Beau’s januari 2024 #3: sneeuw, stretch en slappe patat

23 jan 2024 | Leven

Heyyyy new week, new diary! Wat een fijne terugblik is dit toch telkens weer. Zelfs nu het soms voelt alsof ik de hele week op dezelfde plek ben (want: nieuwe baan, 4 dagen per week), zie ik bij het uitwerken van mijn dagboek dat dat bést wel meevalt. Zo deed ik een escaperoom, dronk ik twee keer koffie buiten de deur, ging ik uit eten en wandelde ik door de sneeuw. Lees mee!

Maandag 15 januari

Oké, wie was er maandag niet afgeleid door de intense kou én sneeuw? Wij op kantoor wel, haha. Dat is dan ook het enige waar ik vandaag een foto van heb gemaakt. Ik weet wel dat ik ’s avonds naar badminton was en dat was weer leuk. Verder heb ik niks te vertellen.

Dinsdag 16 januari

Op dinsdag lunchte ik met collega’s bij Camping Ganspoort – dat doen we regelmatig en dat vind ik een erg fijne traditie. Brengt weer even de nodige change of scenery. Verder deed ik vandaag niet zo veel spannends. Oh, ’s avonds maakte ik wel een lekker pastaatje met geitenkaassaus. Dat recept deelde ik al!

Woensdag 17 januari

Op mijn vrije dag hield ik me bezig met… werk. Ik doe nog steeds héél minimaal werk voor wat oude opdrachtgevers (van toen ik nog freelancer was, weet je wel) en dat plan ik meestal op woensdag. Dat deed ik vandaag een paar uur bij Kaffeetaria, als vanouds. Daarnaast hing ik vandaag mijn zelfgeknutselde schilderijtjes op (met plakspijkers, that’s a first) en kookte ik een heerlijke oesterzwammenstoof voor mij + de meiden. Die kwamen ’s avonds weer eten! Ondertussen kwamen er twee perspakketjes binnen: dé melk-karamel-zeezoutreep van Tony’s (ultieme favoriet) en een doos met alle ingrediënten voor een broodje met duurzame makreel van Fish Tales. Ben ik niet de allllergrootste fan van, dus daar heb ik een collega blij mee gemaakt.

Donderdag 18 januari

You know the drill op donderdag: werken, dansles, voor de tv hangen.

Vrijdag 19 januari

Vrijdag was een rustige werkdag, waarna ik mezelf ook verheugde op een rustige avond. Ik was weer een uur of anderhalf, twee bezig met dat Lumea-apparaat. Nu is behandeling numero 2 afgerond en dat betekent dat ik binnen nu en twee weken toch wel iets van resultaat mag verwachten. Ik hoop het zo! In mijn vorige dagboek vertelde ik er al meer over! Ondertussen genoot ik van een diepvriespizza uit de oven – met truffelmayo en rucola is dat echt moeiiiilijk lekker.

Oja, die sneeuw vandaag: erg leuk!

Zaterdag 20 januari

De hele zaterdag deed ik niet veel, behalve een beetje wandelen in het winterzonnetje. Gehuld in een nieuwe broek die ik nog even aan het ‘inlopen’ ben. Als in: op dit moment is ‘ie VEEL te strak maar ik weet 90% zeker dat hij nog heel veel gaat lubberen en dat ben ik nu aan het uittesten. ’s Avonds deed ik een escaperoom met Joran + zijn fam, in Rotterdam, bij De Machinist. Was erg leuk! (En ik was er toevallig ooit al eens geweest.) Aansluitend aten we wat bij het restaurant in hetzelfde pand – leuke, sfeervolle en industriële plek. Maar de patat was zwaar ondermaats. En dat nu Joran en ik ons al hadden voorgenomen om Zondag Patatdag een keer een gezonde invulling te geven 🙁 🙁 🙁 ZONDE!

Zondag 21 januari

Zondag spendeerde ik met een boek (een goed boek ook, maar ik vind telkens maar geen tijd om er écht lekker voor te gaan zitten) en ’s middags dronk ik met Fiona koffie bij Cornelis. Daar was ik al jaren niet geweest, ik heb nooit aan die kant van de stad gewoond, maar het is zeker een aanrader! En ze hebben er een párel van een KitchenAid staan, wauw. Aan het einde van de dag hielp ik een vriendin nog even met verhuizen en ’s avonds kokkerelde ik een misosoepje in het kader van bovengenoemde. Ik ga het recept nog een beetje aanpassen (nu was het meer een wok dan echt een soep) en dan deel ik ‘m zeker!

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Mevrouw Niekje

    Leuk verslag Beau! Ik heb zaterdag een lunchdate met mijn oom. Drie keer raden waar? Bij de Machinist! Mijn oom zat in dat gebouw op school in 1965 (ik was er nog niet eens) en voor mij is het vlakbij. Voor mijn oom niet meer, die woont al jaren in Limburg dus voor hem is het echt heel speciaal nu.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten