Beau’s januari #4 en februari #1 2024: pizza, pasta en piste

7 feb 2024 | Leven

Ciao ciao beste lezers! Het was weer tijd voor ’s Winters Beste Week: wintersport! Net als ieder jaar stapte ik weer in de auto bij mijn ouders en broertjes, om samen naar de bergen te rijden. Was weer heerlijk <3 Ik laat je hieronder de foto’s zien. En ook nog een paar van die week ervoor, want een week geen fotodagboek is een week niet geleefd.

Maandag 22 januari

Werk – superlekkere bonenstoof met Parmezaanse kaas en Turks brood – badminton – tv. Call it a day.

Dinsdag 23 januari

Wat ik op dinsdag deed? Geen idee, maar waarschijnlijk werken, deze groene curry met spinazie eten (op verzoek van Janny) en tv kijken.

Woensdag 24 januari

Woensdagochtend werkte ik eerst een uurtje aan blogs bij Kaffeetaria, daarna ging ik thuis verder. Ondertussen kwam er een heel leuk, creatief pakket van Nakd binnen, vol dadel-notenrepen. Tijdens m’n studie kocht ik die wel eens in een gekke bui (in mijn fitgirlperiode, haha) maar ze vallen ook nu in de smaak, zeker op de piste. Die met pindakaas is mijn favoriet!

’s Avonds sprak ik weer af met de leesclub. We bespraken het boek eh… (ik kan de titel niet eens onthouden, maar is oké want ik vond het toch niks)… De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar. Verder was de avond samen wel gezellig.

Donderdag 25 januari

Het hoogtepunt van de donderdag op kantoor: een grote doos vol mini’s van Tony’s Chocolonely en een crea kwartetspel. Een goedmakertje omdat hun campagne om de hoek niet doorging (en wij wel heel alert het campagnemateriaal daarvoor hadden zien hangen). Lang verhaal, haha. Hoe dan ook: erg lekker. ’s Avonds ging ik natuurlijk ook weer naar dansles <3

Vrijdag 26 januari

De vrijdag was erg druk op werk, maar ik kon wél even tijd maken voor een lunch met Joran. Die was onverwachts een dag vrij, gezellig! Daar kan ik wel aan wennen 😉 Die avond had ik een verjaardagsfeestje van een vriendin en dat was heel gezellig, ook al kon ik het niet te laat maken. ’s Nachts werd ik namelijk opgepikt door mijn ouders + broertjes om naar Italië te gaan.

Zaterdag 27 januari t/m donderdag 1 februari

Zaterdag zaten we de hele dag in de auto, maar dat vind ik nooit zo’n probleem. Ik vind het juist wel lekker, een beetje onderuitgezakt verplicht niks doen behalve muziek luisteren. (Op de terugweg werkt dat anders trouwens, dan ben ik het gewoon zat.) Tegen het eind van de middag kwamen we aan in het hotel Monzoni, in Moena. Dat beviel meteen goed, maar zekerrrr bij het zien van het menu die avond. Het voorgerecht: verse gnocchi met pompoen en gerookte ricotta. Hoofdgerecht: polenta, stukje vlees, wat je maar wil van de saladebar. Toetje: panna cotta met rood fruit. Ook de rest van de week was het eten top!

Zondag gingen we de piste op en daar werden we (net als de dagen daarna) getrakteerd op een hele dag zon. Dat is echt niet normaal lekker: op een koude berg, goede sneeuw, en dan wél met een strakblauwe lucht en zon. Is ook wel eens anders, maar daarom hebben we er extra van genoten dit jaar. Ook van genoten: de lunches met pizza’s en pasta’s op de piste.

Eén van de dagen reden we een stukje verder, naar de befaamde Sella Ronda. Dat is een skiroute om een berg heen, die je linksom en rechtsom kan doen. Zoiets, een rondje, hadden we nog nooit eerder gedaan dus dat leek ons wel wat. Het concept: erg leuk. De uitwerking: minder. Het was er (op een dinsdag in het laagseizoen) erg druk en daardoor waren de pistes ook slecht. Bovendien was het relatief weinig skiën en juist veel onhandig klimmen met je ski’s en in liften zitten. En dat is nou net niet waar wij zin in hadden.

Verder heb ik weer erg genoten van deze week vol zon, lekker eten, Aperol Spritz, kaartspelletjes en gezelligheid. Volgend jaar heel graag weer!

Vrijdag 2 februari

Donderdag kwam ik heel laat ’s avonds weer thuis, dus vrijdag had ik lekker een extra weekenddag. Die stond voor een groot deel in het teken van het lichtlaseren van mijn hele lichaam AKA De Grote Onderhoudsbeurt. Zoals ik in een vorig dagboek al vertelde, heb ik zo’n apparaat aangeschaft om lichaamshaar voor langere tijd weg te flitsen (het is geen ‘laseren’). Ik zit nu nog in de opstartfase die zo’n twee maanden en vier behandelingen duurt. Het kost telkens echt knetttterveel tijd MAAR ik word er steeds behendiger en sneller in EN sinds een week na de tweede behandeling zie ik ook effect. Op veel plekken komen haren nu echt minder, langzamer, dunner en lichter terug. En da’s wat we willen.

Verder ontving ik vandaag weer een leuk pakket van Tony’s, dronk ik koffie en at ik taart met Lieke (eerst bij Broei, daarna bij de Boekenbar) en maakte ik verheugd een rondje door ‘mijn’ heropende en compleet verbouwde Albert Heijn. Oh de geneugten van het leven als 27-jarige…

Zaterdag 3 februari

Zaterdag knoeide ik lekker de hele dag aan in de keuken. Ik maakte weer eens een reel voor Instagram (met in de hoofdrol: deze pizza met kimchi) en als lunch maakte ik zelfgemaakte snelle sushi. Tegen de avond kwam Joran terug van zijn vakantie (hij was met zijn familie op wintersport, ik met de mijne) en samen hingen we de hele avond lekker voor de tv.

Zondag 4 februari

Op zondag las ik dit boek (Onze Verloren Harten) uit, en dit zei ik erover op Insta:

“Bijzonder boek! Het verhaal/de wereld doet me denken aan The Handmaids Tale, de stijl vond ik Morgen, Morgen en Morgen-achtig maar dan iets meer Young Adult en niet literair. Als je het nog kan volgen, haha. Toch vond ik het plot, de toon en de personages het af en toe néttt niet. Net niet goed uitgediept, net niet logisch. Maar: ik vind het wel echt een aanrader. Ik geef het 4 van de 5 sterren!”

Daarna sloeg ik enthousiast het volgende boek op de stapel open, maar daarvan ontbraken de eerste 66 pagina’s. Die ging dus ongelezen, maar wel met een opgehoopte te laat-boete, terug naar de bieb. Het is een populair (en vrij nieuw) boek dus ik dacht: dan koop ik ‘m wel, anders sta ik weer eeeeuwen in de wachtrij. Ik wandelde door naar de Boekenbar, en kocht daar dit boek en een cappuccino. Ik was alleen een beetje aan de chagrijnige kant en trok De Mensheid om me heen even niet, dus ik ging snel weer naar huis. ’s Avonds werkte ik, onder het genot van Friends (what’s new), dit fotodagboek uit.

Tot de volgende!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten