Beau’s augustus 2023 #5: buitenstaanders, bruin en begin

3 sep 2023 | Leven

Hallo lezers! Afgelopen week voelde op alle vlakken als een begin. Een nieuw jaar. De trainingen van mijn nieuwe sporten begonnen eindelijk, ik zag vriendinnen weer en ging na mijn vakantie aan het werk met een volle mailbox met nieuwe opdrachten. Aan de ene kant denk ik: hoppaaa, daar gaan we weer! Maar eigenlijk moet mijn vakantieperiode nog beginnen, want eind september gaat DE reis naar Japan eindelijk gebeuren. Tot die tijd leef ik het normale leven lekker verder. Lees je weer mee?

Maandag 28 augustus

Maandag ging ik weer aan het werk na een week vakantie. Ik begon met het legen van mijn mailbox en daar was ik wel ff zoet mee. ’s Middags was het tijd voor mijn negenmaandelijkse knipbeurt. Ik vind mijn uitgroei en lengte altijd ontzettend meevallen tot maand 7/8 en dan INEENS trek ik het echt niet meer. Dan is het futloos en droog en moet het echt gefixt worden. Nou, dat werd vandaag dus geregeld. Voor het eerst in bijna tien jaar heb ik het níét laten blonderen, maar is er alleen een warme (best wel bruinige) toner over m’n hele haar gegaan. Ik wilde weer even zien hoe mijn natuurlijke haarkleur ook alweer was. Zoiets dus! Ook leuk, maar ik vind het wel ff wennen en ik sluit ook niet uit dat ik de volgende keer weer iets lichter ga. Terwijl de verf introk, schreef ik mijn fotodagboek van de twee weken ervoor.

’s Avonds ging ik naar de eerste badmintontraining van het seizoen en dat was een beetje een flop. Ik had het rooster niet goed begrepen en kwam een uur te laat voor de beginnersles, dus moest met de niet-beginners meedoen. En dat zonder mijn badmintonbuddy Ilona. Morgen weer een kans!

PS Op de before-foto lijkt het smooth en volumineus maar dat was het echttt niet meer.
PPS Nog steeds zo blij met dit pak!

Dinsdag 29 augustus

Op dinsdag werkte ik bijna de hele dag bij Kaffeetaria. Ik rondde een artikel voor BRAND/C af en maakte opzetjes voor heel veel blogs voor Sterk in de Keuken. ’s Avonds maakte ik shakshuka, altijd goed! <3

Woensdag 30 augustus

Woensdag kwam Ilona weer een dag werken. En dat was maar goed ook want ik was echt niet vooruit te branden en met haar erbij heb ik toch een beetje sociale controle. Ondertussen kwam er een heel smakelijk pakketje van Tony’s Chocolonely binnen: kleine bites in allerlei smaken. De rode (puur-melk-wit) en oranje (karamel-zeezout) vind ik heel lekker!

’s Avonds aten we poké bowls met bedorven saus. Even klassikaal: maple syrup moet je na het openen gekoeld bewaren en schimmel groeit er graag!!! Wist ik dus niet, en ik ontdekte het groene schmutzige laagje pas toen we uitgegeten waren. We hebben er gelukkig niks van gemerkt maar je bent gewaarschuwd. Na het fiasco fietsten we – ietwat misselijk door het idee – naar de andere kant van de stad voor een avondje met de leesclub. We bespraken het boek Buitenstaanders van Renate Dorrestein. De meningen waren heel uiteenlopend maar over het algemeen een beetje medium tot enthousiast. Zeg: 3 à 4 sterren. In het vorige fotodagboek deelde ik mijn mening al.

Donderdag 31 augustus

Donderdag had ik het ineens weer druk qua werk. In twee dagen tijd kreeg ik drie nieuwe klussen en dat doet me goed! De afgelopen maanden was het wat stiller, maar ik merk nu dat de vakantieperiode weer achter de rug is. Tussen het werken door maakte ik een wandeling in het beginnende-herfstzonnetje.

Alles kwam deze week weer op gang: ik had ook de eerste dansles van het seizoen! Voor de zomer heb ik twee danslessen gevolgd bij On Count en daar was ik LAAIEND enthousiast over, ik kon ook echt niet wachten op de nieuwe lessen. Ik was vooraf weer net zo zenuwachtig als de vorige keren, maar nadien ook minstens zo extatisch. Ben erg blij dat ik mezelf deze schop onder de reet heb gegeven.

’s Avonds keek ik tot veel te laat afleveringen van Dertigers – daar zat ik ff heel lekker in.

Vrijdag 1 september

Ik sliep uit (want ging te laat naar bed) en sprak daarna af met Lieke om weer samen te werken. We meetten bij Karibu en hebben daar heerlijk bijgepraat, geluncht en nuttige dingen gedaan. Wat die lunch betreft: we gingen allebei voor de vegan wafels met kimchi en paddenstoelen maar daar was ik niet heel enthousiast over. Vies was het niet, maar het geheel was zo pittig dat de smaak bijna zoek was, en er ontbrak een (zoute) crunch. Verder vind ik deze tent nog steeds heel fijn hoor 🙂

Die avond zag ik ook eindelijk de vaste woensdagavondclub weer <3 We praatten (te kort) bij en speelden daarna samen met onze aanhang tafeltennis bij de Ping Pong Club. Was heel gezellig!

Zaterdag 2 september

Na heel erg lang uitslapen (ja, ik ben hier erg goed in), wandelde ik met Ilona naar de stad. Of eigenlijk strandden we al iets daarvoor, namelijk bij De Boekenbar. Daar dronken we wat en kocht ik een boek waar zij heel enthousiast over was. Ik koop nauwelijks boeken, ik heb een hele bescheiden collectie die – dat meen ik echt – op twee of drie handen te tellen is. Heel out of character, hè? De boeken die ik lees, leen ik bij de bieb, of van m’n moeder of vriendinnen. Maar zo heel af en toe heb ik zin om geld uit te geven aan een eigen boek. Deze is het waard, schijnt 😉 Ook wandelden we over de begraafplaats Soestbergen, want – dit klinkt een beetje gek – daar wilde ik altijd al eens heen. Het is een enorm park waar ik al jaren regelmatig langs fiets, met hele oude indrukwekkende graven en gedenkplaatsen. Echt een tip wil ik het niet noemen maar… nou, ja. Zelf weten. Ik vond het er mooi.

’s Avonds at ik pizza en daarna las ik een boek op het logeerbed, terwijl ik hele stapels was wegwerkte. Joran had de woonkamer geconfisqueerd met vrienden, vandaar. Was wel echt een heerlijke avond eigenlijk, haha.

Zondag 3 september

Zondag begon ik met een bezoek aan Hoog Catharijne. Joran moest wat terugbrengen bij de Mediamarkt, ik had wat dingen (gyoza’s, vooral) nodig van de Amazing Oriental. Daar ontbeten we ook met een broodje. ’s Middags heb ik gelezen in de tuin, gewandeld en sushi gemaakt. Dat blijf ik zo’n heerlijk project vinden en Joran is een gewillig slachtoffer. ’s Avonds schreef ik dit dagboek alvast, zodat ik deze week wat meer ruimte heb voor werk (en zon!).

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten