Beau’s februari 2023 #3: op locatie, oppashondje en oud en vertrouwd

20 feb 2023 | Leven

Hallo beste mensen! Afgelopen week was DRUK. Ik heb een klus aangenomen voor een behoorlijk aantal uur in de week en dat is leuk maar eh ja, druk. Het is tijdelijk en met een beetje passen en meten goed te doen. Komt gucci. In dit fotodagboek vertel ik er wat meer over! Maar ik werkte ook níét hoor: ik maakte kennis met een hondje, profiteerde bij de eetclub en schoof aan bij een diner met de schoonfam. Lees mee!

Maandag 13 en dinsdag 14 februari

Maandag begon ik weer met het schrijven van mijn fotodagboek (net als nu 🙂 ). Daarnaast maakte ik deze DIY fruitschaal af met een laagje lak. Het is een totaal amateuristisch knutselproject waar ik deze video voor volgde. Ja, ik heb echt acrylverf gebruikt en nee, dat zal niet heel slim zijn. Maar zo lang dit mooi blijft, is het leuk.

Verder werkte ik en ’s middags had ik héél leuk bezoek! Via Hondjeuitlaten.nl kwam ik in contact met het baasje van hond Bo (haha…) die een oppas zocht. Vandaag kwamen ze kennismaken en dat klikte heel goed! Binnenkort komt het hondje dus een dag en nacht proeflogeren en als dat goed gaat, zal ik af en toe weekendjes of tijdens vakanties oppassen. Leuk toch?! Joran en ik willen al heel lang heel graag een hond, maar het voelt op dit moment nog niet helemaal verstandig. En bij twijfel niet doen, natuurlijk. Heel veel zin in dit lieve hondje in huis!

’s Avonds maakte ik chili voor Joran, mij en Janny en sportte ik nog een uurtje.

Dinsdag was een gekke maar toch ook héle normale werkdag. Vandaag begon ik namelijk weer bij NJR – de organisatie waar ik tot augustus in loondienst werkte. Er was extra hulp nodig in het communicatieteam dus de komende weken spring ik als freelancer bij. Het voelde allemaal heel logisch toen ik daar ’s ochtends naartoe fietste, maar toch ook vreemd en ‘niet meer van mij’. Uiteindelijk was het een hele fijne dag met mijn oude team en een volle to-dolijst met vertrouwde taken.

’s Avonds at ik weer die pasta met dadelsaus en burrata, die is zó lekker!

Woensdag 15 februari

Weer een drukke werkdag! Ik begon om half 8 en heb tot half 6 zitten tikken. Mét zonnige wandelpauze met Fiona, dat wel! Na het werk mocht ik ook bij haar aanschuiven – samen met Nienke en Pascale – en serveerde ze súperlekkere ratatouille. Die had lekker lang staan stoven en dat maakte ‘m echt goed. Was weer gezel <3

Donderdag 16 februari

Donderdag werkte ik overdag zo hard als ik kon aan allerlei verschillende opdrachten: een beetje voor NJR, een paar uur aan een al heel lang lopende opdracht met wat taaiere teksten over jeugdbeleid en kort aan websiteteksten voor een digital nomad. Tegen het einde van de middag ging de werkdag gewoon verder en treinde ik naar Amsterdam, voor een meeting op het kantoor van Too Good To Go. Niet voor die partij (zou ook leuk zijn) maar voor een groep jongerenorganisaties die daar samenkwamen. Ik nam in totaal vijf interviews af die ik deze week ga verwerken tot korte voorsteltekstjes en een persbericht. Ik werk eigenlijk maar zelden op locatie en ‘live’ dus ik vond het best spannend. Ik had me goed voorbereid en volgens mij ging het uiteindelijk ook hartstikke prima, fijn! (En uiteraard voelde ik me helemaal Vrouw van de Wereld toen ik daarna met lekkere muziek langs het water terugwandelde naar CS.)

Vrijdag 17 februari

Vrijdag was echt een topdag! Ik zat er helemaal lekker in. Ik begon ‘m met een lesje hot yoga (al kon ik daar medium goed meekomen: ik kan nog altijd geen push ups zonder knieën op de grond) (en ik ben niet bijzonder fit maar ook zeker niet a-sportief. Bovendien: ik was ooit een echte fitgirl – remember? – en ook toen kon ik het niet…). Daarna sprong ik thuis heel snel onder de douche en fietste ik weer naar de stad voor een samenwerkdag met Lieke. Dit keer streken we neer bij Karibu. Ook een erg fijne plek om te zitten! Een beetje aan de prijzige kant wel, maar de lunch (shakshuka) was gelukkig errrg lekker. Ik bleef daar tot half 6-6 uur werken en fietste daarna meteen door naar de meiden van de eetclub. Dit keer maakte ik niks (had ik al gezegd dat ik het druk had?) en liet ik me lekker bedienen. Het thema van de avond was ‘laagjes’ en de rest maakte daar dit bij:

Drankje: cocktail met o.a. grenadine, wodka en een zure mat
Voor: caprese (altijd goed!)
Hoofd: melanzane (ook altijd lekker)
Toetje: millionaires shortbread (heul goed)

Was weer een hele fijne avond!

Zaterdag 18 februari

Zaterdagochtend sliep ik lekker uit en rommelde ik een beetje aan in huis. Ik deed de was, las een boek en bladerde door het nieuwe nummer van Delicious (die over de winterkeuken in de Italiaanse bergen gaat – hoe perfect). ’s Middags reden Joran en ik samen naar het westen des lands voor een kopje thee bij mijn ouderlijk huis en daarna een diner bij zijn familie in Delft. Zijn tante is heel goed in etentjes hosten en pakt dan echt helemaal uit met amuses, gangen en alles d’r op en d’r aan. Heeeeeerlijk. Ik wil later ook die tante zijn. Het was ook heel gezellig – zelfs als de bob en zonder wijnarrangement :’)

Op de foto zie je trouwens een Thaise biefstuksalade met een frisse dressing van onder andere limoen en vissaus!

Zondag 19 februari

Zondagochtend kreeg ik het op de één of andere manier voor elkaar om Joran te verleiden om samen naar een pannenkoekenrestaurant te fietsen. 30 minuten heen, 30 minuten terug. En echt lekker weer was het nou ook weer niet. Anyway, we deden het wel en dat was een goede, lekker actieve keuze op de zondag 😉 De pannenkoekentent in kwestie (Pancake in the Park) vond ik overigens niet geweldig. Het is echt een gezinnetjes-met-kleuterstent (oké oké het is een pannenkoekenrestaurant) en ik vond het vrij duur voor nét geen spectaculaire stapels pancakes. Wel leuk en lekker als je er in de buurt woont of daar gaat wandelen, maar het is geen omfietsen waard.

’s Middags werkte ik een paar uur: ik werkte interviews uit, reageerde op mailtjes en zette weer recepten over van het oude naar het nieuwe format (als je wil weten wat ik daar nou eigenlijk mee bedoel: zie hier – tot juni/juli 2023 – een oud format en hier een nieuwe). ’s Avonds deed ik boodschappen voor een paar dagen (= uniek voor mij maar DRUKTE) en daarna haalden we voor het eerst in lang weer een patatje af bij een cafetaria in de buurt. De rest van de avond las ik verder in het door Gen Z gehypete boek ‘Nooit meer’ (of ‘It ends with us’) maar so far vind ik ‘m niet erg sterk.

Tot volgende week weer <3

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten