Beau’s februari 2023 #2: deken, De Avondshow en met dikke truien in de zon

13 feb 2023 | Leven

Heyyy mensen! Welkom bij een nieuw fotodagboek. Het is nu maandagochtend en ik maak me – liggend onder Het Zachtste Kleedje Ooit – klaar voor een hele drukke week. Work wise vooral, want sociaal gezien is de agenda nog wat leegjes. Hoe dan ook: afgelopen week tikte ik me een ongeluk, fixte ik meerdere nieuwe opdrachten, zat ik bij de opnames van een leuk tv-programma, knutselde, kookte en bakte ik ennn had ik twee gezellige avonden met vriendinnen. Als je zin hebt: lees lekker mee!

Maandag 6 februari

Maandagochtend voelde ik me als herboren. Een frisse ochtend, vroeg uit bed en lekker aan het werk. Pascale was in de buurt en kwam langs voor een kop koffie, waarna ze ‘heel erg zin had in taart’ en me wist te verleiden om samen naar de stad te gaan. We streken uiteindelijk neer bij het Vlaamsch Broodhuys. Daar werkten we een paar uur aan ons eigen ding en lunchten we met lekkere boterhammen. De eiersalade met truffel is erg nice.

’s Avonds maakte ik deze dahl met yoghurt, crispy chiliolie en naan, en ik maakte ook een portie voor Janny. Het was ‘smikkelen en smullen’, appte ze me.

Dinsdag 7 februari

Dinsdag was héérlijk! Ik was gewoon aan het werk (best wel hard ook, ik heb het weer heel druk) en vloog echt lekker door mijn takenlijst heen. Ondertussen maakte ik tijd voor een wandeling met Fiona door de zon (inclusief kaasstengel, love it) en later voor nog een kop thee voor de deur. Met een dikke trui zit ik daar nu al echt top. Rond 5 uur stapte ik in de trein naar Hilversum, met mijn communicatievriendin Lieke. We gingen namelijk naar de opnames van De Avondshow van Arjen Lubach. Wat een mooie vent is dat. Ik vond zijn theatershow een paar jaar geleden al héél erg goed, maar het was ook echt leuk om dit eens mee te maken. Het duurde best lang (er wordt geknipt in De Avondshow, wisten jullie niet hè????) maar hij maakte er echt een showtje van. Ook leuk: onze oud-stagiair werkt er nu, dus die zagen we ook weer eens.

Woensdag 8 februari

Deze werkdag was ook weer flink druk. Ik schreef zo veel mogelijk voor voor een opdrachtgever waar ik iedere week 2 blogs bij aanlever. Vanaf komende week ga ik namelijk weer terug naar NJR – de organisatie waar ik tot augustus in loondienst werkte! 😮 Als freelancer spring ik een paar weken bij in het communicatieteam. Vind ik echt héél leuk! <3

Daar maakten we vandaag wat afspraken over en ik probeer nu dus zo veel mogelijk drukte van andere opdrachten alvast weg te nemen. Zal je volgende week vertellen hoe dat me is vergaan, haha… Ook belde ik vandaag met een volger van Insta, die voor een schoolopdracht wat vragen had over het zzp-leven. Hoop dat ze iets aan mijn antwoorden heeft gehad, maar vond het sowieso leuk om ff te reflecteren hoe dat eigenlijk is gelopen, de afgelopen paar jaar. Ik schreef Keukenmeid.com namelijk al in 2018 in bij de KvK maar heb het eerste jaar volgens mij alleen maar 0-0-0-0 ingevuld bij de kwartaalaangiftes. Oftewel: geen inkomsten. Had destijds nooit gedacht (niet eens gehoopt, gewoon niet mee bezig geweest) dat ik nu fulltime vanuit die naam zou werken. Toch mooi.

Ik genoot tussendoor ook weer van het zonnetje en maakte ’s avonds eten voor niet the usual 4, maar voor 6 personen. Er schoven twee extra vriendinnen aan bij ons vaste woensdagavonddiner en dat was heel gezellig! Ik maakte een soort van deze enchiladas, maar dan zonder pepertjes en met guac, zongedroogde tomaat en nog wat andere aanpassingen. Ziet er niet zo fancy meer uit, maar was heel lekker!

Donderdag 9 februari

Vandaag werkte ik weer aan veel blogs – maar wel stáánd. Ik heb mijn stabureau (of nou ja, een soort trappetje voor óp je bureau dus) weer eens uit de kast gehaald. Ik zit zo’n beetje de hele dag, dat kan echt niet goed zijn. Dit houten geval is op zich echt fijn. Hij staat lekker en ziet er strak uit, maar het op- en afbouwen kost steeds net te veel moeite om het ook regelmatig te doen. Terwijl ik dit schrijf weet ik ook dat dit bullshit is en dat ik het gewoon moet doen hoor. I will, I will. Tijdens de werkdag kwamen de nieuwe buren gezellig lunchen en een appelflap eten (en ons huis bekijken). Gezellig!

Maar dan. Het allerhoogste hoogtepunt van deze dag, week misschien zelfs. Een fleecedeken. Ik kwam dit fleecedekentje vorige week online ergens tegen en kreeg ‘m niet meer uit m’n hoofd. Hij kostte zo’n 75 euro (omg wat erg dit) maar ik móést dit ding hebben. De vormen en kleuren passen zo goed bij ons toch-niet-heel-erg-gestyleerde huis. Eenmaal ontvangen bleek ‘ie dus ook niet normaal zacht te zijn. Ik (en Joran ook, haha) kom er niet meer onder vandaan, haha. Is van Nooma.

Vrijdag 10 februari

Vrijdag werkte ik een keer niet met Lieke, maar stofte ik wel een andere oude gewoonte af: hot yoga! Ik kocht weer een nieuwe strippenkaart en deed vandaag de eerste les. Het is best pittig en op een lekker tempootje, maar het was echt weer heel fijn om te doen.

Daarna werkte ik. Ik schreef weer blogs en nam ook een briefing voor een nieuwe, korte opdracht door waarvoor ik deze week zelfs live in actie moet komen in Amsterdam. Jaja. De laatste paar uurtjes zat ik met Fiona bij Kaffeetaria. Dat is voor mij de dichtstbijzijnde koffiezaak maar ik was er nog nooit voor iets anders dan to go koffie geweest. Het blijkt dus écht een lekkere plek om een beetje te werken met een laptop!

Eenmaal thuis kroop ik op de bank met Schemerleven van Jaap Robben. Ik had een avond eerder een paar bladzijdes gelezen en ik zat er meteen lekker in. Deze vrijdagavond heb ik ‘m in één ruk uitgelezen. Ik ben één keer opgestaan om een bord risotto voor mezelf klaar te maken. Het was pas tegen 1 uur ’s nachts dat ik naar bed ging maar het was echt zoooo’n goed boek. Ik kon gewoon niet. stoppen. met. lezen.

“Ik vond ‘m ZO goed! Als ik een zin of alinea niet helemaal voelde of woord voor woord had gelezen, ging ik terug om het te herhalen. Ik wilde alles ervan meemaken. Jézus wat een heftig en knettergoed boek. Echt.”

Dikke vette aanrader – mocht dat nog niet duidelijk zijn.

Zaterdag 11 februari

Zaterdagochtend dronk ik koffie bij KEEK, samen met Ilona. Daarna wandelden we naar de Action, waar ik wat spullen nodig had voor een knutselproject. Ik ben nog niet helemaal klaar dus ik laat het resultaat volgende week pas zien. Volgens mij wordt het wel heel vet! ’s Avonds ging ik met Joran naar Rotterdam, naar de verjaardag van Nienke. Ze had zoals altijd weer heeeeerlijk gekookt en het was heel gezellie <3 Ik had overigens nog steeds niet zo’n zin in wijn, na dat fiasco van vorige week :’)

Zondag 12 februari

Zondag knutselde ik weer lekker verder. Ook maakte ik verrukkelijke pizza’s voor een recept in samenwerking met een leuk merk. Ik verwacht ‘m later deze week online te kunnen zetten. Daarna was ik nog steeds niet helemaal uitgebakken en maakte ik ook nog een portie koekjes met gebruinde boter, naar recept van Claudia. Die zijn echt heel goed gelukt, dus mijn oude-soort-van-nieuwe collega’s hebben morgen ook wat lekkers 😉 We sloten het weekend af met de film Knives Out, die ik ook lekker wegkijken vond. Nice.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten