Beau’s december 2022 #5 (laatste!): goud, geknutsel en geklus

5 jan 2023 | Leven

Joehoe beste lezers! Een HEEL gelukkig 2023 gewenst <3 Op nog zo’n gezond, relaxed, goed jaar met Joran, vrienden en familie. Dat ik ieder jaar zo kan terugblikken is a true #blessing en ik hoop dat nog heel lang te mogen doen. De laatste week van december had ik vakantie en heb ultiem genikst. Mijn specialiteit. Ik kluste een beetje, dronk koffie buiten de deur, las het laatste boek van ’22 uit, at oliebollen, schilderde, lunchte met vriendinnen, kookte uitgebreid en keek domme tv. Ik sloot 2022 af met Joran en zijn vriendengroep (die waar we ook mee op vakantie waren in augustus) met een geslaagd (G)oud en nieuwfeestje.

Maandag 26 december

Na het kerstdiner bij mijn fam sliepen Joran en ik in Berkel, bij mijn ouders. De volgende ochtend zetten we de tocht door naar Pijnacker, naar zijn familie. Aan kerstcadeaus had ik (weer eens) niet gedacht, maar ik kwam niet helemaal met lege handen. Ik had voor die avond drie kleine gerechten gemaakt: een simpele salade met parmaham, halloumi en een balsamicosausje, stoofpeertjes en de tarte tatin met ui (die ik ook laatst al maakte voor de eetclub). De grote krat met groenten en fruit die je op de foto ziet nam ik lekker zelf mee naar Utrecht. Die kreeg ik van m’n broertje die bij een transportbedrijf voor al die producten werkt.

Na het gezellige kerstdiner reden we weer terug naar huis.

Dinsdag 27 december

Ik begon de dag met VITAMINES. Zó ongezond vond ik mijn kerstdagen ook weer niet, maar toch voelde ik dat ik heel veel zin had in gezond. Die krat met spullen kwam dus goed van pas, zie bovenstaand ontbijt 😉 Tussen het lezen, schrijven van het vorige fotodagboek en tv kijken door lunchte ik met kerstrestjes, dat dan weer wel.

Die avond maakte ik een heerlijke tomatenrisotto met ‘nduja, burrata en boerenkoololie. Het recept komt uiteraard nog online. Daarna las ik het supermooie boek Zachtop Lachen van Malou Holshuijsen uit en dít zei ik erover op Insta:

“Eén van de laatste en beste boeken die ik dit jaar heb gelezen. JEETJE wat een mooi boek. Schrijfstijl is geweldig. Verhaal is behoorlijk heftig (dan weet je dat) en zit zó goed in elkaar. Fan!!!” 

Dikke aanrader, dus!

Woensdag 28 december

Woensdagochtend had ik wel weer zin in actie. Ik fietste naar de stad om daar een bestelling op te halen (goud shirt voor oud en nieuw) en haalde van die ‘oh shit die waren op ja…’-spullen. Batterijen. Dagcrème. Dat soort dingen.

Daarna dronk ik koffie met Keylee bij Koffieleute. ’s Middags was ik in een crea bui en schilderde ik dit gebeuren. Dit was mijn inspiratiebron. De poppetjes die je op mijn creatie ziet zijn – van boven naar beneden – broertje 2, mijn moeder, ik, mijn vader, broertje 1. En aangezien we allemaal al jaren in dezelfde skikleding skiën, herkent de incrowd ze meteen. Haha, goed gelukt dus. Ik weet nog niet of, en zo ja waar, ik dit op durf te hangen maar het was een leuk vakantieproject :thumbs:

Verder zie je hierboven nog twee lieve kerstcadeautjes die ik kreeg: een schort met mijn logo erop, gemaakt door mijn schoonmoeder, en een fles lekkere basilicumolie van mijn schoonzus.

Donderdag 29 december

Het was zo rond donderdag dat het vakantievieren een béétje begon te vervelen. Ik had geen series meer om te kijken en al mijn hobby’s al uitgevoerd, haha. Dus eh, dat werd een dag wasjes draaien en vouwen en de badkamer grondig schrobben. Ondertussen keek ik Real Housewives of Amsterdam en dat raad ik iedereen af. Ik heb het op een gegeven moment afgezet omdat ik gewoon hoofdpijn kreeg van die vrouwen. Wat een ellende.

Ook bakte ik een brood, deed ik een heel klein mini mini beetje werk en ontving ik boodschappen van Flink. Mocht gratis boodschappen bestellen en das altijd welkom.

’s Avonds kwamen mijn broertjes eten. Ik maakte iets waarvan ik zeker wist dat ze het thuis nooit voor zichzelf klaar zouden maken, haha: zelfgebakken brood, een tomatensausje met vijgen, gegrilde groenten uit de oven met feta, en een yoghurtdip met tahin. Was érg lekker!

Vrijdag 30 december

Vrijdag sprak ik weer af met twee vriendinnen (Keylee + Ilona) om bij te praten. Eerst dronken we koffie bij Café Ddadi. Daar waren we allemaal nog nooit geweest maar beviel goed!

We lunchten vervolgens bij een andere redelijk nieuwe tent in de buurt, maar dat vonden we mwah. Het eten was niks speciaals (dit hierboven waren zogenaamd bao buns…) en de sfeer een beetje ‘net niet’. (Als je heel benieuwd bent naar de plek mag je me altijd een berichtje sturen op Insta ofzo – ik vind het alleen niet zo netjes op zo’n negatieve ervaring te vereeuwigen op het internet 😉

’s Middags ging ik aan de klus! Al maaaaanden geleden kocht ik plankjes om als nachtkastje te bevestigen achter het bed. De Man In Huis had steeds geen zin of tijd om te helpen dus vandaag dacht ik: ik ga wel gewoon zelf ff wat aankloten. Lekker boeiend als het net niet mooi wordt. Nou, het plankje hangt. En recht ook! Nu nog nachtlampjes.

Zaterdag 31 december

Oudejaarsdag! En die begon we heerlijk met een wandelingetje naar een oliebollenkraam :thumbs: Verder hingen we vandaag allebei een beetje rond in huis en speelden we af en toe een spelletje. Na een goede pre-partymaaltijd dook ik de badkamer in voor een glitterige look. Die avond hadden we namelijk een feestje met als thema Goud & Nieuw. Ik hou van goud <3 Dit prachtige shirt (hieronder) heeft de avond trouwens helaas niet overleefd – de kwaliteit was echt ruk. Gelukkig was het feestje ’t waard! Het was HEEL gezellig en een perfecte afsluiter van het jaar <3

Zondag 1 januari

Maar of het de brakke dag die volgde ook waard was, dat weet ik nog zo net niet. Echt. Die kaaaaaters tegenwoordig, wat een ellende. Ik lag de hele dag horizontaal en pas ’s avonds rond 8 uur kon ik, al liggende en kijkende naar de oudejaarsconference van Claudia de Breij, mijn patatje met joppiesaus waar ik al de hele dag trek in had verdragen. Minus de lichamelijke toestand is dit gelukkig precies hoe ik 1 januari het liefste doorbreng.

Op 2023. Cheers!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten