Beau’s augustus 2023 #1: gieten, glazuur en grijpgrage handjes

7 aug 2023 | Leven

Goeeeedemorgen! Welkom bij de eerste editie van augustus. Ik schrijf dit gehuld in een coltrui en met een warme kop thee naast me, want de zomer is al wekenlang erg ver te zoeken. Balen. Het goede nieuws: ik heb het weer een stuk drukker dan een tijdje geleden. Ik moet snel door, dus ik ga proberen dit dagboek ff wat korter te houden. Moet lukken, want ik heb niet veel meegemaakt. Daar gaan we.

Maandag 31 juli

Maandag ging ik lekker! Ik werkte veel to do’s weg en ging ’s avonds weer naar pottenbakles. Het was de laatste keer (het was een korte zomercursus met vier lessen) en deze avond gingen we onze zelfgedraaide mokken glazuren en versieren. Ik ben HEEL benieuwd hoe ze straks uit de oven komen want na het glazuren zag het er allemaal niet heel plezant meer uit. Ben benieuwd wanneer ik ze op mag halen. TZT laat ik ze natuurlijk aan jullie zien!

Dinsdag 1 augustus

De dinsdag begon ik weer eens met een lekkere les yoga. Nu het koud is buiten (het is 1 augustus, PRIME TIME ZOMER) is hot yoga echt héérlijk! Ik krijg vaak vragen van mensen over de warmte in zo’n zaal, en of dat een beetje te doen is. Mijn antwoord: JA! Ik ben iemand die overal in de schaduw gaat zitten en ook niet echt goed tegen warmte en plakkerigheid kan, maar tijdens hot yoga is dat echt anders. Sowieso is het daarbinnen niet klam, en de warmte (verschilt per les, maar volgens mij altijd tussen de 28-32 graden) is heel aangenaam en lekker aan je spieren. Mits het buiten koud is dus, vind ik. Probeer het eens, zou ik zeggen.

Na yoga nam ik een reel op en ’s middags dronk ik koffie met Eline, bij KLUTS. Daar ging ik voor dit vegan, ietwat droge, kaneelbroodje. Was wel erg gezellig!

Woensdag 2 augustus

Woensdag was ik de hele dag bezig met achter-de-schermenwerk. Wat ik deed? Vacatures en oproepen doorspitten, mijn cv aanpassen (incl. nieuwe foto, niet deze ^) en veel mails beantwoorden. ’s Avonds ging ik weer badmintonnen met Ilona, we gingen heel lekker vandaag!

Donderdag 3 augustus

Op donderdag zat ik er ff niet zo lekker in. Het helpt bij mij altijd heel erg om dan buiten de deur te gaan werken, dus dat deed ik. Ik zat weer bij Kaffeetaria. Blijft zo’n relaxte plek: niet te moeilijk, niet te duur, buurtbewoners gemixt. Ik vind het echt een aanrader. Die avond ging ik (voor de derde dag op rij, hallo!) sporten. Ik ging weer eens boksen en dat ging, ondanks de regen, best lekker. Kijk maar uit, ik ga het nog bijna leuk vinden ook.

Eenmaal thuis flanste ik een gele curry in elkaar die écht heel goed werd. Ik kookte voor het eerst limoenblaadjes mee en dat effect was gróóts. Dat wist ik eigenlijk wel, maar ik had het zelf nog nooit gedaan terwijl ik al zeker een half jaar zo’n zakje blaadjes in de vriezer heb liggen. Dikke aanrader! Ik denk zelfs dat ik dit vanavond of morgen weer ga maken.

Vrijdag 4 augustus

Ook op vrijdag werkte ik buiten de deur. Dit keer gezellig samen met Lieke en Ilona, en vanaf een nieuwe locatie: The 5th, op de Neude. Deze zaak zat er eerst boven (hoort bij een hostel) maar is nu nog groter en fris op de begane grond. Ik vind het niet per se een upgrade, eigenlijk. Boven was het wat knulliger, maar ook lichter, kleuriger en creatiever. De nieuwe ruimte vind ik een beetje dertien-in-een-dozijn. De lunch is (onveranderd) niet erg duur en heel simpel. Ik zie mezelf hier wel vaker komen maar ik vind het niet echt WAUW ofzo.

’s Avonds had Joran een vergadering met vrienden en moest ik me koest houden op zolder (haha). Daarna schoof ik bij ze aan voor een biertje. Gezellig!

Zaterdag 5 augustus

Mijn weekend was echt weinig spannends. Ik had, met die regen, precies 0 zin om de deur uit te gaan. ’s Avonds had ik wel plannen: een barbecue met Jorans familie. Ik zorgde voor een hapje tussendoor: een getoast broodje met stracciatella, geroosterde perzik/nectarine/pruim (alles was uitverkocht, dus pakken wat je pakken kan) en een dressing van citroen, munt en peper. SUPERgoed gelukt! Het was geïnspireerd op dit recept van Culy.

Zondag 6 augustus

Deze dag hing ik ’s ochtends een beetje rond in huis. ’s Middags ging ik even langs bij mijn opa en daarna had ik Tante Duty. Ik paste voor het eerst op mijn neefje, inmiddels bijna 10 maanden oud, en dat gaf me helemaal 2010 vibes. Toen ik 14 was, pizza liet bezorgen en ook ‘lekker mocht pakken waar ik trek in had’. Hij is inmiddels wel op zo’n leeftijd dat je ‘m goed in de gaten moet houden. Eén keer knipperen en hij heeft een stuk pizza in z’n knuistje. We keken samen The Office (viel in de smaak) en lazen boekjes met dierengeluiden. Topavond <3

Nou, best compact, toch? Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten