Beau’s augustus 2023 #2: knalgroen, koekjes en Kaffeetaria

14 aug 2023 | Leven

Hallo beste mensen! De tweede week van augustus zit er weer op. De zon is terug, mijn vrije dagen zijn in zicht. Mijn zomer moet nog beginnen, joh! Ik heb net in alle vroegte de achtertuin weer een beetje aan kant gemaakt, zodat ik daar vanmiddag lekker kan genieten met een boek. Moet ik deze ochtend wel nog ff hard aan de bak. Dus. Daar gaan we. Zeven dagen, eenentwintig foto’s. Let’s go!

Maandag 7 augustus

Afgelopen week had ik een héérlijke werkweek. Al mijn ‘ugh ik ben zo alleen de hele dag’-twijfels verdwenen even naar de achtergrond, want ik was gewoon lekker bezig. Genoeg te doen, niet té druk. Top. Deze maandag nam ik een reel op voor een samenwerking (komt – als het goed is – later deze week online), schreef ik mijn dagboek, plaatste ik posts voor de samenwerking met Storytel, brainstormde ik voor een opdrachtgever en interviewde ik een banketbakker voor een item voor indebuurt. Lekker bezig!

Dinsdag 8 augustus

Dinsdag was ik ook weer fijn productief. Ik schreef een artikel over peer panels voor een marketingbureau en leverde de content voor de samenwerking (van gisteren) aan. ’s Avonds ging ik naar boksen, voor het eerst samen met de vriendin die me bij deze toestand heeft betrokken. Na deze les moet ik ook bekennen dat ik het, eh ja, best wel leuk begin te vinden. Het is op de goede manier vermoeiend (het geeft ook energie) en de groep vind ik ook steeds heel relaxed en leuk. Ik heb nog twee lessen te gaan deze zomer, maar ik sluit niet meer uit dat ik ooit nog eens een pakketje lessen koop 😉 Na het sporten maakte ik een hele goeie gele curry met prei en garnalen. Dat recept komt sowieso nog online!

Woensdag 9 augustus

Ik kan de woensdag niet meer helemaal terughalen maar volgens mij was ik bezig met blogs voor Sterk in de Keuken en het beantwoorden van mails. ’s Avonds at ik gebakken aardappels, dat blijf ik toch zo verrukkelijk vinden. Ik maak ze altijd door ze een paar minuten te koken en daarna in stukjes te bakken in de oven (220 graden, 30-40 minuten) met olijfolie, chilivlokken, rozemarijn en gerookt zeezout. Dit wil je! ’s Avonds ging ik weer badmintonnen met Ilona <3

Donderdag 10 augustus

ZON!!!!!!!!!!! Donderdagochtend wandelde ik al vroeg naar mijn favo koffiezaak in de buurt (Kaffeetaria) en daar werkte ik de hele ochtend heel hard. Ik werkte het interview van maandag uit en leverde de blogs en artikelen waar ik deze week aan had gewerkt aan. Rond de lunch ging ik weer naar huis om de schoonmaakster binnen te laten. Alles weer fris, heerlijk! Later die dag ging ik weer naar boksen en daarna maakte ik gnocchi in tomatensaus met hele gore burrata. Die burrata van de AH vind ik dus echt wel heel erg prima, maar soms heb ik net een mislukte, heb ik het idee. Die dan heel taai en helemaal niet romig is, maar wel nog gewoon houdbaar zou moeten zijn. Stom.

Vrijdag 11 augustus

Vrijdag had ik een hele leuke, drukke dag. Ik ging niet aan het werk (althans: niet achter mijn laptop) en startte rustig op met ontbijt en B&B Vol Liefde. (Maar wie hou ik voor de gek: zo ziet mijn ochtend er al wekenlang iedere dag uit.) Daarna fietste ik naar het station, maar niet zonder nog even een tussenstop bij de Guts & Gusto te maken. Vorig jaar kocht ik daar een zwarte jumpsuit die ik het liefst dag en nacht draag, en nu hebben ze ‘m ook in kleuren in de collectie. Ik twijfelde héél erg maar kocht uiteindelijk deze blauwe én felgroene. Erg blij mee. Echt een fijn ding! Ik shop trouwens nog steeds zo veel mogelijk op basis van de kleurenanalyse die ik twee jaar geleden deed met mijn moeder. Geel en oranje zijn bijvoorbeeld helemaal mijn kleuren (ik ben het kleurtype Warme Herfst) maar ook deze kleur knalgroen zou goed bij me passen. De blauwe officieel niet, maar ik vond ‘m zo mooi 😉

Twee kekke pakkies rijker, reisde ik af naar Leiden. Daar lunchte ik met Eefje (van Eefsfood!) en dat was echt heel gezellig. Zo leuk om weer eens een collega-foodblogger te spreken (hoewel we natuurlijk wel echt op andere niveaus opereren: zij met een heel management en heel veel bakexpertise, ik met meer focus op tekst en het klunzige). Dat doe ik eigenlijk veel te weinig, terwijl het me wel goed doet <3 We zaten bij Vooraf en Toe en de kaaskroketten (ik) en steak tartare (Eef) vielen goed in de smaak. Deze meeting had trouwens ook zekerrrr wel iets met werk te maken, maar daarover deel ik binnenkort meer 🙂

’s Middags reisde ik meteen door naar mijn familie in Berkel, om vanaf daar samen uit eten te gaan in Zoetermeer. Volg je het nog? We dineerden bij restaurant Smaak & Vermaak, waar ik met mijn broertjes een tafeltje had gereserveerd. We hadden onze ouders al een tijdje geleden een avond uit eten cadeau gegeven en we dachten: laten we een keer iets anders dan anders doen. Ik weet zeker dat we met z’n allen net zo veel genieten van een bord patat met kipsaté of een avondje tapas delen, maar het is ook wel leuk om dit een keer met z’n allen mee te maken. Iets nieuws. Ik vond het een heel mooi restaurant, vriendelijk personeel, goed eten! Een nadeel: het was zomervakantie en vrij rustig in de stad, en we waren (op een klef stelletje in een stil hoekje na) de enigen in de zaak. Dat neemt toch wat sfeer weg, vind ik.

Amuse: een ? met gele curry en mangogel
Amuse: een minitaco met gerookte paprika en roomkaas
Voor: zalm met ponzu, kewpiemayo, radijs, komkommer en gesuikerde chilipepers
Tussen: naan met ingelegde bloemkool, zoete aardappel en kurkuma-wortelsoep (volgens mij)

Hoofd: kogelbiefstuk met geitenkaassaus, aubergine (geroosterd en als compote) en gebakken aardappeltjes.
Na: ananas met kokos en popcorn

Zaterdag 12 augustus

Zaterdag rommelde ik de hele dag wat aan in huis. Ik bakte onder andere deze geroosterde zwarte sesamkoekjes met witte chocolade en miso, naar recept van Jasmijn. Het ziet er op deze foto een beetje uit als een droge boterham met pitjes, maar geloof me: it’s gooood! ’s Middags namen Joran en ik weer de trein, dit keer richting Rotterdam. Daar borrelden we bij een hele gezellige wijnbar (Janssen en Van Dijk) om de verjaardag van zijn broer + vriendin te vieren. De bubbels en wijn vloeiden rijkelijk… We hebben een supergezellige avond gehad <3

Zondag 13 augustus

Zondag sliep ik zo lang mogelijk uit om de kater geen kans te geven. Missie geslaagd! Ik praatte bij met Keylee, op het terras van Koffie & Ik. Dat was ook weer heel gezellig <3 Wat een geweldig goed weekend is dit! ’s Avonds was ik alleen thuis en maakte ik sushi voor mezelf, daar kan ik ook zó van genieten. Ben benieuwd of dat na Japan nog steeds zo is of dat ik dan voorgoed verpest ben, haha.

Volgende week is er even geen fotodagboek want dan lig ik te sudderen in een zwembad in het Belgische Bouillon. (@ inbrekers: op ons huis wordt heel goed gepast dus loop lekker door). Tot later!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten