Beau’s februari 2023 #1: shot, Simple en senioren

6 feb 2023 | Leven

Morning! In dit fotodagboek praat ik je bij over de eerste week van februari. Ik kreeg een prikkie, maakte kennis met een oudere in de buurt (voor wie ik af en toe ga koken), werkte véél (o.a. aan een leuk recept voor een samenwerking), dronk koffie met vriendinnen en nam – samen met Joran – de schoonfam luxe mee uit eten. Om ze te bedanken voor hun hulp bij de verhuizing (dik een jaar geleden, haha) en gewoon omdat het leuk is om hén eens te trakteren. We gingen naar een restaurant waar we echt een keer naartoe móésten – in ons vorige huis sliepen we namelijk zo ongeveer ín deze tent. Ik vertel je er alles over!

Maandag 30 januari

Tijdens de vakantie heb ik heel goed niks kunnen doen (voor de mensen die altijd zeggen ‘als ondernemer heb je nooit meer écht vrij’: ehm, ja, ik wel hoor) dus vandaag ging ik weer hard aan de slag met allerlei opgehoopte taken. Ook fietste ik naar de priklocatie van de GGD. Niet voor corona dit keer (althans, die werd daar ook gezet dus ik hoop maar dat ik de goeie heb gekregen) maar voor hpv. Die heb ik destijds (2008 of 2009 was het geloof ik) niet gehad en dit jaar mocht ik ‘m alsnog gratis halen. Op het nippertje, want volgende maand word ik 27 en dat is de grens die ze trekken. Ben er blij mee. Beter laat dan nooit.

Na de prik werkte ik een paar uur bij Cupp. Ilona kwam ook gezellig langs voor een kop koffie! ’s Middags had ik nog een afspraak op de planning staan, namelijk een kennismaking met de 80-jarige Janny. Ik ben met haar gematcht via Stichting Thuisgekookt. We hebben samen afgesproken dat ik haar twee keer in de week een maaltijd kom brengen, zodat ze dan zelf niet hoeft te koken. De volgende dag bracht ik haar een eerste tupperware bakje, met nasi. Het was heerlijk, appte ze me, dus voorlopig blijf ik voor haar koken. Leuk!

Dinsdag 31 januari

Dinsdag werkte ik de hele dag gewoon thuis. Ik nam een reel op voor een samenwerking en ik vond ‘m echt bijzonder goed gelukt. Hoop dat zij ‘m ook goedkeuren! De rest van de dag was ik ook heel lekker bezig, met onder andere een kennismaking voor een nieuwe opdracht. Tussendoor las ik ook ‘Zondagsleven’ van Judith Visser uit. Dit zei ik erover op Insta:

“Het vervolg op Zondagskind (die ik een paar weken geleden las) was ook weer heel mooi! Nettt iets minder sterk en meeslepend, maar zeker een aanrader als je het eerste deel hebt gelezen. Zo fijn dat je nog heel even verder kan lezen om te ontdekken hoe het na boek 1 met de hoofdpersoon gaat.”

Woensdag 1 en donderdag 2 februari

Woensdag werkte Ilona een dag bij mij thuis. We hadden allebei een productieve dag, dus dat was fijn. ’s Avonds kwamen Pascale, Fiona en Nienke weer eten. Ik maakte – bij gebrek aan inspiratie – de butter chickpea die ik twee weken geleden ook al voor ze maakte. Het is dan ook wel écht een lekker gerecht!

Donderdag zat ik weer uuuuuren te tikken, met tussendoor een kop koffie en taart met Fiona. We gingen naar De Conciërge – een leuk klein zaakje bij ons in de buurt waar we nog niet eerder waren geweest. Alles is er vegan en ze zijn maar een paar dagen per week open. ’s Avonds maakte ik paddenstoelenrisotto met truffelricotta voor mij en Joran. Een héérlijk recept van Pien Laat Haar Eten Zien.

Vrijdag 3 februari

Op vrijdagochtend had ik eerst een meeting voor een – hopelijk – nieuwe opdracht. Daarna fietste ik weer naar Cupp, waar ik de rest van de dag samen met Lieke werkte. Ik ging tijdens de lunch eens voor wat nieuws (in plaats van de tosti met tomaat die ik altijd neem) maar daar was ik medium enthousiast over. Het was een broodje met brie en peer en (veel te weinig) honing. Mwah.

’s Avonds hing ik op de bank met de aftermovie ‘Bitterzoet live’ van Eefje de Visser. In december ging ik met Joran naar haar concert in Carré en dat vond ik echt fan-tas-tisch. Vrijdagavond kon ik daar gewoon nog een keer van genieten <3

Zaterdag 4 februari

Zaterdag ontbeten we met pannenkoeken en daarna gingen we weer eens samen naar de sportschool. Ik heb nu echt giganttttische spierpijn in mijn achterarmen en borst. Au. ’s Middags deed ik wat huishouddingen en bereidde ik me voor op het etentje die avond. We namen zijn familie mee naar het restaurant waar we twee jaar lang naast hebben gewoond, maar uiteindelijk nooit hebben gegeten: Simple. Ons bed was slechts 40 centimeter verwijderd van de gasten van het restaurant, haha. Ons neefje van net drie maanden ging ook mee, wat prima ging want we werden in een privélounge geplaatst. Een tikkie ongemakkelijk (er stond eerst niet eens muziek op, au…) maar na twee wijntjes had ik ’t al niet meer door. Ik neem je even mee door het uitgebreide en verrrry fancy menu van die avond!

Midden: Twee kleine amuses, namelijk een bietenmacaron met iets zuurs (god, dat begint lekker, ik kan me de eerste ronde al niet eens meer herinneren) en een klein schaaltje met hele fijne pastabolletjes en een crème van blauwe kaas.
Rechts: Voor de rest van de gangen kan ik spieken op de menukaart die op hun website staat 😉 Dit was kingfish met nori, grapefruit, frisse tomaten, en een sausje van ponzu en (volgens mij) iets mayo-achtigs. Het sausje was echt heeeeeerlijk. Heb m’n bord met m’n vinger schoongelikt (we zaten toch in een privékamer, dus).

Links: Een heeeeele zachte coquille met nashi peer (?), citroen en bloemkool.
Midden: Chawanmushi (dit haal ik duidelijk van de menukaart haha) van zeewier met komkommer, lente-ui en wakame. Dat ding in het midden was een beetje een kruising tussen mousse en jelly, wel lekker!
Rechts: Octopus met prei, aardappel en peterselie (en volgens mij zat er ook nog iets spekachtigs bij!). Ik vind octopus en inktvis altijd een béétje spannend (zo monsterlijk en taai) maar dit was echt wel heel smakelijk!

Links: Iberico wang met steranijs, passievrucht en Madame Jeannette. Het stukje vlees had een hele lekkere crumble <3
Midden: Deze drie dingen leken wel een soort gebakjes. Het waren een heerlijk stukje kalfslende, een dingetje knolselderij met hazelnoot en een soort dumpling met zwarte knoflook. En dat allemaal met een jus de veau. Dit was één van mijn favo’s!
Rechts: Voor het dessert kwam een palate cleanser: iets met zure bloedsinaasappel.

Links: En het dessert zelf was ook echt héérlijk: een bolletje met witte chocolade en daarin iets van room (leek op een Zoen, weet je wel), met frisse peer, venkel(ijs, volgens mij) en nog iets.

Mannnnn man man wat hebben we lekker gegeten. En láng en – ondanks al die kleine hapjes – ook wel gewoon genoeg. De rest van de fam stapte weer in de taxi (had Joran voor ze geregeld, de luxe!) terug naar huis en wij tafelden nog even na. Wat een leuke avond was dit <3

Maarrrrrr…

Zondag 5 februari

… zondag was ik me een partij brák. Wat. Een. Ellende. En met pijn in mijn hart moet ik dus ook mededelen dat mijn kwaliteitswijntheorie die zich al vele malen heeft bewezen, niet gestaafd kan worden. Teleurstellend, echt waar. Ik bracht de hele dag horizontaal door, een beetje verdrietig wel om het feit dat ik niet eens kon nagenieten van het diner. Gelukkig doe ik dat nu – terwijl ik de foto’s bekijk en dit dagboek uitwerk – alsnog. Want het was zo’n lekkere en gezellige avond! Puntje van kritiek voor Simple: schenk voortaan ook echte hálve wijntjes bij het halve wijnarrangement :’)

Anyway: zondagavond ging ik vroeg naar bed met heel veel zin in gezond eten en #nooitmeerdrinken.

Op een nieuwe, frisse week. Cheers!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten