Beau’s december 2022 #2: diner, dumpen en De Visser

12 dec 2022 | Leven

Hallo beste mensen! Ik sta aan de vooravond (of eigenlijk: ochtend) van mijn laatste week voor de kerstvakantie. Denk ik dan, want die vakantie heb ik dit jaar helemaal zelf in de hand. Vooralsnog ziet het er goed uit: als ik deze week nog ff flink doorwerk, kan ik straks zeker 2 weken op de bank liggen zonder me zorgen te maken over deadlines of moneys. Ik heb al een paar boeken gereserveerd bij de bieb en ik probeer wat series en klusjes op te hopen. Zin in <3 Maar voordat het zover is, neem ik je eerst nog even mee langs de (wederom belabberde) beelden van afgelopen week.

Maandag 5 december

Dit was een hele gewone werkdag, maar mét taart (niks te vieren, gewoon een stuk over van Jorans verjaardag de dag ervoor). ’s Avonds ging ik naar Amsterdam voor iets wat al maanden in mijn agenda stond: een concert! Ik ben helemáál geen concertmens. Als ik de muziek of artiesten niet écht heel leuk vind, vraag ik me de hele avond af wat ik daar in godsnaam doe, in de herrie en drukte. Maar goed, voor Eefje de Visser maakte ik graag een uitzondering. Haar muziek vind ik al een paar jaar fantastisch en ik had vernomen dat haar show ook echt vet was. Joran leek het ook wel wat, dus pakjesavond brachten we door in Carré. En het was echt GE-WEL-DIG. Ik wist niet dat ik nog zó kon genieten van een optreden. Ik heb de hele avond met een grote glimlach zitten (= heerlijk) kijken naar wat er gebeurde op het podium en de muziek vind ik sindsdien zelfs nog een beetje mooier. Absolute aanrader.

Dinsdag 6 december

Joran had een dag vrij genomen en was dus een dag thuis. Hij bakte pannenkoeken voor ons als ontbijt, ik werkte een paar uurtjes en ’s middags gingen we samen sporten en naar de Amazing Oriental.

Project Prullenbak loopt ondertussen trouwens gestaag door: hierboven zie je wat ik op 5, 6 en 7 december weggooide (of weggaf).

Woensdag 7 december

Woensdag werkte ik weer eens buiten de deur. Ik fietste naar Koffieleute, waar ik echt héérlijk aan een paar blogs voor een opdrachtgever werkte. Dat geroezemoes en geleut (hehe) om me heen zorgt bij mij echt voor ultieme concentratie. Het kost wat (koffie), maar het levert ook een hoop op (tijd). Ik bekeek ook de flexwerkplek achter de koffiezaak. Daar kun je als creatieve zzp’er (ben ik blijkbaar, haha) een bureau huren zodat je dus buiten de deur een gezellige werkplek hebt. Ik ben nog even aan het broeden op dit plan. Weet niet of ik dit écht wil.

’s Avonds kwamen Pascale, Fiona en Nienke eten en maakte ik de good old tomatenrisotto met burrata.

Donderdag 8 december

Donderdag was een drukke werkdag. Ik schreef teksten maar kookte ook een recept voor een samenwerking. Daarnaast ontbeet, lunchte en dineerde ik met mijn misschien wel nieuwe lievelingsserie Workin’ Moms. Is echt genieten! Oh, en tussendoor kwam de Foodybox van Kroon op het Werk weer binnen. Deze producten ^ trokken m’n aandacht!

Vrijdag 9 december

Vrijdag was nog drie keer drukker, want die avond hostten Joran en ik een etentje. Iedereen verzorgde een gang, dus dat scheelde wel flink wat werk. Na werk rolde ik sushi en maakte ik het huis helemaal gezellie. Hierboven zie je drie van de vier gerechten + samengeknepen billetjes voor de tv bij de laatste wedstrijd van Oranje. Had een nóg leukere avond kunnen worden 😉

Zaterdag 10 december

Zaterdag sliep ik in één ruk mijn kater uit (= fantastisch!) en de rest van de dag ruimden Joran en ik het huis weer op. ’s Avonds stond deze schandalig lekkere bami op het menu, met een eitje, pindasaus, gebakken uitjes en cassave. Classic, maar ZO goed. De rest van de avond lag ik op bed met Workin’ Moms omdat de woonkamer weer door de volgende vriendengroep was geclaimd.

Zondag 11 december

Het riedeltje kennen jullie inmiddels wel toch? Op zondag draaide ik wasjes, ging ik een uurtje sporten, las ik een boek, keek ik tv. Toch een beetje anders dan anders: die avond bestelde ik niet, maar maakte ik een meeeeega lekkere pasta met gochujang voor mezelf. Ik ga het van de week nog eens maken en werk het recept dan voor jullie uit!

 

Dat was ‘m weer. Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten