Beau’s augustus 2023 #3 en #4: shuttle, stoomcabine en een soort van sekte

28 aug 2023 | Leven

Hallo en welkom bij dit dubbele fotodagboek! Ik vertoefde een week in de Ardennen met (Jorans) vrienden en dat was H-E-E-R-L-I-J-K. Ik heb er geen andere woorden voor. Ik heb de week zelfs benoemd tot één van de leukste weken van mijn leven. Ja, dat zei ik echt. Ik had het zó erg naar mijn zin en het genieten lukte ook gewoon erg goed. Soms heb je dat. Tijd om deze herinnering te vereeuwigen op Keukenmeid.com – let’s go!

Maandag 14 augustus

Maandag was een rustige werkdag, niks speciaals. Volgens mij werkte ik aan mijn dagboek en wat nieuwsitems voor indebuurt Utrecht. Aan het einde van de middag had ik tijd om nog even rond te hangen in de tuin. Het was eindelijk weer lekker weer en de zon staat niet het hele jaar op onze achtertuin, dus ik moet het er nog even van nemen. ’s Avonds maakte ik een superlekkere maaltijd met gnocchi en tomatensaus die ook bij Joran erg goed in de smaak viel. Het recept komt jullie kant nog op!

Ook las ik Wij zijn licht van Gerda Blees uit. Dit zei ik erover op Insta:

“Dit boek beschrijft één verhaal vanuit verschillende perspectieven, zoals ‘de twee sigaretten’ maar ook ‘de feiten’. Hoe dat is gedaan, is echt heel knap en kunstig. Als boek vond ik het zo bij elkaar wel heel veel herhaling. Het zijn maar 200p maar ik heb er langggg over gedaan omdat ik mezelf toch steeds moest motiveren. Ik gaf het 3 van de 5 sterren op Goodreads.”

Dinsdag 15 augustus

Dinsdag werkte ik een paar uur vanuit mijn geliefde café Kaffeetaria. Peper in m’n reet, kop koffie erbij, daar ga ik erg goed op. Thuis lunchte ik met sushi met quinoa (gek genoeg bést wel lekker, echt!) en ’s middags werkte ik verder vanuit de tuin.

Woensdag 16 augustus

Of gebeurde dit hierboven allemaal op woensdag? Geen idee.

In ieder geval was het woensdagavond toen ik met frisse tegenzin naar badminton ging. Alleen, want Ilona was op vakantie, en nou ja, ik was al niet helemaal in een vrolijke en sociale bui. Het spelen ging uiteindelijk ook voor geen meter ennn tot overmaat van ramp kreeg ik keihard (maar echt: hard) een shuttle in m’n oog gesmasht. Per ongeluk uiteraard (waarschijnlijk was het mijn eigen schuld want ik keek om en das niet de bedoeling) maar het deed echt wel ff pijn. De eerste minuut dacht ik ook echt: dit is het, dit is hoe ik mijn zicht ga verliezen, wat een slecht verháál… Ik was er ook nogal van geschrokken dus ik kwam ietwat betraand thuis, waar ik de toestand met een icepack goed heb kunnen kalmeren. Geen succes. Nu ik dit schrijf, moet ik vanavond weer in m’n eentje naar de training dus #prayforme

Donderdag 17 augustus

M’n oog bleef rood en pijnlijk – zeker met licht – maar een ooglapje (mondkapje hahaha) hielp wel echt. In deze toestand werkte ik de hele dag hard aan wat laatste werkdingen die ik voor de vakantie af moest/wilde ronden. Ook boekte ik de laatste hotels in Japan, voor eind september en begin oktober! Japan is, zo heb ik me laten vertellen, niet de bestemming om op de bonnefooi te bereizen (dat vind ik bovendien heel stressvol) dus het is prettig dat alle overnachtingen nu gefixt zijn. We gaan naar Tokyo, Hakone, Osaka, Kyoto en Nikko (en Seoul). ZIN IN!

Vrijdag 18 augustus

Vrijdagochtend had ik ook nog een flinke to-dolijst met o.a. ‘knutselspullen kopen’, ‘sleutel naar de plantenoppas brengen’ en ‘out of office instellen’. Rond de lunch was alles afgevinkt en stapten ik, Joran + vriend in de auto richting België! Ik dacht dat het wel een paar dagen ging duren voordat ik in de vakantiemodus zou komen maar na het eerste biertje op locatie was ik mijn hele leven en alles vergeten en was de belangrijkste kwestie hoe mijn drankje zo lang mogelijk koud bleef in de stoomcabine bij het zwembad. Wat. Een. Genot.

We zaten met z’n 22’en in een párel van een villa in de Belgische Ardennen, tegen de Franse grens. Het was gigantisch, keurig netjes, van alle gemakken voorzien én een koopje. We hebben de hele week gezocht naar het addertje onder het gras maar we hebben ‘m niet gevonden. Ik gun jullie allemaal een verblijf in dit prachtige huis, maar ik gun het onszelf nog nét een beetje meer 😉 Zodra we hebben geboekt voor zomer ’24, deel ik de locatie en naam 🙂

Zaterdag 19 augustus

Nu komt er een warrige aaneenschakeling van dagen en activiteiten die ik gewoon heel random ga vertellen. Want ik heb geen flauw idee meer op welke dag ik wat deed of at en dat doet er ook niet toe. Bottom line: het was heerlijk. Ik wist niet dat ik dit nog kon, zo onbevangen genieten.

Op zaterdag chillden we rond het huis (in de supermooie enorme tuin), deden we yoga aan een meertje en speelden we spelletjes. ’s Avonds kookte ik met een groepje één van mijn lievelingsgerechten uit mijn repertoire, namelijk deze Indiase auberginecurry.

Zondag 20 augustus

Zondag was min of meer hetzelfde. ’s Avonds maakten we enchilada’s met een vettige kaaslaag van geraspte kaas, roomkaas en een scheutje water. Als je dat door elkaar prakt en over de bovenkant smeert, krijg je een heerlijk smeuïg en gegrild kaaslaagje. Ik doe ’t meestal met crème fraîche in plaats van roomkaas, maar dat hadden ze niet in de lokale supermarkt???

Maandag 21 augustus

Maandag bezochten we met z’n allen een fort in Orval. Dat wil zeggen: bij het eerste terras plantte ik mijn kont op een plakkerig stoeltje. Ik deed niet eens alsóf dat hele fort me iets interesseerde. Is ook mijn vakantie 😉 ’s Avonds zat ik weer in de kookploeg (ja, we hadden een corveerooster) en we gingen voor vega burgers. Ik heb een nieuwe favo vegaburger ontdekt: de Sensational BBQ Burger met Smokey Flavor van Garden Gourmet.

’s Avonds hadden we een quiz in Barbie & Ken-thema. Ik had vrij spontaan een best goede outfit, vond ik zelf: ik was Tennis Barbie, met racket. Haha, zo’n leuke avond <3

Dinsdag 22 augustus

Dinsdag? Volgens mij deed ik yoga, heb ik gezwommen en borrelplankjes gemaakt? Voor bij de kaasjes maakte ik hot honey met chili (naar dit recept) en een dip van geroosterde citroen, die vielen allebei in de smaak!

Woensdag 23 augustus

Ook op woensdag werkte ik het hele riedeltje van zwemmen – yoga – eten af. Ook organiseerde ik een Bob Ross ‘workshop’ (ik had een leuke tutorial uitgekozen en zette die steeds aan en uit) voor wie daar zin in had. Leuk hè?

’s Avonds maakten we een lichte Griekse maaltijd met gebakken aardappeltjes, fetasalade en tzatziki. Ook weer erggg lekker en ideaal voer voor zo’n grote groep. De rest van de avond speelden we een zenuwslopend potje Weerwolven. Deze vriendengroep is hier zó goed in. Dit spel is gewoon gemaakt voor hen. Zoooo leuk!

Donderdag 24 augustus

De laatste dag was óók heel chill, maar wel binnen want het weer sloeg die nacht ineens om. Zaten we toch nog in de altijd zeiknatte Ardennen, waar iedereen me voor waarschuwde. ’s Avonds sloten we de vakantie af met zelfgemaakte pizza’s. Kijk me lachen. En ja: mijn haar snakt hier naar een knipbeurt. Wordt as we speak aan gewerkt 😉

Vrijdag 25 augustus

Vrijdagochtend ruimden we het huis op en reden we weer richting Utrecht. Maar niet voordat we een lekker broodje haalden bij een bakker in het dorp. Ben ik toch nog op pad geweest deze week! Eenmaal terug in Utrecht bestelden we Thais en hingen we voor de tv, helemaal vermoeid van alle gezelligheid.

Zaterdag 26 augustus

Zaterdag sliep ik om te beginnen héél lang uit, daarna las ik een groot deel van dit boek: Buitenstaanders, van Renate Dorrestein. Ik heb ‘m inmiddels uit en ik ben er niet razend enthousiast over, maar ook niet volledig negatief:

“Ik zie de charme er wel van in: het is zo’n typisch weird boek op de Nederlandse literatuurlijst. Toch greep het verhaal me niet echt (pas op het einde… een beetje) en vond ik de schrijfstijl ook niet prettig. Te warrig en extreeeem hak op de tak. Ik gaf het 3 van de 5 sterren op Goodreads.”

’s Avonds improviseerde ik een maaltijd die ineens bést wel heel lekker werd. Ik ga het recept nog uitwerken maar ik zeg alvast: gnocchi, feta, crispy chiliolie. Daarna vermaakte ik me met de reünie van B&B Vol Liefde <3 <3 <3

Zondag 27 augustus

Na een dag niksen vond ik het wel weer tijd voor actie in de tent, dus ik boekte een boksles. Ging weer lekker! ’s Avonds had ik ook nog iets leuks op de planning staan, namelijk een Friends Pubquiz. Ik grapte al op Insta: dit is waar ik al die jaren, seizoen 1 tot en met 10 en opnieuw en opnieuw naartoe heb gewerkt. This is the moment! We wonnen helaas niet, we werden 7e van de 22 teams, maar ik wist wel schandaaaalig veel en de hele avond voelde verdacht sektarisch aan, zo met al die meezingende mensen met inside jokes. Erg leuk, wel.

Oké, dat was ‘m weer. Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Hester Brugman

    Wat heeeerlijk die vakantie en dat je zo hebt kunnen genieten! Houd dat vast ❤️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten