Beau’s december 2023 #1 en #2: bingo, boekenclub en beschuitjes

17 dec 2023 | Leven

Heyyy daar ben ik weer! Een dubbel fotodagboek van twee leuke weken. De eerste week was vrij rustig in m’n eentje thuis, de tweede week zat bomvol sociale plannen. Van een avond met de boekenclub tot Sinterklaasavond met vriendinnen en een pan chocoladefondue. Van een kerstuitje met werk (inclusief heel goed kerstpakket) tot een ritje met de Dinner Train. En van een ochtend beschuitjes uitdelen in de Zaanstreek (???) tot een middagje bingoën. Let’s go!

Maandag 4 december

Maandag werkte ik op kantoor en ’s avonds kookte ik een prakkie voor mij, Ilona ennn sinds lange tijd weer voor Janny. Die had een tijdje extra zorg nodig maar is nu weer thuis en – naar eigen zeggen – erg blij dat ze weer met me mee kan eten. Doe het graag. Daarna gingen Ilona en ik naar badminton en verder genoot ik van een rustige avond op de bank. Joran was deze week, net als vorige week, in New York voor werk, dus ik had het rijk voor mij alleen. Stiekem ook best lekker.

Dinsdag 5 december

Dinsdag lunchte ik met collega’s bij Camping Ganspoort en ’s avonds vierde ik Sinterklaas met Ilona en Keylee. We aten chocoladefondue als toetje en hadden zelfs cadeautjes voor elkaar mee: allerlei spullen die we zelf niet meer wilden, maar die een ander misschien nog wel leuk vond. Ik kreeg een trui waar ik heel blij mee ben en een grote mok, en gaf o.a. een messenset, chocola en flessen wijn. Geslaagde avond!

Woensdag 6 december

Ik werkte weer een dag thuis aan blogs voor een opdrachtgever (toch nog één dag in de week als freelancer, dus) maar was niet bijzonder productief. Is niet erg, maar ik genoot ook weer niet echt van m’n vrije dag. Behalve dan dat ik ’s avonds at met Fiona en Nienke, dat was weer gezellig zoals altijd. Ik maakte een maaltijd met gepofte aubergine, couscous en een speciaal yoghurtsausje, uit het kookboek Café Mazahar (affiliate).

Donderdag 7 december

Donderdag werkte ik op kantoor en daarna was het tijd voor mijn Lievelingssport Allertijden (of in ieder geval van de eerste bijna 28 jaar van mijn leven, dus). Daarna at ik gyoza’s en keek ik Gooische Vrouwen tot heel laat. Want: nog steeds alleen thuis.

Ik kreeg deze week trouwens ook weer een doos met wijn binnen van Taste Club. Heb er ook een paar weggegeven want zo veel wijn (of überhaupt alcohol) drink ik thuis niet, dus ik kon er ook anderen blij mee maken.

Vrijdag 8 december

Vrijdag deed ik niet zo heel veel, behalve werken en ’s avonds ultiem relaxen op de bank, wederom met Gooische Vrouwen. Deze dropjes zaten in de Foodybox kersteditie. De smaak vind ik goed, maar de textuur is mij te stevig en kleverig.

Zaterdag 9 december

Zaterdag haalde ik my boy weer op op Schiphol. Ik parkeerde de auto in de parkeergarage toen hij boven Londen vloog (dat zag ik via Flightradar24 – groot fan van die app) dus ik had wat tijd te doden. Ik dronk koffie en verheugde me met ballonnen (een gouden 3 en een 0, want hij bereikte die respectabele leeftijd eerder deze week) ♥ De rest van de dag hing ik lui op de bank met een boek en maakte ik twee taarten: een hartige uien tarte tatin (zie foto) en een frisse kwarktaart.

Zondag 10 december

De volgende dag vierden we namelijk zijn verjaardag met zijn familie. Inclusief 1-jarig neefje die zijn speelgoed is vergeten, zag ik toen ik na het borrelen onderuitzakte op de bank. Was weer heel gezellig! ’s Avonds aten we oesterzwammenstoof, dikke aanrader!

Maandag 11 december

Oefff maandagochtend was ff een taaie. Ik had om 5 uur ’s ochtends (ja, dat lees je goed) afgesproken met collega’s voor een campagneactie voor een klant in Noord-Holland. Hartstikke leuk, ik ben bij. Maar ik was bang om me te verslapen dus kón niet slapen. En toen ik eenmaal doorhad dat ik niet kon slapen, kon ik alleen maar denken aan hoe weinig slaap ik zou krijgen. Zoals dat gaat. Zooo irritant. Ondertussen lag Joran ook wakker door zijn jetlag dus we waren een lekker stel. De campagneactie ging goed en ik was zelfs de rest van de dag nog best nuttig op kantoor (en later thuis), maar ’s avonds had ik echt geen energie en zin meer om te badmintonnen. Dat sloeg ik dus een keertje over. Wel kookte ik een apart maar smakelijk maaltje: noedels met spinazie, slagroom en crispy tofu met gochujang. Interesse in het recept?

Dinsdag 12 december

Dinsdag was weer druk op werk, maar ik sloot de dag heerlijk rustig af met de meiden van de leesclub. We bespraken het boek Alleen en duizend mensen, van Malou Holshuijsen. Dit zei ik erover op Insta:

“Echt weer genoten van de schrijfstijl, moderne literatuur, mooie symboliek, veel lagen <3 Tijdens het bespreken met de boekenclub kwamen nog zo veel elementen of lijnen naar voren die ik of iemand anders had gemist. Bijzonder knap vind ik dat! Het boek heeft in z’n geheel net iets minder indruk op me gemaakt dan haar eerdere boek (Zachtop Lachen) maar ik blijf fan!”

De rest had min of meer hetzelfde oordeel. Geslaagde editie!

Woensdag 13 december

Woensdag werkte ik weer thuis. ’s Middags kwam de schoonmaakster het huis weer opfrissen en ondertussen ging ik naar iets waar ik al heel lang over denk: een haarlaserkliniek. Er zit er eentje bij mij om de hoek en daar kon ik terecht voor een gratis intake, dus ik dacht: ik ga gewoon even kijken en luisteren. Ik ben een Zeer Behaard Mens en (zo goed als) onderhoudsvrij zijn lijkt me wel wat, haha. Ik weet nog niet of ik het ga laten doen (en zo ja: wat dan precies) want het is knetttttertjeduur. To be continued, denk ik?

’s Avonds at ik weer met vriendinnen!

Donderdag 14 december

Donderdag was zo’n dag waar ik over ””fantaseerde”” op het dieptepunt van mijn freelancejaar: de kerstborrel met collega’s. Het was de hele dag gemoedelijk en gezel op kantoor en aan het einde van de werkdag verzamelden we voor een Italiaans Uitje. Eerst een Romeinse stadstour rondom het Domplein, daarna een Italiaanse wijnproeverij, gevolgd door pizza in een werfkelder en vervolgens nog een afzakkertje bij een kroeg. Oh, en we kregen ook nog een mooi Italiaans borrelpakket mee naar huis. Prrrrima donderdagavond!

Vrijdag 15 december

Ik had niet zo veel gedronken (zelfs bij de proeverij nam ik van alles maar een paar slokjes) dus was vrijdag best fris en fruitig. Ik moest gewoon werken en met een kater op kantoor zitten lijkt me vrij vreselijk. Na werk maakte ik ravioli met Fiona en Pascale: de ene soort met pompoen en geitenkaas (die was echt goed!) en de ander met spinazie, ricotta, knoflook en citroen (die was wel oké). De rest van de avond praatten we bij en ik dronk ondertussen deze bubbelige kombucha van Batu. Wel lekker, maar naar mijn smaak iets te zoet.

Zaterdag 16 december

Vandaag ging ik voor het eerst in langggge tijd weer eens naar hot yoga. Ik heb beide sportlessen deze week geskipt en had nog één yogales over voor dit jaar, dus dit leek me een goed moment. Ging prima, maar ik kon het even héél slecht hebben dat je bij die lessen altijd zo weinig ruimte krijgt. Ik snap het wel, dan zijn de lessen gewoon het meest rendabel. Maar het is toch vrij goor als je op centimeters afstand ligt van andere sportende en zuchtende mensen, in dit geval een hevig transpirerende man, nog dichter dan ik thuis naast mijn eigen vent in bed lig. Bah.

Over die eigen vent gesproken: ’s avonds gingen we samen op een uitje met een hoog VPRO-gehalte. We namen de Dinner Train (door mij omgedoopt tot Boomer Express) vanaf Utrecht Centraal naar Apeldoorn en via Arnhem weer terug. Het concept is dus dat je in een rijdende trein zit en ondertussen een driegangendiner voorgeschoteld krijgt. Superleuk concept, heel uniek. Het eten vond ik helaas echt vet teleurstellend. De smaakcombinaties vond ik raar, de kalkoen was ook gewoon echt niet lekker, en ik vond het allemaal wat simpel. Geef dat soepie nou een lekker krokantje, of een broodje, of een olie van weetikveelwat. Het was het net niet, zeg maar. Zonde!

Zondag 17 december

Zondagochtend ruimde ik veel op in huis. Ik bracht afval weg, doneerde producten uit perspakketten aan de voedselbank (een paar weken geleden zag ik bij het stemlokaal, een kerk, een inzamelpunt) en deed boodschappen. ’s Middags was het tijd voor een heeeeerlijke weekendactiviteit: bingo met vrienden. Ik heb zo’n vriendin die altijd overal voor in is (en dat dan ook echt organiseert), dus daar zaten we dan. Op zondagmiddag met koffie, appeltaart, Hollandse meezingers, bingokaarten, een glitterig outfitje voor de ballendraaier en een tafel vol troep/cadeautjes. Heerlijk toch? Hahaha.

’s Avonds at ik sushi met Joran (want: Zondag Besteldag) en de rest van de avond spendeerde ik op de bank met oude afleveringen Friends (what’s new) en dit fotodagboek. Tschüss!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten