Beau goes backpacking

5 jul 2016 | Reizen

IMG_3858

Bij het idee alleen al, begin ik te zweten. Terwijl mijn nieuwste afspeellijst op Spotify alle jaren ‘80 hits een voor een afgaat, trekt er een vlaag van zenuwen door mijn lichaam. Toto’s Africa maakt van ieder retourtje Utrecht-Rotterdam een spannende wereldreis. Buiten is de zomer ver te zoeken, maar vanbinnen straal en gloei ik van de energie. Ik ga niet naar Afrika: ik ga naar Azië en ik fantaseer over tempels, buckets met cocktails en mezelf in mijn nieuwe bikini. ‘s Nachts heb ik nachtmerries over het regenseizoen en zie ik hoe de Airbus de zee in zakt. Ik zie voor me hoe ik me voorstel aan andere backpackers, voel de onzekerheid die van me afstraalt als nieuweling en ruik de pislucht van de hoofdstad die aanvoelt als een enorme anticlimax. Het gevoel dat ik me niet op mijn gemak ga voelen overheerst, maar er is geen plaats meer voor twijfel: vijf maanden geleden telde ik al zeshondervijftig euro neer voor een retourtje AMS – BKK. Die drie weken backpacken door Thailand gaan toch écht gebeuren.

En wel vandaag! Vanmiddag vertrek ik vanaf Schiphol voor een ruim zestien uur durende reis via Dubai naar Bangkok. Stoeltjes bij het raam want ik was er op tijd bij. Ik heb vaker gevlogen, ik heb vaker alléén gevlogen en ik ben zelfs al eens in mijn eentje op citytrip geweest. Wat ik nog niet eerder heb gedaan, is voet zetten buiten Europa. Mijn ouders hebben er nooit veel voor gevoeld en twee weken op een camping in Spanje was óók een leuke vakantie. Waarom ik nu ineens in m’n eentje naar de andere kant van de wereld moet, begrijp ik ook niet helemaal. Ik had al een cultuurshock in Istanbul: dit kan nog vies tegen gaan vallen. En toch heb ik er zo bizar veel zin in. Met een rugtas maar zonder plan, en dan maar zien waar ik terecht kom… Hier kijk ik al maanden naar uit en nu is het eindelijk zover!

Mijn (geleende) backpack is gevuld, mijn handbagage met een lading eierkoeken staat klaar. Ik heb ducttape, het telefoonnummer om mijn bankpas te laten blokkeren, diarreeremmers, reisverzekeringspapieren, slippers voor onder de douche. Mam, ik heb echt alles voorbereid. Ik doe voorzichtig, let op mijn drankje, zal regelmatig teken van leven geven en ga nu HEEL HARD genieten van drie weken avontuur.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Sandra

  Dit gaat sowieso niet tegenvallen! Azië is geweldig en ik weet zeker dat jij keihard gaat genieten daar. Have fun en geniet er van! Vorige je het weet sta je weer in Nederland en wil je zo snel mogelijk weer terug. 🙂

  Antwoord
 2. Kim

  Heel, heel veel plezier! En geniet ervan!

  Antwoord
 3. Britt

  Super stoer van je! Veel plezier!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten