Beau’s december 2023 #3 en #4: kutkrans, klassiekers en kerst

1 jan 2024 | Leven

Hallo en een heel happy new year aan jullie allemaal! Dat je jaar maar zo gezond, geweldig en gezellig mag worden als je hoopt. Voordat we ons richten op de toekomst, blik ik voor de laatste keer terug op 2023. Of eigenlijk, op mijn afgelopen twee weken. Een dagboek zoals ik die al jaar in, jaar uit schrijf. Heel dierbaar. Mijn weken stonden (uiteraard) in het teken van de feestdagen, met etentjes, een bingoavond, een pubquiz, oesters, boeken, heel veel spelletjes en meer.

Maandag 18 december

Back to work. ’s Avonds maakte ik een pasta met pompoen, crème fraîche en pompoenpitjes. Recept werk ik nog uit 🙂 Daarna ging ik naar badminton.

Dinsdag 19 december

Nog een gewone werkdag (maar dan met een lekkere lunch bij Camping Ganspoort tussendoor). ’s Avonds maakte ik een bijzonder lekkere bietenrisotto. Bietenrisotto is niks nieuws, maar deze was echt heel heel goed gelukt. Het recept komt natuurlijk nog jullie kant op.

(De foto rechts was mijn Girl Lunch van woensdag: allemaal rare, bij elkaar geraapte hapjes eten. En lekker was het absoluut.)

Woensdag 20 december

Woensdag genoot ik ultiem van mijn vrije dag. ’s Ochtends deed ik wat werkdingen, maar daar was ik lekker snel mee klaar. ’s Middags bereidde ik het kerstdiner van later die avond voor en daarna fietste ik nog even naar De Boekenbar. Daar kocht ik een boek (niet dit boek ^) en las ik, met een bak koffie, een uurtje in een hoek van de zaak. Heerlijk. Ook heerlijk: het diner met vriendinnen die avond. Een paar van hen had ik al maaaaanden niet gezien, maar het was weer ouderwets gezellig. We zijn goed bijgepraat! En het eten was ook genieten. Iedereen zorgde voor een gang dus ik maakte (weer) brie brûlée als voorgerecht. It’s too good.

Donderdag 21 december

Na de werkdag ging ik snel naar huis om me om te kleden voor de laatste dansles van dit jaar. Na een uurtje bewegen, en een snelle hap thuis, fietste ik naar Camping Ganspoort voor een bingoavond met collega’s. Dat werd een enerverende avond: ik moest naar voren komen om een liedje te zingen (geen valse bingo maar ‘straf’ omdat ik een doorgeefkrans liet vallen) en GODZIJDANK nam het extraverte deel van mij het even over. Want ja: als je zingt sta je voor lul, maar als je níét zingt wordt het pas echt gênant. Leuke avond, wel!

Vrijdag 22 december

Vrijdag was het lekker rustig op kantoor, zo vlak voor kerst, en ’s avonds las ik het boek van De Mediameiden uit. Dit zei ik erover op Insta:

“Net zo sappig en soepel als de podcast. Leuke korte verhalen, je vliegt door het boek heen!” Oftewel: zeker een aanrader voor luisteraars van de podcast. Als media en tv je niet interesseren, dan is dit niet je ding.

Zaterdag 23 december

De ochtend: lui thuis. Middag: met Keylee koffiedrinken en hier en daar wat shoppen (lees: ons door de kerstinkopende menigte heen wurmen) in de stad. Avond: geen idee meer.

Zondag 24 december

Voor het eerst in… ooit? begon mijn kerst al op de 24e. Dat kwam dit jaar beter uit. We hadden een heel gezellig kerstdiner bij mijn ouders thuis, met mijn broertjes + aanhang. De knaller van de avond: dit spel, Hitster. Net als met Sinterklaas een paar weken geleden, speelden we dit spel heel fanatiek. Echt een aanrader!

Maandag 25 december

Maandagochtend bakte ik pannenkoeken als zijnde kerstontbijt en daarna haalde ik de Nintendo 64 van zolder. Want dat is wat je doet met kerst in het ouderlijk huis, oud speelgoud van zolder halen, toch? ’s Middags ging ik heel snel nog even langs bij de kerstborrel van mijn familie, om daarna meteen door te gaan naar Jorans fam. Zijn tante (die fantastisch kan koken en daar ook altijd een heel spektakel van maakt) was helaas ziek, maar had wél alles voorbereid. We hadden dus een soort opwarm-kerstdiner deluxe, met zo’n zeven gangen. Alleen de oesters moesten ter plekke nog even geopend worden. Dat had ik nog nooit gedaan, maar toen ik het eenmaal onder de knie had, ging het ook echt prima! Die skill komt vást nog wel van pas in het leven, haha. Was een lekkere avond!

Dinsdag 26 december

Tweede Kerstdag hingen we de hele dag rond bij Jorans vader thuis. Iedereen deed een beetje z’n eigen ding – ik lag de hele dag op de bank met een boek. Verder speelden we nog een potje De Betoverde Doolhof, dit old skool spel blijft echt leuk! ’s Avonds bestelden we sushi (erggg lekkere: Monster Sushi in Pijnacker) en daarna gingen we weer op huus an.

Woensdag 27 december

Mijn vaste vrije dag viel heerlijk gunstig na de kerstdagen, dus ik rommelde nog lekker een dag extra aan in huis. Zo deed ik bijvoorbeeld een poging tot het ophangen van planken in dit nisje, maar dat lukte voor geen ene meter. Eindstand: geen plankjes, wel een groot gat in de muur en heel veel potloodstrepen everywhere. Fijn. ’s Avonds keek ik Winter Vol Liefde (♥♥♥) en maakte ik stoofpeertjes (ook ♥♥♥!).

Donderdag 28 december

Vandaag ging ik weer naar werk, waar het lekker rustig was. Bijna iedereen had een paar vrije dagen opgenomen, maar ik werkte liever even door. Ik heb nog niet echt vakantie ‘nodig’ en ik bewaar m’n vakantiedagen liever. Na werk maakte ik een flatbreadpizza met ricotta, courgette en crispy chiliolie. Smaakte goed! De rest van de avond hing ik op de bank met dit boek en een natuurfilm over honden. Dit vond ik van het boek:

“Het jaar afgesloten met een boek waarin ik maar bleef en bleef lezen, ondanks dat er geen écht hoogtepunt of clou in zat. De schrijfstijl vond ik heel prettig luchtig maar ook diep met vlagen en het verhaal gaat snel. Saai is het echt niet. Ook al is het verhaal vrij ‘klein’ en gebeurt er dus geen klap. Maar wel echt mooi. Heel gek.”

Vrijdag 29 december

Er was vandaag bijna niemand op kantoor + ik kreeg een Out Of Office-reply bij alle mails die ik verstuurde, dus ik had vrij weinig te doen. Het was wel een lekkere, relaxte werkdag. ’s Avonds maakte ik een gezonde pasta met een saus van geroosterde courgette, groene paprika, erwten en ricotta. De topping is gemaakt van uitgebakken droge borrelworst. Heel goed!

Zaterdag 30 december

Zaterdagmiddag hing ik rond in de stad met Keylee en Ilona. We praatten bij met koffie en thee bij Slachtstraat en neusden rond in de boekenwinkel. Niks gekocht. ’s Avonds ging ik naar een Top 2000 pubquiz met een groepje viavia-vrienden. We wisten allemaal nogal niks over muziek en die hele hitlijst dus we waren zeer tevreden met onze 29e plaats! Van de 34. Leuk was het wel 😉

Zondag 31 december

De laatste dag van 2023! Ik zat/zit totaal niet in die sentimentele sfeer van alles wat afgelopen jaar was en alles wat komend jaar kan zijn. En dat terwijl dit jaar best wat hoogte- en dieptepunten had. Op deze Oudejaarsdag had ik dan ook best veel gepland staan: lunchen bij m’n schoonvader en daarna met Joran naar zijn vrienden in Rotterdam voor een borrel. En ook die avond hadden we plannen, namelijk een huisfeestje bij een andere groep vrienden in Utrecht. Het was een gezellige avond maar ik voelde ‘m ff niet. Zat niet lekker in de feestsfeer om de een of andere reden. Dus toen ik laat die nacht eindelijk thuis was (durfde niet alleen langs enge plekken + door het vuurwerk te fietsen dus heb lang ‘gewacht’ tot anderen gingen) dacht ik: ik start dit jaar nog even op MIJN manier. In bed na een warme douche, met thee en toastjes. Top. Ik ben klaar voor 2024!

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten