Beau’s december 2022 #1: oranje, oliebol en op schoot

5 dec 2022 | Leven

Guten morgen beste mensen! Welkom bij het fotodagboek over afgelopen ijskoude week. De thermostaat staat nog steeds op 17 graden (gaat overigens prrrima) maar gelukkig wisten andere dingen me deze week wel te verwarmen <3 Zoals een spontane bak koffie met vriendinnen op dinsdagmiddag, een vrolijke voetbalwedstrijd, Jorans verjaardag (en het bezoek dat kwam) en een heel leuk foodevent. Ik vertel je er alles over 🙂

Maandag 28 november

Nou, deze maandag was ik echt on fire. Ik had een kookdag ingepland en stond dus lekker de hele dag groenten te snijden en in pannetjes te roeren. En dat kon ik dan met goed fatsoen ‘werk’ noemen ook, helemaal top. Ik maakte limoncello, gekonfijte citroen (zie foto), stoofpeertjes en twee stoofpotten. Die stoofrecepten komen sowieso binnenkort op m’n website! Tussendoor deed ik nog wat administratie en werkte ik alvast de recepten uit. ’s Avonds kroop ik op de bank met kwark met warme stoofperen. Vind dat zo lekker! En het is dus heel makkelijk om zelf te maken, zeker een keer doen!

Dinsdag 29 november

Ook dinsdag werkte ik hard aan een aantal recepten. Voor de foto’s lakte ik de nagels aan één hand, zoals ik wel vaker doe. Er gaat tenslotte maar één hand op de foto en dan kan ik die andere niet-net-gelakte hand gewoon nog gebruiken. ’s Middags sprak ik spontaan af in de stad met Pascale en Fiona. We praatten bij met koffie <3 Eerst bij Tijm, daarna bij Stach (want de zoete snacks daar zijn zo lekker). Heel leuk!

Woensdag 30 november

Woensdag ging ik weer eens op pad! Ik was namelijk uitgenodigd voor een foodevent van het kaasmerk Emmi. Deze dag stond helemaal in het teken van Zwitserse kazen. We begonnen de dag met een masterclass waarin we meer leerden over de kazen en het maakproces (fun fact: een groot deel van de kazen rijpt in een enorme Zwitserse grot (Kaltbach), best cool) en daarna verwerkten we de verschillende soorten op een borrelplank en in een kaasfondue. Vet leuk, zeker omdat het allemaal luxere (en echt héle smaakvolle) kazen waren die ook voor watjes zoals ik heel geschikt zijn. Geen dooraderde stinkende blauwe schimmel-dingen ofzo. De allerlekkerste vond ik de Kaltbach Gold, die wat karamelachtigs had.

Was ook erg leuk om weer eens met andere foodbloggers te zijn. Sommigen had ik al eerder ontmoet of online gesproken, maar veel ook niet. Zeker nu ik geen collega’s meer heb, is dit heel erg leuk 🙂

Na het event ging ik door naar de wekelijkse eetavond met vriendinnen. Ik had kílo’s kaas meegekregen en deelde de stukken vakkundig met hen. Ik kreeg trouwens nog meer cadeaus mee: een fonduepan, een Zwitsers messenset, een rasp en een apparaatje om mooie krullen te maken van harde ronde kazen. Zwaar leven, ik weet het.

Donderdag 1 december

Donderdag werkte ik weer ‘gewoon’ aan teksten voor opdrachtgevers. De hele dag in sportkleren, maar zonder ook maar één squat of stretch uit te voeren. Had ik ff geen zin in. Oh, en de hele dag onder het genot van mijn Spotify Wrapped 2022. Al kan ik daar tijdens het daadwerkelijke schrijven niet goed naar luisteren omdat ik dus bijna alleen maar Nederlandstalig in die lijst heb staan. En dan ga ik typen wat ik… wil dansen, ik heb de hele dinsdagavond niks omhaaanden ♫ 

Ook leuk om te benoemen: het is december en ik doe deze maand een interessante challenge. Iedere dag van de maand gooi of geef ik spullen weg: één ding op 1 december, twee dingen op 2 december etc. etc. tot 31 dingen op de 31e van de maand. Ik ben niet echt een verzamelaar dus OF m’n huis is over een paar weken helemaal leeg OF ik staak de uitdaging vroegtijdig. We zien het wel 😉

Vrijdag 2 december

Op 2 december gooide ik dus weer twee dingen weg (zie hieronder). Daarna fietste ik naar Cupp, waar ik weer de hele dag werkte met Lieke. Deze dagen doen me goed. Thuis maakte ik sushi met wat ik nog in huis had (ei, wortel, augurk, komkommer) en hing ik op de bank met een ‘nieuwe serie’: Workin’ Moms. Vind ‘m erg vermakelijk, haha.

Zaterdag 3 december

Zaterdagochtend bezocht ik samen met Joran de lapjesmarkt in de binnenstad. Volgende week hosten we een etentje en daar hebben we een groot tafelkleed voor nodig. Die vonden we, en daarna scoorden we ook nog een paar oliebollen. ’s Middags bakte ik een taart voor zijn verjaardag en daarna kwamen een paar vrienden de wedstrijd NED-USA kijken. Is de eerste wedstrijd die ik dit WK kijk, maar ik moet toegeven: was best vermakelijk. Ik verzorgde de bitterballen en pizza’s en die werden gretig in ontvangst genomen, dus ik vond het wel gezellie. Die vlag en wimpel voor het raam heeft hij daar alleen maar opgehangen om mij te zieken, dat begrijpen jullie wel hè? Gênant.

Na die wedstrijd was ik moe alsof ik zelf 90 minuten heen en weer had gerend, dus ik ging vroeg naar bed. Vroeg pieken.

Zondag 4 december

Birthday boy! Vandaag werd Joran 29 (!!!) en dat vierden we met eerdergenoemde taart en zijn familie. De nieuwste kleine aanwinst van de fam kwam ook mee <3

’s Middags sportten we samen (ging niet best) en ’s avonds hingen voor de tv met zelfgebouwde vega burgers en een extra stukje taart. (En ik wist ook nog vier items bij elkaar te sprokkelen voor in de prullenbak: koffiecups die helemaal niet in ons apparaat passen (en die ik aan niemand heb kunnen slijten het afgelopen jaar), eetbare bedorven bloemen, een meshoesje en een bloementuintje.)

 

Tot volgende week weer!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten