Beau’s januari 2023 #1: beige, bao buns en baby

9 jan 2023 | Leven

Gutenmorgen lezers! Het is de hoogste tijd om verslag te doen van de eerste week van 2023! Maar voordat ik dat doe even een GROOT compliment aan mezelf voor het keurig bijhouden van mijn wekelijkse dagboeken in heel 2022. Er staan tig fotodagboeken van mij online (al sinds 2011!) maar nog niet eerder deed ik dat wekelijks en zo trouw. Het blijft zo’n mooi moment van reflectie en is heel waardevol om zo allemaal bij elkaar te hebben. Mijn leven flitst niet voorbij, daar zorgen deze fotodagboeken voor. Goed, terug naar januari 2023 #1: deze week had ik nog een beetje vakantie en die bracht ik vooral vervend door. In dit fotodagboek vertel ik daarnaast over een dikke leestip en ik geef een sneak peek van mijn nieuwe website!

Maandag 2 januari

JEETJE wat was ik mezelf dankbaar voor het niet gaan werken op 2 januari. Na de brakke zondag, had ik echt weer even een dag (of 3) nodig om m’n leven op orde te brengen. Deze laatste paar dagen vakantie stonden in het teken van de gang. Die ging ik verven. Bij de Praxis kocht ik een pot verf in een hele subtiele beige tint die ik mooi vond matchen bij de groengoude trap. Maar de gang moest ook eerst nog een laagje wit krijgen (hadden we ook bij de verhuizing niet gedaan en werd nu wel heel slordig) dus dat deed ik vandaag. Ik lunchte met de frikandel speciaal die ik met mijn kater gister niet meer weggewerkt kreeg. Paar minuten in de oven en die staaf is weer helemaal op smaak. Niks aan de hand.

’s Avonds maakte ik deze vegan bao buns met paddenstoelen in hoisinsaus.

Dinsdag 3 januari

Dinsdagochtend stond ik al vroeg weer in mijn verfkleding om de gang te tapen en om die beige verf aan te brengen. Fast forward naar twee uur later: SPIJT. Ik vond het echt géén gezicht, die bruinige lambrisering. Alsof het zo’n rustiek huisje is met houten panelen tegen de muur. Brrr… Diezelfde avond nog ging ik er weer overheen met witte verf. Het hield me van de straat, zullen we maar zeggen.

Althans, tussendoor lunchte ik met Ilona bij De Poort, met kroketjes. Daarna reden we naar de IKEA want ik had wat spullen nodig. Uiteindelijk kocht ik o.a. een nieuw krukje (heb ik nodig om in de keukenkastjes te komen, haha…), een extra set beddengoed en prachtig mooie cocktailglazen. Zie hieronder! ’s Avonds flanste ik een curry met pompoen en halloumi in elkaar. Smaakte erg goed, dus ook dat recept ga ik nog uitwerken.

Woensdag 4 januari

Laatste vakantiedag! En die begon ik wederom met een kwast in de hand want pas na 5 of 6 laagjes wit zag je niets meer van het verffiasco. De rest van de dag herorganiseerde ik de badkamerlades (#wild), wandelde ik en las ik een boek. ’s Avonds kwamen Pascale en Nienke eten. Ik maakte risotto met paddenstoelen en truffelricotta uit het boek van Pien Laat Haar Eten Zien. Was HEEL lekker! Ook het toetje kwam half uit haar kookboek: mascarponeroom met koffie en gebakken peren. Ik ging voor stoofperen, want die had ik nog. Was weer gezellig as always <3

Donderdag 5 januari

Donderdag ging na twee weken vakantie weer aan het werk! Ik had er vooraf eigenlijk écht nog geen zin in, maar uiteindelijk zat ik weer tot 18 uur achter m’n laptop omdat ik niet kon stoppen. Uit enthousiasme, dus. Vandaag had ik onder andere een meeting met Maaike, mijn websitebouwer. Heel binnenkort (misschien zelfs al deze week) komt mijn nieuwe website online en ik kan echtttt niet wachten! Het wordt zó mooi! Veel professioneler, moderner en gebruiksvriendelijker. Mocht ook wel eens, na bijna 5 jaar. Heel veel zin in! Hier alvast een sneak peek! Ik had nog wat gepuzzel met de categorieën die ik prominent op de homepagina wil hebben. We gaan – voor nu – voor deze selectie. Natuurlijk kan je ook nog op heel veel andere handige tags filteren, maar hoe en wat zie je binnenkort 🙂

’s Avonds maakte ik een tajine met zoete aardappel, gedroogd fruit en gekonfijte citroen. Komt snel online!

Vrijdag 6 januari

Ook vrijdag werkte ik weer. Ik werkte aan wat blogs voor mezelf en voor een opdrachtgever. Tegen het einde van de middag wandelde ik naar Fiona, waar ik pizza’s at met haar en Pascale. Relaxte avond.

Die pizza’s waren trouwens van La Lotta en dat beviel erg goed. In dit blog hou ik al mijn tips voor eten bestellen in Utrecht bij!

Zaterdag 7 januari

Joran was op vakantie dus ik was alleen thuis. In het weekend zoek ik de gezelligheid wel graag op (zeker omdat ik altijd al de hele week thuis en alleen ben) maar vandaag kon ik ook heel erg genieten van op de bank liggen met een goed boek. Onder een dekentje, pannenkoeken en koffie erbij. ’s Avonds stapte ik in de trein richting Rotterdam naar mijn schoonzus en neefje. We aten bao buns met vega kipschnitzels (die koos ze van de menukaart – oftewel mijn Insta feed) en hupsten haar baby in slaap <3 (Had de volgende dag spierpijn in m’n armen, haha, wat erg.)

Zondag 8 januari

Zondagochtend plofte ik weer neer op de bank met datzelfde boek, totdat ‘ie uit was. En wát een verrassing was het, dit zei ik erover op Instagram:

“Het eerste boek van 2023 heeft al mijn verwachtingen overtroffen! Een heel mooi en puur verhaal over een autistisch meisje dat opgroeit in een wereld die haar niet begrijpt (en zij zichzelf ook niet). Je volgt haar vanaf haar 3/4e totdat ze ongeveer 21 is. De eerste paar hoofdstukken vond ik ‘niks voor mij’ maar daarna zat ik er ineens toch helemaal in en heb ik er zelfs wat traantjes bij gelaten.”

De schrijfstijl was wat ‘simpeler’ dan ik graag heb, maar juist dat zorgde voor een heel soepel boek vanuit het perspectief van een jong meisje. Ik vlóóg door de 500 pagina’s heen.

’s Middags wandelde ik in het zonnetje met Keylee. We liepen naar de stad, waar we koffie haalden en ik twee mooie nieuwe mokken kocht. ’s Avonds kroop ik op de bank met wortelfrietjes en Heel Holland Bakt.

 

Thanks voor het lezen en tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten