Beau’s januari 2023 #3 en #4: piste, pasta’s en een pleuriseind rijden

30 jan 2023 | Leven

Saluti lezers! Vandaag praat ik jullie in één groot dagboek bij over de afgelopen twee weken. De eerste week was gewoon zoals je ‘m van me kent, thuis, maar de tweede week stond ik op de latten in de Dolomieten in Italië! Geheel in thema typ ik dit fotodagboek met vingers zo koud als ijspegels want: variabel contract. En ik ben me gisteren helemaal de tandjes geschrokken van de rekening van december. Maar goed, dit gespreksonderwerp is zó 2022. Let’s go!

Maandag 16 januari

Het is alweer twee weken geleden maar ik weet nog dat dit een heerlijke werkdag was! Ik tikte de ene to do na de andere af en lunchte tussendoor met geroosterd brood met dips. Die had ik over na de eetclubavond de dag ervoor. De recepten van de kleurige dips ga ik nog uitwerken! Ook maakte ik een stilistisch plaatje voor bij mijn jaarlijkse blog met podcasttips, voor 2023 dit keer dus.

Later die middag kwam Ilona langs voor een wandeling door de regen en een warme pizza + een aflevering Heel Holland Bakt. We gingen voor de pizza die we in ons studentenhuis vaak maakten: bloemkoolpizza met tomaat, burrata en pijnboompitjes. Aanrader!

Dinsdag 17 januari

Ook dinsdag werkte ik hard aan blogs voor verschillende opdrachtgevers. Het ging moeizamer dan gehoopt, minpuntje, maar ik zat wel lekker in de zon, pluspuntje. Nog een pluspunt: twee nieuwe repen Tony’s Chocolonely (in samenwerking met Ben & Jerry’s) die ik opgestuurd kreeg. Die met brownie is in ieder geval heerlijk!

’s Avonds at ik (weer) pizza’s bij Pizza Beppe met mijn oude communicatieteam. Ik ben weer he-le-maal op de hoogte van de organisatie (en heb nog geen spijt dat ik ben vertrokken 😉 ). Deze meiden voelen nog steeds als mijn collega’s, ik ben benieuwd of dat gaat veranderen zolang ik geen ‘nieuwe’ collega’s heb. De pizza met parma en tartufo was zoals altijd fantastisch, trouwens!

Woensdag 18 januari

Van de woensdag weet ik niet zo veel meer eigenlijk. ’s Avonds kwamen Pascale, Fiona en Nienke eten en ik maakte deze butter chickpea (vega, dus) die nog lekkerder was dan in mijn herinnering. Als toetje aten we de andere helft van bovengenoemde samenwerking 😉

Donderdag 19 januari

Donderdag werkte ik ennn maakte ik een wandeling in de zon. Koud + zonnig = ultieme wintersport feelings!

’s Avonds maakte ik pasta al ragù (maar dan vega met aubergine en linzen) maar die was dit keer niet zo geslaagd. Eerder absoluut wel, dus ik raad je ‘m je alsnog aan.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 januari

Over wintersport vibes gesproken: vrijdagochtend lag er SNEEUW! In Nederland boeit sneeuw me vrij weinig (en vind ik het eigenlijk alleen maar irritant) maar het wakkerde de zin wel aan. Toen het rond 11 uur eindelijk droog was, fietste ik voorzichtig naar Cupp. Daar werkte ik de rest van de middag samen met Lieke. ‘Samen’ als in ’tegenover elkaar’.

Vrijdagavond had ik weer eens geen plannen (en het was nog wel m’n goede voornemen om dit jaar op tijd plannen te maken) (ga ik NU doen voor komende vrijdag) dus ik rolde vega sushi en begon met The White Lotus. Tot nu toe ben ik nog niet helemaal om, maar ik zet nog ff door.

Zaterdagochtend las ik Ik Zie Je van Michael Berg uit en dit zei ik erover op Insta:

“Oeh, hier zat ik van de week lekker in! Een Saskia Noort-achtige thriller (hou ik van). Niet extreem goed/spannend/origineel maar wel een heel vermakelijk boek. Ik ga de andere boeken van deze schrijver eens bekijken, dat is een goed teken.”

Daarna werkte ik nog een paar uur aan wat laatste dingetjes en ging ik met Joran naar de stad voor nieuwe kleren – voor hem. ’s Avonds ging ik nog kort naar een verjaardag maar niet te lang en te gek, want…

Zondag 22 januari

… rond 5 uur ’s ochtends stonden mijn ouders + broertjes voor de deur om me op te pikken voor onze vakantie! We gingen dit keer naar Italië, naar het plaatsje Alleghe. We hadden niet helemaal door dat dit ver in de bergen (de Dolomieten zelfs, niet eens de Alpen) lag dus het was VER rijden en ook lang op kronkelige bergweggetjes. Toen we aankwamen proostten we meteen op de vakantie met een lekkere glühwein en daarna schoven we aan in het hotelrestaurant. Voor 10 euro per persoon per dag kregen we daar de hele week héél fatsoenlijk eten. Een mega bord pasta als voorafje (haha…) en daarna nog een stuk vlees, een salade en een toetje. En je kon dus iedere dag kiezen uit 2-5 opties per gang. De eerste avond was meteen de lekkerste van de hele week, denk ik: pasta met een romige saffraansaus met spek, een stuk varkensvlees (geloof ik) gevuld met salie en crudo en een lekker zout sausje, aardappeltjes en tiramisu.

Over het hotel gesproken: het heette Alpenrose (het is me een raadsel waarom) en wat mij betreft wel een aanrader. Niet heel luxe ofzo, maar echt prima en op een fijne locatie ten opzichte van de gondellift en skiverhuur. Het skigebied is ook leuk, niet héél groot en vrij ‘blauw’, maar voor ons – recreatieskiërs die niet de hele dag héél hard willen gaan – was dat prima. Het nadeel is dus wel dat het dorp Alleghe vrij hoog en ver in de bergen ligt. Het is gerust 2-3 uur verder rijden dan andere wintersportplekken en dan ook nog helemaal door de bergen. Doe ermee wat je wil 😉 Ik kreeg de vraag afgelopen week een paar keer via Insta dus ik dacht: ik deel het ff!

Maandag 23 januari

Na een lange nacht slaap was ik maandagochtend helemaal fresh and fruity voor een dag skiën. En intens was het, want het sneeuwde de héle dag héél hard. We waren van top tot teen nat en ondergesneeuwd (maar gelukkig bleek alle ski gear écht goed waterproof, haha) en skiën was dus ook hard werken. Gelukkig hadden we daar op dag 1 nog genoeg energie en motivatie voor 😉

Na het skiën speelden we een spelletje in het hotel (met glühwein) en daarna aten we weer in het restaurant. Deze avond had ik o.a. pasta al ragù (met vlees, in tegenstelling tot die ik vorige week maakte) en heeeele lekkere panna cotta met karamelstroop.

Dinsdag 24 januari

Dinsdag was een stuk beter te doen: het was de hele dag bewolkt maar het sneeuwde niet en het zicht was goed. Dat roetsjt veel lekkerder 😉 Na het sporten ontspanden we onze spieren in de wellness van het hotel, die we voor een uurtje hadden geboekt. Ik heb een uur lekker zitten bubbelen in de jacuzzi, met een kop thee. Daarna werkte ik helemaal warm en rozig dit bord met pasta en tomatensaus naar binnen. En daarna weer vroeg naar bed.

Woensdag 25 januari

Ohhhh yes, zon! Dit was een perfecte skidag! Het was zonnig, niet te druk, niet te warm, de sneeuw was goed en we lunchten met verrukkelijke pizza’s op de piste. Wat wil een mens nog meer? Op de terugweg naar het hotel werden we ook nog getrakteerd op een mooie roze lucht. De pasta alla vodka van die avond was ook écht heel goed. En de cordon bleu was ook top.

Donderdag 26 januari

Donderdag was alweer de laatste dag (4 dagen leek ons wel prima dit jaar, het is intensief en toch ook een beetje ‘elke dag hetzelfde’ dus eigenlijk was dit precies leuk genoeg). En ook vandaag was er weer volop zon, dus het was weer een mooie dag! Ik lunchte met een pasta carbonara (de lekkerste die ik ooit heb gegeten) en – nadat we onze ski’s weer ingeleverd hadden – topte ik de vakantie af met een Aperol Spritz. Die kosten daar trouwens echt geen drol (in tegenstelling tot de terrasjes in Zwitserland waar ik ze van de zomer toch gewoon bestelde).

Vrijdag 27 januari

Nog een paar foto’s van afgelopen week in de skilift, in het hotel en op een terras naast de piste. Vrijdagochtend ontbeten we in het hotel en daarna reden we weer terug naar Nederland. En de rit duurde láng, we waren er allemaal goed klaar mee. En dat terwijl ik die lange autoreizen altijd prima en relaxed vind. Dit keer niet zo, geen idee waarom. Onderweg dineerden we nog in een troosteloos Duits wegrestaurant met best wel lekkere curry wurst en best wel gore pommes. Toen ik ’s avonds thuiskwam dronk ik nog een kop thee en ging ik al snel naar bed.

Zaterdag 28 en zondag 29 januari

Ik nam ook nog wat lekkere dingetjes mee uit de Italiaanse supermarkt. Niet veel, maar toch leuk: tipo 00 bloem (waar je – schijnt – de beste pasta’s mee maakt, en in de Nederlandse supermarkten kan ik het nooit vinden), een grote zak pasta, de perfecte lange vingers voor tiramisu (volgens m’n broertje) en leuke lange pastaslierten.

Zaterdag bracht ik vooral lezend en schoonmakend door (had ik wel ff zin in) (en ik zat zelfs zonder jas buiten in de zon!). Ook kwam er nog een leuk perspakket binnen met allemaal sushi-spullen, heel handig. ’s Avonds at ik met Joran bij een restaurant dat hij – voor de verandering – had uitgekozen: Daebak. Het is een vrij nieuwe all you can eat Korean BBQ aan de Oudegracht. Eten: 7,5 (VEEL vlees, wel lekker allemaal). Concept: 7,5 (leuk dat je ’t zelf moet grillen, combi sushi en Koreaanse gerechten vond ik vreemd maar wel lekker ofzo, en het is weer eens wat nieuws). Sfeer: 5,5 (veel grote luidruchtige groepen, te fel licht, hoog vreetschuurgehalte, onpersoonlijke service). Frituurlucht die direct in mijn frisgewassen haren trok: -8. Initiatief van de boyfriend: 10 ♥

Zondag hing ik wederom lekker rond in huis met bergen was, een boek en wat afleveringen van programma’s om terug te kijken. ’s Avonds maakte ik vega kip tandoori voor ons. Die was niet ge-wel-dig maar wel gewoon lekker makkelijk en smakelijk, dus het recept komt er nog aan!

Heb helemaal zin om weer lekker aan het werk te gaan! (En om ff geen vlees meer te eten – haha…) Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten