Beau’s juli 2022 #4: foodtrucks, filmpjes en Floor

1 aug 2022 | Leven

Hallooo lezers! Welkom terug! Er verschijnen de laatste tijd bijzonder weinig recepten hiero. In de zomer dalen de bezoekersaantallen altijd een beetje (snap ik wel, ik breng ook significant meer tijd door op terrasjes, in restaurants of bij, ik noem maar even wat, foodtruckfestivals) en ik heb het erg druk, dus zie het als een soort zomerstop. Je doet ’t maar ff met deze dagboeken. Dit keer: een bruiloft, een krulspeldenexperiment, wandelen (incl. hond), cocktails en meerrr!

Maandag 25 juli

Maandag was een thuiswerkdag die ik afsloot met kipsaté, want daar had ik al een hele tijd zin in. Verder heb ik over deze dag weinig te melden 🙂

Dinsdag 26 juli

Dinsdag werkte ik wel weer op kantoor, waar ik met een collega een broodje mozzarella en eentje met carpaccio deelde. Na de werkdag las ik weer voor bij mijn voorleeskinderen en ’s avonds maakte ik een superlekkere risotto met veel kaasss.

Woensdag 27 juli

Woensdagochtend werkte ik thuis en daarna fietste ik naar De Pomp om daar te lunchen en nog een paar uur te werken met Ilona. We gingen allebei voor de kimchi croque: die is echt zoooo lekker. Ik bestel daar nooit iets anders. ’s Avonds maakte ik nog een culinair hoogstandje voor twee vriendinnen die aanschoven, namelijk vet goeie rendang van jackfruit (naar dit recept!).

Donderdag 28 juli

Donderdagochtend werkte ik thuis en na een lunch (geroosterd brood met cottage cheese, basilicum, balsamicosiroop, gerookt zeezout en gemalen peper – jaja) fietste ik weer naar kantoor. Daar hadden we ons maandelijkse organisatieoverleg met aansluitend een borrel. Dit keer was dat een cocktailparty en ik stond vooraan in de rij voor een Moscow Mule. Ik heb jarenlang alleen maar bier en wijn gedronken (waar op zich niks mis mee is, haha) maar de laatste tijd ben ik helemaal van de cocktails. Niet too much, gewoon 1 of 2 (soms 3). Zo lekker <3

Eenmaal thuis maakte ik een gekke, maar vet lekkere maaltijd: jackfruit en erwten in een sausje van pindasaus, ketjap en kokosmelk, met daarbij rijst, koriander en gebakken uitjes. De rest van de avond hing ik lekker op de bank met een boek.

Vrijdag 29 juli

De vrijdagochtend begon ik met een lesje hot yoga. En hoe groot mijn wil ook is, daarna duurt het toch gerust úren voordat ik ben opgestart om lekker aan het werk te gaan. ‘Even douchen’ is bij mij na het sporten ook ‘haar wassen’. En dat betekent oliën, borstels schoonmaken, föhnen (…). Doe dit nu 2 keer per week en het is totally worth it (want mijn haar zit nu echt 95% van de tijd beter dan toen ik dit alles niet deed en dat voelt lekker). En ik had ook net een doos krulspelden binnengekregen die ik per se wilde testen. Dus nou ja, rond de lunch startte ik mijn laptop een keer op en werkte ik aan blogs voor een opdrachtgever. Daarna reed ik naar Berkel, waar ik me klaarmaakte voor een bruiloft. Mijn neef en zijn vriendin (eh, vrouw) trouwden die dag en ’s avonds sloot ik aan bij het feest. Daarvoor at ik met mijn broertjes + een nicht + haar vriend bij Lake House Rotterdam (wat niet in Rotterdam is maar in Bergschenhoek). Heel gezellig was dat! Het feest trouwens ook <3

Zaterdag 30 juli

Op zaterdag sliep ik uit en genoten we met z’n allen van een katerontbijt: ei, spek, witte bonen in tomatensaus. Love it. Daarna wandelde ik met Maudy door de Groenzoom. Op dat soort momenten verlang ik extra hard naar een hond (lijkt me zo leuk!) dus we pikten Floor, de hond van mijn opa die naast dat park woont, op en namen d’r mee. Onderweg aten we een ijsje bij Theetuin de Groenzoom, een vet leuke plek (van mensen die ik ken, ook) waar je ook heel veel (kruiden)plantjes voor weinig kan halen. Ik nam lavendel, salie en rozemarijn mee 🙂 Tippie voor de Berkelaren onder ons!

Nog meer zaterdag

Eenmaal terug in Utrecht liep ik met Joran naar een foodtruckfestival heel dicht bij ons huis. HOPPAAA heette het, en het was aandoenlijk laagdrempelig en kleinschalig. Niet wat je verwacht in zo’n yuppenstad als Utrecht, maar erg leuk. Ik dronk Aperol Spritz en Limoncello Spritz (heb je mij weer met m’n cocktails ghehe) en we deelden ook wat hapjes. First: okonomiyaki met allemaal lekkere sausjes. Daarna kipsaté, Black Angus bitterballen en als toetje mediumlekkere mango sticky rice. Een paar jaar geleden deed ik een hele zomer pogingen om dit fantastische Thaise gerecht na te maken, maar zonder succes. Ik ga het binnenkort weer eens proberen, zo moeilijk kan het niet zijn.

Zondag 31 juli

Zondag was er een voor in de boeken. Om z’n heerlijke lamlendigheid. Met de gordijnen dicht, de hele dag in pyjama. Ik las heel veel in dit boek, Drift, van Bregje Hofstede. Prachtig mooi. Zodra ik ‘m uit heb, vertel ik er meer over 🙂 Ook keek ik tv en werkte ik nog een paar uur. Er moest nog een video geknipt worden voor die social media training waar ik laatste over vertelde. Dit shot hierboven beschrijft ook wel zo’n beetje hoe ik me voelde tijdens het editen: e l l e n d e. Het duurde lang, ik kreeg constant meldingen met ‘maak ruimte vrij op de schijf’ en ik had zin om gewoon lekker op de bank te hangen. Maar het moest écht gebeuren.

’s Avonds aten we patat op de bank en las ik nog meer. Héél goed weekend, was dit!

 

Tot volgende keer!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten