Beau’s juli 2022 #2: disco, duinen en diners

18 jul 2022 | Leven

Hallo lezers! Live vanuit oververhit Hollandia is hier weer een nieuw fotodagboek! Deze week deed ik VEEL leuke dingen. Op willekeurige volgorde van leukheid: een avondje Indiaas eten met vriendinnen + aanhang in Rotterdam, een hele dag B&B vol Liefde bingen, een discofeestje in de buitenlucht, een strandwandeling, een avondje tinto de verano tanken in de tuin en – hou je vast – het vertrek bij mijn werk voorbereiden. Jawel jawel, klik verder voor uitleg!

Vorige week gaf ik jullie al een piepklein hintje (not), maar ik durf het nu eindelijk zwart op wit te typen: ik heb ontslag genomen. Vanaf september ga ik fulltime freelancen. Keukenmeid loopt heel erg lekker (het tekstschrijven dan hè, het is niet dat ik met die recepten of met Insta nou echt een hypotheek kan betalen) en bij mijn baan in loondienst was het ‘op’. Dit is de juiste beslissing voor mij, voor nu. Misschien wel voor altijd, kan zomaar, maar misschien ook niet en dat zien we dan wel weer. In ieder geval heb ik er HEEL veel zin in en zit ik voor september ook al gewoon zo goed als vol. Joehoe!

Maandag 11 juli

Okeeee let’s go. Maandag. ’s Ochtends werkte ik op kantoor, ’s middags thuis aan een recept en aan iets voor een opdrachtgever. ’s Avonds flanste ik heel per ongeluk iets heerlijks in elkaar: een pizza met courgette, feta en walnoot. Het recept komt absoluut nog online! Na de pizza fietste ik naar de stad, waar ik samen met een collega iets te vieren had. Want ook zij nam deze week ontslag. En dat klinkt nu net alsof we allebei he-le-maal klaar zijn met die organisatie, maar zo zit het echt niet. Sterker nog: ik raad echt ieder (startend of een-paar-jaar-ervaring-hebbend) communicatiemens deze baan aan (klik voor vacature). Het is echt een leuke baan met veel verantwoordelijkheid in een fijn team. Het is puur toeval dat we allebei tegelijk vertrekken. Maar iets te vieren, dat hadden we dus zeker. En dat deden we bij Villa Orloff.

Dinsdag 12 juli

’s Avonds een meid, ’s ochtends een meid. Ik ging weer naar kantoor en daarna weer naar mijn voorleeskindjes. Thuis maakte ik aubergineschnitzels. Zoiets waarvan je denkt: dat kan nooit écht lekker zijn, toch? Maar dat is het dus wel! Echt héél erg, zelfs. Erbij maakte ik rijst, misomayo en een zachtgekookt eitje. Ziet er niet uit, zo bij elkaar, maar het was top.

Woensdag 13 juli

Woensdag was het lekker weer + ik had een meterslange to-dolijst + ik ging op dinsdag vroeg naar bed. Dat bij elkaar opgeteld, maakte dat ik mezelf een tropenrooster had opgelegd. Om 6 uur stond de wekker, om half 7 zat ik achter mijn laptop. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat zo’n tropenrooster er bij mij niet per se in resulteert dat ik ook eerder stop met werken om van de zon te genieten. Ik ga gewoon langer door. Nu ik dit typ is het bijvoorbeeld kwart voor zeven ’s avonds, terwijl ik vanochtend ook om kwart over 7 begonnen ben. Heb een kleine anderhalf uur op de bank tv liggen kijken weliswaar, maar nog steeds niet helemaal waar ik dit plan voor bedacht had.

Anyway: ik ging lekker door die to do’s heen en maakte ook tijd voor een biebbezoek, voor wat nieuwe voorleesboeken. Daarna stonden Fiona en Nienke weer op de stoep voor ons wekelijkse clubeten. We zijn geen jaarclub ofzo hoor, maar we hebben een vaste eetavond en zijn een leuk clubje. Vandaar. Ik maakte citroenrisotto met artisjok, tuinbonen en pecorino en die was fantasssstisch goed. Kwam uit mijn nieuwe kookboek van Allerhande. Ook dronken we tinto de verano’s – het drankje dat ik dit voorjaar leerde kennen in Madrid. Zelf maken is knettersimpel: ijs in een glas, 1 deel rode wijn, 1 deel fanta lemon en een gezellig citroenschijfje erbij. Dat is het.

Donderdag 14 juli

Donderdag was een vrij rustige werkdag die alleen een enkel keertje werd onderbroken door een postbezorger die met deze doos vól sauzen van Remia voor de deur stond. Wat een pakket joh, hahaha. Maar wel echt lekker – ik eet veel saus dus dit komt helemaal gucci.

Na de werkdag stapte ik op de trein richting Den Haag, waar ik met mijn team op bezoek ging bij een collega die we al een tijdje niet hadden gezien. Na een grote borrelplank reden we naar het strand van Kijkduin om daar lekker uit te waaien. Ik ben niet echt een strandmens (zand = kut) maar het was wel lekker. Dat moet ik toegeven.

Vrijdag 15 juli

Die vrijdag had ik een hele volle planning. Ik zit echt weer behoorlijk vol qua werk en dat is fijn (zeker gezien De Aankondiging in de intro), maar op dit moment best wel aanpoten. Tussen het werken door ging ik nog even naar wat winkels. Bij de Etos trok één potje nagellak al mijn aandacht. Vroeger lakte ik mezelf helemaal high in mijn zolderkamertje, maar tegenwoordig draag ik het maar af en toe. Eenmaal thuis, met dat potje op zak, werd me bij het openen van de voorraadkast ook meteen duidelijk waarom die kleur me zo trok. Mijn smaak laat wel vaker wat te wensen over, maar dít… Haha.

Ik werkte tot vrij laat en ging daarna meteen door naar het verjaardagsfeestje van Keylee, in het park voor haar huis. Het thema was disco en ik vond mijn outfit eigenlijk bést wel geslaagd. Weet je nog die Bob Ross workshop van laatst? Daar kregen we dus allemaal een Bob-pruik mee en die kwam vanavond ZO GOED van pas! Kijk, sexy is anders, maar daar kwam ik ook niet voor.

Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli

Zaterdag ging ik met Joran heen en weer naar de stad voor wat spullen (en ontdekte ik hoe leuk die markt op het Vredenburg eigenlijk is?!) maar verder werkte ik eigenlijk ook weer. Wel begon ik vandaag tijdens het ontbijt met B&B vol Liefde. Na zoveel lyrische reacties op Insta moest ik er maar eens aan geloven. Ik vind het leuk, maar totaaaaaal overdreven dat er iedere avond een aflevering van een uur beschikbaar komt. Dat is toch niet te doen?! Maar goed. Vermakelijk is het zeker en ik weet wel wat ik deze zomer ga bingen, zeg maar.

’s Avonds ging ik met Joran naar Nienke in Rotterdam, waar we met een aantal vriendinnen plus aanhang aten. Dat doen we eigenlijk nooit, afspreken met onze boyfriends erbij, maar hoe ouder we worden, hoe groter de kans is dat die mannen ook blijven hangen, dus ik vind dat het hier eigenlijk wel tijd voor is. Het was dus ook echt heel gezellig <3 Nienke had niet normaal lekker Indiaas gekookt. Echt zoooo goed. Ik heb de recepten al opgevraagd, don’t you worry beste lezer! Na het eten dronken we nog wat bij Biergarten.

We waren pas laat weer thuis in Utrecht, maar ik wist mezelf zondagochtend toch weer naar hot yoga te slepen. En de rest van de dag stond ik mezelf toe om geen ene reet te doen. Ik installeerde mezelf op de uitklapstoel in de tuin, plugde mijn oortjes in en keek de héle dag B&B vol Liefde. Heerlijk. ’s Avonds bestelden we pizza ennnn werkte ik nog één uurtje. Erg veel zin in vakantie.

 

Tot de volgende!

 

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten