Beau’s januari 2024 #1 en #2: loungestoel, lichtlaseren en levensecht

19 jan 2024 | Leven

Ja hallo, daar is ‘ie! Het eerste dagboek van 2024 (dit jaar lijkt alweer máánden aan de gang, of ligt dat aan mij?) op je beeldscherm. Ik vertel je over twee weken vol grote uitgaven, creatieve uitspattingen en meerrr. Lees lekker mee!

Maandag 1 januari

Jeetje, wat voelt 1 januari alweer als eeuwen geleden. Het was geen hele spannende. Ik was niet brak (halleluja) en heb vandaag heerlijk rondgehangen in huis. ’s Avonds haalden we patat en keken we de eerste 5 minuten van de oudejaarsconference van Micha Wertheim, maar dat vond ik echt allesbehalve grappig. Hij en ik? Niet dezelfde humor.

Dinsdag 2 januari

De volgende dag moest ik alweer aan het werk. ’s Avonds maakte ik een hele lekkere tomatenstoof met gekonfijte citroen. Het recept wil ik zekerrr nog uitwerken maar het concept staat een beetje in de file. So much lekkere recepten, so little time!

Woensdag 3 januari

Op mijn vrije dag ging ik even naar de stad voor wat spullen (zonder succes) en lunchte ik met Ilona bij De Pomp. Ondertussen maakte de schoonmaakster ons huis weer aan kant, dat is toch wel echt heerlijk thuiskomen. De rest van de middag maakte ik sushi klaar voor ’s avonds, want de vaste woensdagavondclub kwam weer gezellig eten <3 Viel erg in de smaak.

Tijdens het toetje ging ik alvast aan de slag met mijn nieuwe gadget, want ik kon niet wachten. Al járen was ik benieuwd naar zo’n IPL-apparaat: een ‘laser’ (is het niet, het is licht) om lichaamshaar mee weg te flitsen. Een paar weken geleden had ik een afspraak bij een laserkliniek. Lang verhaal kort: ik wil(de) dat, maar het is HEEL duur, ook niet 100% definitief en (tenzij je er een paar duizend euro tegenaan gooit) niet het hele lichaam tegelijk. Ik hoorde goede verhalen over dit Philips Lumea-ding (dit is de 9000) (affiliate) en ik besloot het een kans te geven.

Dat ben ik op dit moment nog steeds aan het doen, het een kans geven, want ik heb zojuist mijn tweede behandeling gedaan maar ik heb nog geen veranderingen opgemerkt. Ik volg nu het startschema dat erbij hoort: iedere twee weken een behandeling, vier keer, en daarna kan ik dat afbouwen naar een keer per maand en (als het goed is) zelfs een keer per halfjaar. Ongeveer een week na de tweede behandeling zou ik resultaat moeten zien: minder haartjes, die ook dunner en lichter zouden zijn. Ik ben HEEL benieuwd. Het is een flinke investering, zowel in geld (bijna 400 euro) als in tijd (van bovenlip tot grote teen ben ik bij elkaar zo’n 3 uur bezig, ik verdeel dat nu steeds over een paar dagen), maar ik hoop dat het het waard gaat zijn. Ik ben een Zeer Behaard Mens en ik was daar nu gewoon een keertje klaar mee. Dus. Trouwens, over die witte lijnen op mijn benen: ik gebruik wit oogpotlood om een raster te tekenen op de lichaamsdelen, zodat ik weet waar ik geweest ben. Tip! Over een tijdje geef ik wel weer eens een update – ik weet zeker dat meer mensen nieuwsgierig zijn!

(Affiliate betekent dat ik een klein percentage krijg van het bedrag dat jij uitgeeft op die website. Daar betaal jij niks extra’s voor, het is gewoon mooi meegenomen voor mij. Het maakt ook niet uit wat je er bestelt, als je het maar doet via mijn link. Alvast bedankt!)

Donderdag 4 januari

Na mijn werkdag op donderdag ging ik ook weer aan de slag met dat apparaat. Ik verdeel de delen die ik wil flitsen over 3 of 4 dagen, zodat ik ook nog iets anders kan doen op mijn vrije avond, haha. Ja, het vraagt allemaal wel wat toewijding.

Vrijdag 5 januari

Op vrijdag werkte ik ook weer en ’s avonds at ik met Joran bij LE:EN. Hoewel we er heel dichtbij wonen en ik dit echt een toptent vind, was ik er toch al bijna een jaar niet geweest. We hebben weer heerlijk gegeten! Maar ik blijf bij het minpunt dat ik hier al vaker heb aangestipt: die fritúúrlucht is niet te doen. Zo penetrant, twee douchebeurten later ruik ik het soms nog.

Zaterdag 6 januari

Ook Joran bestelde deze week een leuk speeltje: een VR-bril. En ik vind ‘m ook bijzonder leuk (en indrukwekkend, niet normaal hoe realistisch dat is). ’s Middags dronk ik koffie met Lieke en verder las ik vandaag veel. ’s Avonds was het weer IPL time, haha.

Zondag 7 januari

Mijn zondag spendeerde ik wederom met hetzelfde boek. Ik las ‘m uit maar ik vond het echt drie keer niks. Dit zei ik erover op Insta:

“We bespreken ‘m binnenkort met de leesclub maar hier alvast mijn oordeel: wat een natte ruft van ’n boek. Zogenaamd diepzinnig en literair maar heel flauw en vlak chickliterig. In het verhaal wordt afgegeven op ’tell don’t show-boeken maar dit is dat TOTAAL. Pluspunten: het leest snel en er gebeurt veel. Als je van die TikTok-trendy boeken houdt, vind je dit misschien wel leuk trouwens. Tweeënhalve ster.”

Verder wandelde ik, hing ik plankjes aan de muur met Joran ennn genoot ik weer van een patatje joppie.

Maandag 8 januari

Vandaag had ik een succesvolle dag. Werk ging goed, badminton ging goed. Helemaal lekker. ’s Avonds speelde ik weer met die VR-bril maar dat moet ik dus echt niet tot te laat doen, want dan droom ik er geheid over. Ik heb de hele nacht de stress gevoeld van het spel dat ik speelde, niet echt chill. (En een giga first world problem dit, pfff.)

Dinsdag 9 januari

Ik had slecht geslapen en daardoor was m’n werkdag ook niet echt je van het. Na werk sprak ik weer eens af met mijn oude collega’s, van het communicatieteam bij NJR. We aten met z’n vijven bij Vegitalian in de binnenstad. We zijn weer helemaal op de hoogte van elkaars leven ♥

Woensdag 10 januari

Woensdagochtend stond er al heel vroeg een heel team aan werkmannen voor de deur. Om de lekkage aan het dak op te lossen en wat binnenschade te repareren. Volgens mij is alles gelukt? Maar het heeft sindsdien ook niet meer zo geregend dus dat moet nog blijken. ’s Middags sloeg ik ook zelf nog even aan het klussen. Ik ging naar de bouwmarkt om wat isolatiemateriaal te halen (van die strips onder de deur, dat soort dingen) en maakte daarna het nisje met plankjes af, in mijn kantoortje. Het zieeeet er niet uit in het echt, maar ik vind het wel gescheten want dit was echt een dráák van een project. Ik dacht: dat doe ik wel ff, plankjes op maat maken en ophangen. Nou, niet dus.

’s Avonds schoof ik aan bij Pascale, voor een lekker pastaatje.

Donderdag 11 januari

Donderdag werkte ik op kantoor en tussendoor een uurtje thuis, zodat ik mijn IKEA-bestelling zelf aan kon nemen. Het was namelijk nogal een grote doos… Ik bestelde dé groene loungestoel Dyvlinge. Ik zag ‘m al weken, wat zeg ik, maanden, voorbijkomen op Instagram en ik dacht meteen: wat een vet ding. Hij was alleen steeds niet leverbaar in Nederland, tot afgelopen week. Hij staat superleuk in mijn kantoortje en zit ook echt goed. ’s Avonds, bij het tandenpoetsen. Want thuiswerken doe ik niet echt meer, natuurlijk 😉 ’s Avonds ging ik na een korte borrel op werk nog naar dansles!

Vrijdag 12 januari

Vrijdag dronk ik, na werk, nog wat met twee collega’s. Heel gezellig! Eenmaal thuis sloot ik aan bij Joran + friends en dat werd behoorlijk laat. Een uur of 2, 3? Een unicum voor mij!

Zaterdag 13 januari

Zaterdag was een lekker luie dag. Ik sliep uit, ging ’s middags op kraamvisite en vermaakte me ’s avonds met mijn verfspullen en afleveringen De Slimste Mens. Echt van genoten! En ik vind het resultaat van mijn knutselproject ook écht heel leuk. Lekker kliederig en kleurig, I love it.

Zondag 14 januari

Zondag deed ik niet veel meer dan wat wasjes en dineren bij de schoonfamilie. Mijn schoontante (???) kan bijzonder goed koken en die verzorgde, zomaar even op de zondagavond, een uitgebreid etentje. Heeeerlijk!

Tot volgende week! ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  Hoi Beau, leuk om over jouw eerste weken van het jaar te lezen. Dat apparaat zou ik als het er toen al was 20 jaar geleden ook gekocht hebben. Inmiddels ben ik halverwege de 50 (eerlijk is eerlijk…loop ik tegen de 60 😉 ) en zit ik er niet meer zo mee. Gebruik een epilady voor mijn benen en verder een ladyshave. Heb gewoon geen zin om zoveel tijd aan ontharen te besteden. Maar neemt niet weg dat ik het snap hoor en ben ik toch benieuwd naar de resultaten. Een ander blogger, gewooniloon, heeft er ook een en doet ook verslag. Hoop voor jou dat het werkt!

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Dat begrijp ik he-le-maal hoor! Leuk dat je een reactie achterlaat 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten