Beau’s februari 2024 #2 en #3: geklus, guur en gezinsuitbreiding

18 feb 2024 | Leven

JA dat lees je goed. Het is geen clickbait! Heel binnenkort komt er een harig hondje bij ons wonen ♥ Voor het echie dit keer, geen oppashondje. ONZE hond. Vertel ik in dit dagboek uiteraaaard meer over. Verder praat ik je bij over een etentje met vriendinnen, een interieuritem waar ik zeer content mee ben en puppy preps.

Maandag 5 februari

De eerste dag na de vakantie was een rustige. ’s Avonds at ik de cannelloni die ik een dag eerder al had klaargezet en daarna ging ik naar badminton. Chagrijnige foto had te maken met de regen. Erg klaar mee.

Dinsdag 6 februari

Dinsdag is elke keer zo’n ???-dag. Als in: ik heb geen idee meer wat ik deed. Ik zie op mijn filmrol wel dat ik een gele curry met pangasius en geroosterde spruitjes at. En die was in ieder geval lekker.

Woensdag 7 februari

Vandaag was ik de hele dag thuis aan het wachten op een klusbedrijf van de verzekering die niet kwam vanwege een foutje in de planning 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Top! Gelukkig was mijn moeder er de hele dag voor wat gezelligheid. We hebben wat aangerommeld in huis en schilderijen opgehangen: twee mooie posters in lijsten van Gallerix, die ik een tijdje geleden mocht uitzoeken. ’s Avonds at ik bij Fiona.

Donderdag 8 februari

Drukke werkdag die ik afsloot met een dansles <3

Vrijdag 9 februari

Ik heb het momenteel lekker druk op werk (niets zo erg als te lang te weinig te doen hebben…) en daarom werkte ik ’s ochtends even thuis. Dan heb ik net wat meer focus. Ook wel lekker voor de afwisseling (en dan heb ik nog wat aan die very aesthetically pleasing werkkamer van me). ’s Avonds maakte ik de okonomiyaki waar ik al een paar dagen zin in had. Dat recept deel ik snel! Ook kwam deze VET leuke lamp binnen. Ik zag ‘m van de week voorbijkomen in een reel op Insta en ik dacht meteen: die moet ik hebben. Joran vond ‘m ook leuk en dat is nogal een unicum, dus ik bestelde de lamp meteen. (Google op Tetris Lamp, ik kocht ‘m op Amazon.)

’s Avonds kwam Ilona gezellig langs voor een avond theeleuten en een beetje knutselen.

Zaterdag 10 februari

Mijn weekend werd niet heel veel spectaculairder, maar het was prima. Ik heb vandaag in m’n boek gelezen, een borrelplank gebouwd, tv gekeken, spelletjes gespeeld. Gewoon, dat soort dingen. Oh, en héle lekkere misokoekjes met gebruinde boter gebakken!

Zondag 11 februari

Zondag was een huishoud-en-andere-nuttige-dingendag. Met één extreem leuk uitstapje: we bezochten een nestje met puppy’s, waarvan er volgende week eentje bij ons komt wonen. AAAAAH! We willen dit al heel lang, een hondje in huis, maar vanwege Jorans werk kon dit nooit. Binnenkort stopt hij met die baan en is ‘ie heel lang vrij, dus dit is hét perfecte moment om een puppy op te voeden. Onze voorkeursfokker (we hebben rond de zomer al fokkers benaderd en stonden ook al lang op een wachtlijst) had precies op het juiste moment een nestje, heel fijn! Eind december werden de pups geboren (die ‘natuurfilm over honden’ die ik zat te kijken? Ja, dat was dus een livestream van de geboorte haha) en halverwege januari zijn we al een keer bij het nestje gaan kijken (‘kraamvisite‘ dus).

Tijdens het bezoek vandaag waren ze 6 weken oud, en nu weten we ook welk hondje van ons wordt. Maakt het toch wel extra echt, ook al zijn ze alle acht even schattig. Komende vrijdag halen we ‘m op en kan het poepscheppen, door de regen wandelen en haren opzuigen beginnen. Kan niet wachten ♥

Het is trouwens een Friese Stabij, dat zijn over het algemeen hele trouwe, lieve en slimme honden. En eigenwijze, daar worden we aan alle kanten voor gewaarschuwd 😉

Maandag 12 februari

Na m’n werkdag stond ik heel enthousiast bietenburgers te kneden, maar die vond ik medium goed gelukt. Op dit broodje met (zelfgemaakte) remouladesaus en patatjes on the side was het best lekker, maar op zichzelf mwah. Daarna lekker badmintonnen.

Dinsdag 13 februari

Werkdag met niks bijzonders, ’s avonds maakte ik kip madras en ontving ik dit mega paasei van Tony’s.

Woensdag 14 februari

Vandaag was ik vrij en Joran toevallig ook, gezellie gezellie. We gingen naar Ranzijn (zo’n grote dierenwinkel) in De Bilt maar daar vond ik alles lelijk en ook best wel duur, dus we reden al snel door naar Steck in Overvecht. Daar hebben ze ook een dierenafdeling en die hele zaak is sowieso wat hipper. We dronken er koffie en kochten een kussen voor in de bench. En deze oranje geblokte pot, zo mooi vind ik die! ’s Avonds bestelden we sushi want het was tenslotte VaLeNtiJnsDaG en we hadden al een hele week geen eten besteld, wow.

Donderdag 15 februari

Jawel jawel het was zo ver, vandaag had ik mijn eerste mental break down op mijn nieuwe werk. Ik kan er inmiddels om lachen maar ALLES wat ik die dag deed lukte niet en dat kon ik even niet relativeren. Heb niet gejankt maar had zomaar gekund. Anyway, collega’s waren erg behulpzaam en ik vind het nog steeds leuk. Die wekelijkse dansles ’s avonds deed me ook weer erg goed! Niks aan de hand 😉

Vrijdag 16 februari

Vrijdag was gewoon weer een lekkere werkdag (en dingen lukten… enigszins). ’s Avonds at ik pizza met Joran + zijn friends en dat was een hele gezellige avond!

Zaterdag 17 februari

Het laatste weekend zonder de doggo, maar alvast in volle voorbereiding. Ik haalde wat laatste spullen (o.a. een gezellig decoratief kussentje voor in z’n bench, heel belangrijk) en streek daarna met een boek neer bij Kaffeetaria. Daar heb ik heerlijk lui een paar uur gelezen en koffie gedronken. Daarna maakte ik me klaar voor een gezellig etentje met vriendinnen in Rotterdam. Eén van hen vierde haar verjaardag met een tafel vol Midden-Oosterse hapjes en dat was echt nietttt normaal goed. Heerlijk!

Zondag 18 februari
Weer zo’n lekkere luie dag met wasjes draaien en lezen. Ik las De Beesten van Gijs Wilbrink uit en dit zei ik erover op Insta:

“HEEL goed boek. Tragisch, meeslepend, guur, smerig, duister. Veel symboliek, sterke stijl, interessante opbouw. Ik vond het verhaal vrij complex. Heb net scholieren.com erbij gepakt om wat losse eindjes aan elkaar te knopen, zeg maar. Echt zo’n leeslijstboek.”

Ik geef ‘m 4/5 sterren. Geen vijf, want er zijn boeken die meer indruk op me hebben gemaakt.

’s Middags schreef ik dit dagboek en ’s avonds haalden we patat. Van de zeven avonden deze week, heb ik er drie eten besteld en eentje buiten de deur gegeten (gisteren). Niet best. Wel lekker.

Tot volgende week! Bereid je voor op VEEL foto’s.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten