Beau’s december 2022 #3: fam, freezing en feestelijk diner

19 dec 2022 | Leven

Deze week was Ultiem December. En ik heb niet eens een kerstboom! Het was ijskoud, glad. Er was een kerstdiner. Er was familie. Er waren (veel) boeken, to do’s om af te vinken voor de naderende vakantie, warmte (relatief dan hè #2022) en eten. Het was een heerlijke week! Lees mee!

Maandag 12 december

Ik probeerde deze week eens wat nieuws: ik begon meteen na het opstaan, rond half 8, met werken. Dan werkte ik door tot 2-3 uur en ging ik daarna wat leuks doen. Mijn concentratie en motivatie zijn ’s middags meestal gezakt tot onder het nulpunt en dan moet ik mezelf zó pushen. En dan nog lever ik minimaal, dus dat is zonde van m’n tijd. Ik had het deze week niet knetterdruk dus ik moet het experiment volgend jaar doorzetten voor de beste resultaten, maar tot nu toe vond ik het echt een succes. ’s Ochtends was ik extra productief, ’s middags pakte ik mezelf goed in en wandelde ik in het zonnetje naar de stad. Daar dronk ik koffie en las ik het 24e boek van dit jaar uit: Een heel gewoon gezin.

“Vermakelijk mysterie maar er had wel wat meer mogen gebeuren. Zat niet op het puntje van m’n stoel ofzo terwijl het ‘zo spannend, zo bedrieglijk’ zou zijn volgens de reviews. Dit is een roman vermomd als magazine, trouwens.”

’s Avonds maakte ik de pasta met gochujang nóg een keer, omdat ‘ie zo lekker was.

Dinsdag 13 december

Dinsdag hield ik dezelfde planning aan. ’s Ochtends werken, ’s middags naar de stad wandelen voor koffie. Met Fiona dit keer, bij Koffieleute. Vandaag kwam ook dit mooie kookboek van Pien binnen! Die stond al een tijdje op mijn wish list en ik vond ‘m zeer geschikt als kerstpakket voor mezelf.

Die avond maakte ik een heerlijke pasta met burrata van de Lidl – die kost maar €1,99 en is echt meer dan prima! Tip!

Woensdag 14 december

Ook woensdag was weer een lekkere werkdag. Dit keer zat Ilona weer eens aan tafel, ook aan het werk. Als lunch maakte ik Oostenrijkse Frittatensoep en ’s middags gingen we aan de wandel door het Beatrixpark. Oh, en dit kookboek van Tobias Camman was óók onderdeel van mijn kerstpakket 😉 Qua recepten vrij culi, maar hét grote pluspunt van dit boek is de schrijfstijl. Er zijn weinig kookboeken waar ook de teksten om de recepten heen écht goed zijn, het is toch vaak een aaneenschakeling van clichés als ‘dit is echt een feestje’ en ‘hier maak je echt indruk mee’. Nou, in dit boek dus wel :thumbs:

Donderdag 15 december

Same werk, different day. Clubeten deden we deze week een keer op donderdag, zodat onze Leidse vriendin Maartje ook aan kon schuiven. Was weer zo gezellig <3 Dit blijft het hoogtepunt van mijn week.

Vrijdag 16 december

Op vrijdag werkte ik weer bij Cupp, samen met Lieke. Het was even glibberen op de heenweg, maar we made it. Vandaag was ik helaas totaal niet lekker bezig, maar goed: die dagen horen er ook bij. ’s Avonds maakte ik sushi voor mij en Joran en las ik Buitenleven van Nina Polak uit:

“Veel over gehoord! Ik vond ‘m lekker snel lezen en het kneuterige wel vermakelijk, maar er gebeurde geen ene kloot in het verhaal.”

Kortom: ik vond het ‘wel oké’.

Zaterdag 17 december

Joran ging die zaterdag een weekendje weg dus ik had het rijk voor mij alleen. Ik las bijna nóg een boek helemaal uit, maar had net geen tijd meer voor het laatste hoofdstuk. Ik ging namelijk richting Berkel, waar ik met mijn broertje even op visite ging bij onze opa. Daarna ging ik uit eten met Jorans fam (zonder hem dus, haha) in Pijnacker. Was een hele gezellige avond! Dit droppie sliep de hele avond keurig in z’n mandje naast de tafel <3

Zondag 18 december

Op zondag moest ik voor het eerst ooit de ramen van onze auto krabben, haha. Ik reed weer terug naar Utrecht en bereidde daar het kerstdiner met de eetclub voor. Die eetclub ontstond ooit via een oproep van Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet op Instagram. Volgens mij zijn daar destijds (het was 2019, geloof ik) tientallen eetclubs door heel Nederland uit opgericht. Zo leuk!

We begonnen de avond met grote blini’s met geitenkaas, gekaramelliseerde ui, walnoot en peterselie.

Links: een soort auberginecarpaccio met saffraanyoghurt, granaatappel en pijnboompitjes.
Midden: een hele indrukwekkende hartige cake met risotto, nootjes, paddenstoelen en cranberry!
Rechts: een geïmproviseerd alcoholvrij drankje (want: zwangere) (en: zondagavond) van 0.0 gin die ik nog had staan en wat andere ingrediënten, was best lekker!

Links: tarte tatin met ui en rozemarijnkaramel – deze had ik gemaakt naar recept van Beaufood. Was echt vrrrreselijk lekker! Ik maakte er ook nog stoofpeertjes bij maar die ben ik vergeten op de foto te zetten.
Midden: een cake met o.a. vijgen, nootjes en gezouten karamel. Deze was echt ZO. GOED.
Rechts: en daarbij gestoofde pruimen in sherry, ook erg lekker.

Was een hele geslaagde editie!

 

Tot volgende week! Een dagje later, denk ik, in verband met kerst 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten