalde ingrediënten en zette de pan alvast op. Kon ‘ie lekker lang sudderen. Rechts zie je het resultaat alvast, maar het recept ga ik sowieso nog uitwerken. Was heeeeel lekker namelijk!

De eerste werkdag bestond verder vooral uit heel veel gezeik want ik krijg mails van het ene emailadres (dat ik heb voor een opdrachtgever) maar niet binnen in Gmail en ook de bijbehorende Outlookagenda wil. maar. niet. synchroniseren in Google Calendar. Ugh, technologie.

Dinsdag 23 augustus

Deze dag werd ik meteen lekker gedesillusioneerd wakker. Is het een kantoordag? Is het een Keukenmeiddag? Tot ik besefte: het is voorlopig altijd Keukenmeiddag. En dat vond ik eigenlijk een heel treurig vooruitzicht. Iets wat ik wel aan zag komen, maar niet op dag twee al. Haha…

As we speak zit ik dus op een flexwerkplek en ik denk dat dat al een heel stuk scheelt. Niet alleen voor een beetje menselijk contact, maar ook om een reden te hebben om me normaal aan te kleden en een lik make-up op te doen. Want als ik thuisblijf denk ik toch al snel in het belang van de Beau die alle opsmuk er die avond ook weer af moet halen. Anyway: iets om ff op te letten.

’s Avonds las ik weer voor bij mijn voorleeskindjes via de VoorleesExpress en maakte ik tomatenrisotto met ‘nduja.

Woensdag 24 augustus

De woensdag begon ik, zoals het een echte Young Urban Professional betaamt, met een lesje hot yoga. Daarna waste en föhnde ik mijn haar en kwam ook ineens het besef hoe knettttertje lang dat is geworden. Blij mee <3 Kort vond ik helemaal niks.

Na de werkdag schoven Nienke en Pascale weer aan. Ik maakte een pizza, deze tinto de verano en zette daar nog een paar borrelhapjes bij. Woensdagavond is heerlijk.

Donderdag 25 augustus

Donderdag werkte ik en sloot ik aan bij de maandelijkse organisatieborrel van mijn ‘oude’ werk. In principe om nog even officieel afscheid te nemen van alle collega’s maar ik had ook nadrukkelijk aangegeven dat ik niet zat te wachten op speeches en gedoe (prima als mensen dat wel heel leuk vinden, maar voor mij liever niet zo en plein public – binnenkort neem ik wel nog afscheid van mijn kleine team). Eindstand: mensen dachten gewoon ‘hé, leuk dat je er bent, hoe was je vakantie?’ en niemand had door dat ik er al twee weken niet meer werkte, hahaha. Heb toen ik wegging natuurlijk wel even écht gedag gezegd.

Daarna fietste ik in de bloedhitte door naar drie vriendinnen waarmee ik twee nachten naar Putten ging. Daar sliepen we in een Ranger Lodge tent – best een leuk ding! ’s Avonds dronken we wijn, aten we pizza’s en praatten we bij <3

Vrijdag 26 augustus

Vrijdag vierden we het vrijgezellenfeest van één van hen. Niet dat ze gaat trouwen. Ze is gewoon vrijgezel. We speelden bingo op straat (je ziet iemand met een witte legging/iemand verbrandt zich aan een bitterbal/je hoort kerkliedjes) en liepen door het pittoreske Putten. Bij een kringloop kocht ik voor €2,50 drie boeken die ik nog op mijn to read list had staan. Blij mee!

’s Avonds gingen we bowlen ennnn steengrillen. Heerlijk treurig in een compleet uitgestorven bowlingcentrum <3 Daarna speelden we Codenames voor het huisje (leuk spel!). De helft ging daarna nog uit om de bingokaart vol te kunnen maken, de andere helft las een boek onder een dekentje op de bank. Mag jij raden bij welke helft ik hoorde :’)

Zaterdag 27 augustus

Zaterdagochtend checkten we uit, zwommen we nog een klein uurtje in het bijbehorende zwembad (zo’n Landal zwemparadijs met net niet warm, net niet koud water, weet je wel) en reden we weer terug naar U. Ik was helemaal verrot (ondanks dat ik inderdaad echt bij team boek-op-de-bank hoorde) en lag de rest van de middag op de bank.

’s Avonds had ik weer genoeg energie verzameld om samen met Fiona en Nienke uit eten te gaan. We zaten bij LE:EN – sowieso een favoriet van me! Het eten is daar zó lekker en de sfeer is ook precies goed. Bijkomend voordeel is dat het op loopafstand van m’n huis is. Echt top.

Eenmaal thuis las ik het boek ‘ABC van het moderne leven’ uit:

“Bundel van columns die gepubliceerd zijn tussen 2006-2010. Best leuk, niet ge-wel-dig (en las zo na elkaar, als een boek om mee te gaan zitten, niet heel lekker) maar wel interessant en inspirerend hoe ze kleine dagelijkse dingen zo nieuwswaardig kan maken. Leuke trip down memory lane. Ik noem even: de harembroekentrend.”

Zondag 28 augustus

Zondag sliep ik uit, begon ik in een nieuw boek (met maar liefst zevenhonderdvijftig pagina’s, meine gute) en fietste ik met Joran door de stad. Gewoon zomaar, zonder doel. Nou ja, we maakten een tussenstop bij de AH voor wat borrelhapjes voor een goede borrelplank. Rond 8 uur ’s avonds hadden we die wel weer verteerd en bestelden we een doos sushi voor op de bank. Heerlijk.

Tot volgende week weer!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten