Beau’s juli 2022 #1: lampjes, LE:EN en llllekker veel cocktails

11 jul 2022 | Leven

Hallo beste mensen! Wat een kleurig geheel zo hè? Was ook een kleurige week. Dat wil zeggen: van alles wat. Sport, tuinieren, boeken lezen aan de ene kant. Dark en Stormy’s tikken, borrelen, taart en patat aan de andere kant. Dat is mijn specialiteit, balans. Nou goed, lees mee!

Maandag 4 juli

Vandaag had ik lekker een dag vrij (= een dag tijd om aan Keukenmeid te werken). Mijn collega’s hadden allemaal vrij genomen, dus nou ja, dan ik ook. Ik regelde wat dingen van een lange to-dolijst, werkte verder aan mijn fotodagboek en maakte een nieuwe reel waarin ik laat zien hoe ik een vet lekkere plaatpizza maak. Die overigens een stuk minder lekker was toen ik ‘m een paar uur later opnieuw opwarmde in de oven, want daar wordt burrata dus gewoon een taaie bonk van. Who knew?! Erg dom, ik weet het, haha.

’s Avonds maakte ik een geïmproviseerde kwarktaart met nectarines, heel lekker!

Dinsdag 5 juli

Dinsdag werkte ik weer op kantoor (waar ik iets spannends en stoms en leuks tegelijkertijd deed wat ik voor de vorm nog ff niet hier volledig uit wil typen – dus daarover een andere keer meer) (goh meid wat zou dit nou zijn?). Rond de luncht fietste ik weer naar huis om daar verder te werken, want iemand via Marktplaats kwam die gigantische betonblokken uit de tuin halen. Gratis – hij blij, ik nog veel blijer dat die krengen m’n tuin uit zijn.

’s Middags ging ik weer naar de voorleeskinderen.

Woensdag 6 juli

Woensdag begon ik lekker rustig met een tergend slecht boek. Want dat was ‘ie echt, slecht, maar ik ben de beroerdste niet en lees ‘m dan ook gewoon uit. Dit zei ik erover op Insta:

“Ik grijp wel eens mis in de bibliotheek: ik dacht dat ik een ander politieverhaal meepakte (eentje die ik veel op Insta zag, weet de titel/auteur niet) maar da was nie. Deze was echt traaaagisch slecht. Oppervlakkig, voorspelbaar, slap taalgebruik. Geen hol aan. Maar goed. Dat had ik misschien ook wel kunnen raden als ik iets beter naar de titel had gekeken.”

De rest van de dag werkte ik hard aan allerlei verschillende opdrachten. Tegen het einde van de middag werkte ik ook nog even bij Moxy, waar een vriendin van me ook was gaan zitten. Was ooit erg te spreken over deze tent als flexwerkplek, maar dat neem ik terug… Dan weet je dat. ’s Avonds aten we, met nog twee vriendinnen, bij mij thuis. Ik had héél veel zin in patat en cocktails en ik vond ook dat we (ik) iets te vieren hadden dus: feest! Let’s go! Ik maakte Dark & Stormy’s <3

Donderdag 7 juli

Donderdag was een saaie werkdag, want ik had niet superveel te doen. Ook sportte ik vandaag weer eens voor de tv (dansen dus) en ’s avonds maakte ik héle lekkere chili. Het geheime ingrediënt: Worcestershiresauce. Heb lang geleden zo’n flesje in huis gehaald voor een specifiek gerecht en vind het echt een raar en mysterieus ingrediënt. Maar in deze chili was ‘ie dus echt chillie. Komt nog online.

Vrijdag 8 juli

Working meid op vrijdag! Ik werd ondertussen verblijd met een vet mooi pakket van de Allerhande: een krat vol seizoensgroenten én een heel mooi nieuw kookboek: Nederland op z’n lekkerst. Daar ga ik sowieso nog veel uit maken, zag er heel goed uit! Na een snelle en kleine lunch fietste ik naar Café Keet om de boel daar af te toppen met een zoet taartje. Samen met Eline, mijn huisgenoot in Griekenland. (Wat na de zomer al ZES jaar geleden is?! Hoe is het mogelijk, jees…) (S/O naar jou als je toen al met me meelas!)

Tegen het einde van de middag ging ik naar Keylee, voor een vrijmibo op haar balkon in de zon. Ik had nog rum en gingerbeer over en die laten we natuurlijk niet verpieteren hè. Daar zaten we heerlijk te genieten in de zon!

Heel laat die avond sloot ik spontaan nog aan bij Joran en een paar van zijn vriendin op het terras bij Klein Berlijn.

Zaterdag 9 juli

Zaterdagochtend deed ik al vroeg, met kleine ogen, de deur open voor mijn moeder. Die kwam me helpen met de tuin, want met het slopen van dat bankje hadden we ook een kettingreactie van kutklusjes veroorzaakt. We reden naar de Intratuin (waar ik helemaal geen mooie planten of potten kocht want sodeknetters wat is dat schandálig duur) en Praxis voor antiworteldoek en ander tuingerei. We schepten en ploegden de tuin om en hingen er ook nog een paar gezellige lampjes bij op. Ik ben echt zo blij met het resultaat <3 Het is niet dat dit nu helemaal mijn droomtuin is ofzo, maar de zomer komen we zo wel door. Volgend jaar misschien die schuur weg (of in ieder geval halveren), kiezels weg, paar mooie planten erbij, lekker tuinsetje. Dat soort dingen. We hebben hard gewerkt vandaag en ik was daarna echt ka-pot, maar ook heel voldaan. Ik vind het echt leuk om in het weekend dit soort dingen te doen. Ik ga nu iets zeggen waar je echt van gaat kotsen maarrrr: het is ff lekker uit je hoofd komen. Met je handen dingen doen. Ontkoppelen. Je schermtijd omlaag brengen. #livelaughlove

’s Avonds stond er een mooie beloning op de planning: uit eten bij LE:EN. Daar wilde ik Joran al een hele tijd eens mee naartoe nemen, we wonen er heel dicht bij, maar het zat constant volgereserveerd. Nu was ik eindelijk eens op tijd en we aten daar echt zoooooo lekker. Het is een laagdrempelige tent, niet heel fancy ofzo, maar het eten is echt heel nice. Lekker gekke smaken en creatieve hapjes – hou ik van!

Op de foto zie je:

Papadum, chapati en cassave met een koriander-kokosdip en een met bietjes
Tatsu kip met bbq saus, bieslook en gefrituurde uitjes
Rode sushi van bieten met gefrituurde glasnoedel, gember, lychee, thai basilicum, shiso, balsamico en rode druif
Okonomiyaki sticks van Japanse pannenkoek met mountain yam, ingelegde gember, geschaafde gedroogde shiitake, kool, wortel, yuzu mayo, tonkatsusaus en gefrituurde uitjes (zo, gezondheid)
Rendang met okra, witte asperge, witlof en crazy peas (jongens ik schrijf dit ook maar over oké)
Dimsum met kimchi, pork en paddo’s met sesamdip
Witte chocolademousse met sereh, sorbetijs van rozen en rabarber met haver crumble en seizoensfruit (haha, maar dit was LEKKER, niet normaal)

De kip, okonomiyaki, dimsum en het toetje waren mijn lievelings.

Zondag 10 juli

Op zondagochtend ging ik voor het eerst in máánden weer eens naar hot yoga. Mijn vorige strippenkaart was leeg (of… vol?) en ik vind het toch wel een behoorlijk beetje duur, maar aangezien het de enige sport is waar ik mezelf op dit moment heen weet te slepen, is dat aan het eind van het verhaal toch de beste optie. Daarbij: ze hebben bij Equal – daar doe ik het dus – nu een zomeractie van €100 voor 10 lessen in 3 maanden. Prima deal. En het was ook weer heel lekker, ik vind het echt een aanrader!

Daarna dronk ik koffie en at ik een tosti bij De Poort, met Ilona. ’s Middags rommelde ik een beetje rond in huis en in de tuin. Ook maakte ik weer eens verse pasta: het deeg maakte ik met de KitchenAid en de dunne vellen maakte ik met behulp van mijn pastamachine. Ik maakte ravioli, gevuld met ricotta, Parmezaanse kaas en erwtjes, afgetopt met beurre noisette. Het resultaat was lekker maar nét niet. Inmiddels (maandag) heb ik het recept een beetje aangepast en nu is ‘ie lekker genoeg voor een ereplaatsje op Keukenmeid.com. Die vind je hier dus binnenkort!

 

Tot volgende week!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten