Beau’s februari 2023 #4: carpaccio, chagrijnig en cramps

28 feb 2023 | Leven

Hallo hallo op deze dinsdagmorgen! Terwijl de koffie drupt, tik in de intro van dit ietwat saaie fotodagboek. Ik was alles en iedereen ff zat van de week – geen zorgen, blijf, ik ben weer oké – en bracht dus veel tijd door met mijn vrienden Boek en Televisie. Mijn echte vrienden wees ik de deur, oeps. Anyway: ook deze weken horen erbij dus ik heb ‘m ook maar gewoon vastgelegd.

Maandag 20 en dinsdag 21 februari

Allrightttt maandag, daar gaan we. Dit was een hele lekkere werkdag waarop ik héél veel to do’s kon afstrepen. En ik had zelfs nog tijd om een uurtje te gaan sporten. Tegenwoordig doe ik in de sportschool altijd hetzelfde, namelijk 45 minuten hellinglopen terwijl ik een serie kijk. De inspiratie is ver te zoeken en de motivatie komt ook wel uit mijn tenen maar hé, ik doe iets. Het recept van de pasta die ik die avond at, komt nog online 🙂

Dinsdag werkte ik weer op kantoor bij NJR. Mijn werk hier voelt zo erg hetzelfde als voorheen (FYI: hier werkte ik tot afgelopen augustus in loondienst en nu weer even als freelancer) en tegelijkertijd ook zo anders. Ik voel me veel scherper en kijk ook echt met een frisse blik naar sommige dingen. Ook kan ik me veel beter concentreren. Ik ben sowieso wel goed in focussen en gedisciplineerd met iets bezig zijn, maar de laatste maanden heb ik me daar dus duidelijk nog meer in ontwikkeld. Dat is toch wel echt fijn!

’s Avonds maakte ik een recept van Francesca Kookt: aubergine met miso. Ik vond het aan de zoute kant maar verder wel echt héél erg lekker, aanrader!

Woensdag 22 februari

Allereerst: ja, ik ga ook helemaal stuk om de samengeperste foto’s van mijn hoofd hierboven.

Dan: woensdag was erg medium. Ik had krampen (want ongesteld) die ik vandaag alleen maar liggen op de bank wilde opvangen. Dan ben ik toch ZO blij dat ik gewoon thuis kan werken. Ik werkte, maar was ook heel moe en niet echt vrolijk. Ook ontdekte ik vandaag dat mijn rijbewijs pleitos was. Iemand had ‘m gevonden op Amsterdam Centraal (meid gaat ook eens naar de grote stad hoor) en daar achtergelaten bij een gevonden voorwerpenbalie. Maar terugkrijgen mag niet i.v.m. identiteitsfraude, dus ik zit nu alsnog met dat hele gezeik van een nieuwe aanvragen.

’s Avonds kwamen die meiden (je weet wel, die iedere woensdag komen eten, haha) eten en ik maakte deze gnocchi met avocado-citroensaus voor ons klaar. Die was superlekker, maar ik zat vandaag zo slecht in de wedstrijd dat ik ze na het eten naar huis heb gestuurd :’) Ik had alleen maar zin in mijn boek uitlezen en vroeg naar bed. And so I did.

Over dat boek: dat was dus Nooit Meer van Colleen Hoover (It Ends With Us, in het Engels). Dit zei ik erover:

“Heel veel gehoord en gelezen over dit boek (zag er ook mensen in de trein mee zitten haha) en ik snap wel waarom. Een heftig thema wordt heel toegankelijk en ‘realistisch’ gebracht. Maar ik moet echt minpunten geven voor de vertaling vanuit het Engels (‘godallemachtig’ en ‘raad eens wat?’ – serieus? Na de vertaler had er echt nog ff een tekstschrijver overheen moeten gaan), de ontelbare clichés en de personages die net alsof héél diep en gelaagd waren, maar juist heel vlak bleven. Ik gaf het uiteindelijk 3/5 sterren op Goodreads.”

Donderdag 23 februari

Donderdag was gek genoeg een heel stuk beter. Had ik niet verwacht. Ik was echt heel lekker productief! Ik schreef een persbericht, websiteteksten voor twee verschillende opdrachtgevers en deed ook Algemene Communicatiedingen voor NJR (social mediacontent inplannen en schrijven, een persbericht klaarzetten, de website updaten – dat soort dingen).

’s Avonds maakte ik paddenstoelenrisotto met burrata! Min of meer naar dit recept!

Vrijdag 24 februari

Vrijdagochtend werkte ik eerst een paar uur thuis (again: heel productief) en daarna met Lieke bij Karibu. De shakshuka was weer een hit, nice. Nadat ik maar liefst drie opdrachten aanleverde, ging ik weer naar huis want ik had weer kramp. Heb dit eigenlijk al jaren niet meer, maar deze week wel dus dat was ff balen. Eenmaal thuis kroop ik onder mijn favo dekentje op de bank met M&M’s en het hele seizoen van That 90’s Show. In één keer. En ik heb er van genoten, echt een aanrader als je That 70’s Show ook hebt gekeken! Daarna keek ik ook meteen de eerste paar afleveringen van Ginny & Georgia en dat vind ik ook wel echt een hele leuke serie!

Zaterdag 25 en zondag 26 februari

Nou, ik kon dus werkelijk nóg chagrijniger. Who knew. ’s Ochtends fietste ik eerst met volle tegenwind naar de andere kant van de stad, waar ik de kookboeken van Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet kocht via Marktplaats. Die had ik niet en ik vond het eigenlijk wel een gevalletje collectors item, dus voor een leuk prijsje had ik ze nu meteen allebei. Op de terugweg wilde ik mezelf opvrolijken met een lekker relaxed kopje cappuccino bij Meneer Peer maar ik kwam hier terecht in een waar peuterpaleis en het was HELS. Dit maakte alles zoveel erger. Thuis nam ik een hele lange, hete douche en daarna reed ik naar Berkel. In de auto, met mijn gezicht in de volle zon en met de radio hard, knapte ik weer helemaal op. Na een kop thee bij mijn ouders ging ik een hapje eten met Maudy. We gingen voor de Pijnackerse stamkroeg De Guyter, waar ik het meest cliché menu ooit samenstelde: carpaccio, kipsaté en crème brûlée, hahaha.

Zondag was weer beter! Ik maakte de badkamer schoon, deed boodschappen en wandelde een rondje met Joran. ’s Avonds keek ik weer Ginny & Georgia. En ik ging weer op tijd naar bed, want ook deze week wordt weer behoorlijk druk. I can do this.

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten