Beau’s juli 2023 #1: badminton, bloemen en Bij Guusjes

10 jul 2023 | Leven

Gooood morning lieve lezers! Ik heb een héérlijk weekend achter de rug en dat had ik echt ff nodig. Ik ging twee avonden op rij uit eten en las een lekkere thriller in no time uit. De dagen ervoor spendeerde ik in een bloemenpluktuin, bij dansles (was weer geweldig) ennn in een old skool gymzaal voor een avondje badmintonnen. Lees mee!

Maandag 3 juli

Maar voordat ik over de geneugten des levens ga vertellen, moet ik toch even benoemen dat ik me de eerste twee dagen van deze week vrij kut voelde. Ik was gewoon thuis aan het werk: ik schreef een blog over een autogarage (haha), werkte recepten voor mijn website uit en schreef mijn fotodagboek van de week ervoor. En dat doe ik altijd best lekker op m’n eigen manier ’s ochtends, maar na de lunch, zo rond 2 uur, stort ik vaak in. Zoals ik al vaker heb benoemd (en ik ben er ook heus actief mee bezig): ik heb collega’s nodig. Al is het maar één of twee dagen in de week.

Goed, ’s avonds maakte ik een raar prakkie met oesterzwammen, zwarte rijst en sperziebonen. Was best lekker, maar wel gek.

Dinsdag 4 juli

Dinsdag was een beetje van hetzelfde. ’s Middags installeerde ik mezelf voor de tv met verf. Knutseltherapie, haha. ’s Avonds kwam m’n jongste broertje gezellig eten – deze Indiase auberginecurry viel weer goed in de smaak! De dips op de foto hierboven kreeg ik vandaag binnen in een perspakket. Erg lekker, moet ik zeggen, en ik ben niet eens echt zo van de hummus.

Woensdag 5 juli

Weer een ietwat saaie thuiswerkdag, maar wél met een uur lang belpauze met een goede vriendin. En tijdens het bellen kan ik niet niks doen, dus ik rommelde wat aan in de badkamer. Haren vlechten, enzo. ’s Avonds at ik bij Fiona en daarna ging ik meteen door naar de sporthal in de wijk, waar ik met Ilona een proefles badminton mocht doen. Eigenlijk was het de hele avond vrij spelen (dat is het zomerrooster) maar een enthousiaste trainer hielp ons de hele avond. Conclusie: ik bak er bijzonder weinig van voor iemand die ooit twee, drie jaar les heeft gehad, maar ik vind dit nog steeds écht een hele leuke sport. We hebben ons nog niet ingeschreven voor de lessen na de zomer, maar dat gaan we waarschijnlijk wel doen!

Donderdag 6 juli

Donderdag kwam Ilona langs om samen te werken. ’s Middags kwam er ook nog een cameraman langs voor een klein stukje video (als ik het resultaat leuk vind, zal ik het delen, haha). En die avond ging ik weer naar dansles, net als vorige week. Het was de laatste les van het jaar, maar ik ben nu officieel lid en heb heel veel zin om dit vanaf eind augustus gewoon iedere week vast te doen. Ik doe de les Feminine Beginner bij On Count – aanrader! Ik ben trouwens absoluut de slechtste danser van de groep, maar alsnog vond ik het súperleuk. Dat zegt wel wat hè.

Vrijdag 7 juli

Vrijdagochtend werkte ik thuis aan een recept voor een campagne (komt over 2/3 weken online!) en daarna fietste ik met Lieke all the way to Overvecht. Bij ons afscheid van NJR kregen we allebei een cadeaubon voor een bos bloemen van Steck. Die moet je alleen wel zelf plukken en samenstellen 😉 Vond ik heel leuk om te doen maar ik heb totáál geen talent. Serieus, dit was lastiger dan ik dacht, haha. Ik kon er geen boeket van maken – dat was geen gezicht – maar in kleine vaasjes heeft het nog wel wat. We lunchten er ook: Lieke met kroketten, ik met een broodje met halloumi, erwten en een gepocheerd eitje.

De rest van de middag was ik oververhit en probeerde ik nog wat werk te verrichten voordat ik met Fiona had afgesproken. We moesten allebei ons huis uit en maakten van de nood een deugd op het terras van Bij Guusjes. Fijne plek! De pizza’s (burrata en aubergine, en geitenkaas en vijgen) smaakten ook top. Later die avond borrelden we nog een beetje met Joran en zijn vrienden in onze tuin. Gezellig <3

Zaterdag 8 juli

’s Ochtends ontbeten we (Fiona en ik, ze bleef logeren) in de tuin met pannenkoekjes met kwark en aardbeien. De rest van de dag hing ik horizontaal op de loungebank met een boek dat al een tijdje lang te lonken op mijn bijzettafel. Met de leesclub zijn we bezig in een (naar mijn idee) TERGEND saai boek en daar had ik ff een break van nodig.

’s Avonds ging ik nóg een keer uit eten, met Joran dit keer. We gingen voor het tiengangenmenu bij Tiger Mama. Voor +- 35 euro per persoon krijg je hier tien gangen met Aziatische hapjes. Dimsum, sushi, curry, ceviche (is naar mijn weten niet Aziatisch maar ok) – dat soort dingen. Het eten is niet bovengemiddeld goed (wel gewoon lekker) maar het concept is erg leuk. Lekker lang tafelen, daar hou ik van!

Zondag 9 juli

Zondag was een heerlijk luie dag. Ik lag in de tuin (en later binnen op de bank: eerst omdat het buiten te heet werd, daarna omdat het keihard ging regenen) met dat leuke boek: Het Perfecte Zusje. Dit zei ik erover op Insta:

“Perfect boek om deze zomer in één ruk uit te lezen! Spannend, niet steengoed (het plot wiebelt een beetje) maar wel erg lekker vlot geschreven en een pakkend verhaal ‘van nu’. En het speelt zich een keer niet af in Amsterdam.”

Ik gaf het 3,5 ster maar in deze setting, op een luie zonnige zondag zonder plannen, vind ik het eigenlijk wel 5 sterren waard.

’s Avonds maakte ik een borreltafel met allemaal dingen die op moesten: kaasburgers uit een perspakket (geen succes), burrata met honing en geroosterde citroen (GROOT succes), een frisse tomaten-paprikasalade en augurken. Daarna werd ik ineens onrustig en móést en zou ik de kast in mijn kantoor verplaatsen naar Jorans hok. In laatstgenoemde was het echter een totale chaos (daar was nog nooit opgeruimd of schoongemaakt, zeg maar) dus dat was nog wel een klus. Maar ik ben er blij mee: ik heb het bureau (waaraan ik dit nu schrijf) verplaatst en dat bevalt me wel. Zal er binnenkort een foto van delen 🙂

Tot volgende week weer! Bye!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten