Beau’s december 2022 #4: vijgen, vieren en vakantie

27 dec 2022 | Leven

Hola beste lezers! Een vakantievierder spreekt tot jullie! Ik geniet van twee weken tv kijken, boeken lezen en kokerellen, maar kon het niet laten om toch even achter mijn laptop te kruipen voor dit weekoverzicht. Ik ga al het hele jaar súper steady, dus dan wil ik dat zeker die laatste weken wel volhouden. Echt veel heb ik overigens niet te vertellen (en al helemaal niet te laten zien). De hoogtepunten: de diploma-uitreiking van m’n broertje, een kerstdiner met vriendinnen en kerst met de fam (geen kerstige foto’s gemaakt, helaas).

Maandag 19 en dinsdag 20 december

Ma-di is één blur. Ik werkte flink wat en ging nog even de stad in (waar ik in – ik overdrijf niet – vijf minuten twee bh’s paste, goedkeurde en afrekende). Ook las ik het 26e boek van dit jaar uit: dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden. Lange titel, dun boek, en ook:

“Hier ging ik HEEL snel doorheen. Leest lekker, met een stijl waarin ik mezelf ook hoor denken dus dat is echt lekker soepel. Het verhaal zelf vond ik erg chicklit (niet heel verrassend) en het onderwerp (mediteren, self help, vleugje spiri) is niet helemaal mijn ding. Kan me voorstellen dat het boek wel troost geeft als je verdrietig/eenzaam bent. Heb dit jaar nog 2 boeken van deze schrijfster gelezen en die vond ik leuker!”

Het gerecht op de foto is trouwens een héle lekkere pasta met dadelsaus. Dat recept komt in het nieuwe jaar online!

Woensdag 21 december

Op deze laatste werkdag voor mijn vakantie moest ik echt nog flink wat werk verrichten. Het was een beetje een race tegen de klok, want ik wilde zo graag helemaal vrij zijn na vandaag. Deze dag kwam ook een lekker getimed pakketje binnen, namelijk part 3 en 4 van mijn kerstpakket aan mezelf. Ik bestelde twee nieuwe ondergrondjes voor op de foto! Ga je nog veellll zien hier, natuurlijk 😉

’s Avonds at ik met de meiden bij Fiona thuis. Ik nam labneh mee (had yoghurt die op moest + wat lekkere toppings nog in huis) en zij maakte superlekkere gevulde pasta met pompoen en een saus van walnoten en room. Gekke combi maar was heerlie. ’s Avonds deed ik nog even de aller-allerlaatste administratieve dingetjes zodat ik daarna mijn laptop af kon sluiten en echt vakantie kon vieren.

Donderdag 22 december

TWEE weken vakantie en niks uitvoeren – hoe HEERLIJK is dat?! Ik was er echt heel erg aan toe. Ik ben een lieve baas voor mezelf maar de creativiteit en zin raakten wel een beetje op. Ik heb eigenlijk vrijwel geen plannen voor tijdens mijn vakantie, behalve lezen, knutselen, koken en lekker rustig op de bank hangen. What’s new.

Maarrr: deze donderdag had ik toevallig wel wat te doen! ’s Ochtends ging ik op de koffie bij onze nieuwe buren, daarna bekeek ik het gloednieuwe huis van een vriendin en vervolgens reed ik door naar Delft voor de diploma-uitreiking van mijn broertje. Het genie heeft zijn master Natuurkunde afgerond, pfoe. Daarna gingen we met z’n allen uit eten om het te vieren. In dat restaurant at ik de lekkerste bao bun met buikspek ever – daar ga ik binnenkort even een (vega) versie van maken.

Vrijdag 23 december

De vrijdag was héérlijk. Ik sliep heel lang uit en deed daarna uitgebreid boodschappen voor die avond en voor kerst. ’s Avonds kwamen namelijk een paar vriendinnen eten en daar wilde ik alvast een feestelijk kerstdiner van maken. Maar dan gezond en ff een beetje anders. Ik maakte daarom een paar gerechten uit Café Mazahar, een heel mooi kookboek dat ik laatst kreeg. Mediterranean Christmas, werd ’t thema van de avond.

Links: quinoasalade met druiven, feta, pistache, komkommer en een dressing van olijfolie, sumak en balsamico
Midden: tuinbonen gebakken in knoflook, citroen, olie en koriander met zachtgekookte eitjes
Rechts: gepofte aubergine met tahinyoghurt, tamarinde-tomatensaus, peterselieolie en amandelen
Links (hieronder): tomatendip met ras el hanout, rode ui en gedroogde vijgen (met daarbij afbakfocaccia) (de vijgen heb ik gekregen van gebana, waar ik een leuke samenwerking mee heb) (en de dip was fantastisch, die zal ik binnenkort nog delen!)

Was een hele fijne avond <3

Zaterdag 24 december

De zaterdag vloog voorbij terwijl ik begon met het derde seizoen van Emily in Paris (wat een vrrrreselijke serie is dat toch) (maar ook heerlijk) en in het zonnetje wandelde met Joran. Verder deed ik n i k s. Ja, de restjes van die avond ervoor opwarmen.

Zondag 25 december

Nou hier is the part waar je dus maar gewoon even van mij moet aannemen dat het kerst was. Is aan deze foto’s niet te zien, haha. Wat ik deed: ontbijten met pannenkoeken, Emily in Paris kijken en mijn gerechten voor Tweede Kerstdag voorbereiden. ’s Middags reden Joran en ik naar Berkel, waar we met een groot deel van mijn familie dineerden bij een oom en tante thuis. Ik heb 4 foto’s gemaakt: deze, van een erg lekkere zalmtompouce, een wazige foto van de bospaddenstoelensoep die mijn moeder had gemaakt, een foto van mijn opa die een hap ervan neemt en een foto van mij en mijn broertje in de auto met ieder 6 onderkinnen. Weinig kerstig beeldmateriaal, dus, maar gezellig was het wél 🙂

 

See you in 2023! (!!!!!!)

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten